John Blund flyttar in igen

Efter ännu en usel natt har jag kommit fram till följande;

1; Alla barn är olika, Prinsen kan ju sova igenom en konsert med Metallica
2; Något måste  förändras, jag klarar inte mer tårar
3; Det blir min sista natt i livet om jag inte får sova inatt, självmord eller att rymma är enda alternativen

Lillan låg och gnydde mest hela natten, klockan halv sex kommer det två vålnader som ett litet lämmeltåg in till oss och vill en massa saker. Jag har ju gjort misstaget att ha dom båda i sängen förr så jag avstyrde planen med en gång, skickade Martin på toa med Prinsen och la Sessan med nallar, nappar och snuttisar igen.
Vansinne utbröt.
Prinsen viskskrek att han minsann ALDRIG mer skulle sova hos oss (oj vad tråkigt) och slängde sin lysnalle i väggen så Ingmarie bredvid måste ha vaknat och Sessan ylade värre än nånsin. 
Mot alla odds somnade dom om i vredesmod och jag fick jag hela 30 minuters mikrosömn innan klockan ringde vid 06, då var jag ju tröttare än jag gräs men kunde trots det unna Martin och barnen att sova ut.
Jodå, klockan halv sju var det dags att vakna för dom med, då tyckte Sessan det var morgon.
Ska det verkligen vara så här? Det finns liksom ingen chans i världen att jag kan vara trevlig när jag kommer hem efter jobbet med en sån natt i bagaget, både idag och igår har jag gått runt som en bålgeting och varit arg som fan.
Nu ikväll prövade jag ett annat sätt än vårat "superbraiga" nattningssystem - jag har ju Systers röst i huvudet och Sessan och hennes Månster är väldigt lika - jag låg kvar hos Sessan tills hon somnat.
Förut har vi inte velat det eftersom det inte går att ligga tre på rad i en vanlig enkelsäng och det känns inte bra att skicka upp Prinsen (våningssäng) och sen ligga och hålla om Lillan, men idag fick han med sig en bra bok upp som han låg och bläddrade i medan vi somnade där nere.
Funkade sååå bra! Inte ett knyst än så länge och med tanke på hur lugnt hon somnade så vågar jag tro på en bra natt.
Desvärre kommer jag inte kunna sova alls, Martin jobbar natt på Butlers och jag råkade fastna framför en läskig film, Hostel, där blodet sprutar och skräcken är total.

Vaknätter = världens bästa preventivmedel

Här kommer man hem från träningen i hopp om att lägga sig i soffan men en skål popcorn, mannen och en bra film men ack så fel man kan ha. Lilla sessan vägrade såklart att sova - precis som hon gjort varje kväll den senaste tiden - och låg i soffan med Martin.
Det var bara att glömma vuxentiden och popcornen, har Sessan väl vaknat så kan hon hålla igång flera timmar, hon har alltid varit sån, ända sen hon var nyfödd har hon avskytt det här med att sova.
Vi har stått emot som värsta proffsföräldrarna och aldrig låtit henne komma upp utan tröstat henne i sängen om hon varit arg/ lessen, gjort sängen supermysig med nallar och hundar och hållt oss till samma rutiner hur länge som helst, hon har till och med en liten lysnalle som ändrar färg i ett behagligt ljus så hon ska ha nåt att kika på men inget hjälper.
Innan hon flyttade ihop med Prinsen var situationen helt hemsk, hon sov ju då i spjälsäng i vårt rum och vaknade så fort man andades i rummet sen var hon vaken och krävde att man höll henne sällskap i många timmar. Även om jag försökte ignorera hennes nattliga joller så var det omöjligt att sova igenom det och vid en viss tidpunkt är man rätt lättmanövrerad ska jag säga, då gör man VAD SOM HELST bara ungen sover!
När hon väl kom över i riktiga sängen och fick vara med på kvällssagan och hela den biten så blev det lättare, för varje natt som gick sov hon bättre och allt har varit tiptop flera månader, fram tills för ett par veckor sen.
Nu är det en strid VARJE kväll, hon "lill inte fova!" och sitter i sängen och ylar som en hundvalp oavsett vad vi gör/ säger/ hotar med/ lovar.
Till slut brukar hon somna av ren utmattning, men snart nog vaknar hon igen och är lessen och arg, ibland ligger hon och bara slumrar hela natten och gnäller då flera gånger varje timma, men bara sådär lite så man dels inte får en blund själv och dels så man ska veta att hon minsann inte tänkt "fova".
Nu ikväll fick hon - för första gången nånsin - komma upp igen, hon har legat hos oss i soffan nån timme och nyss bar jag in henne och sa med järnröst "nu ska du sova, här är din säng, nallen, filten och napparna. Gonatt vi ses imorn." och tro det eller ej men hon la sig utan ett knyst.
Hon skulle bara våga annat, mammas tålamod är slut.

Du skriver väl "brandmateriel"?

Ni som har följt min blogg ett tag vet att familjen Svenson är experter på hushållsbränder som startat genom att nån satt på spisen. För er som inte hört detta förr kan jag berätta att vi vid ett antal tillfällen genom åren varit nära att stryka med just på grund av spisbränder, det har varit en plastburk, hushållsrullen, två brickor, plastpåsar och diverse annat som stått i ljusan låga.
Man kan givetvis undra varför vi fortsätter ställa saker på spisen, jag undrar jag med ska jag säga, det är väl för att det är en utmärkt avstjälpningsyta. Så länge den är avstängd.
Efter den senaste incidenten ifrågasatte jag om vi inte skulle skaffa oss nån slags timer eller så eftersom det inte fanns nån möjlighet till att barnsäkra spisen, och barnen verkade heller inte förstå allvaret i situationen.
Detta blev förstås aldrig mer än en tanke och idag hände det igen.
Någon (vi vet faktiskt inte vem av dom som gjorde det) satte plattan på sexan och efter en stund låg vårt nästan nya gråa badlakan och pyrde.
Förutom sorgen över vårt snygga badlakan känner jag också lite skräck, jag trodde liksom detta var över men tydligen inte. Vi ska väl fortsätta sniffa i luften och dubbelkolla plattorna varje gång vi går ut ur köket, det kommer ju sluta med en mani. Så om ni ser mig och Martin på "Outsiders" om nåt år så vet ni i alla fall bakgrunden till tvångstankarna.

Jag skäms ihjäl

Årets - i särklass - mest pinsamma händelse;

Sitter på toa och läser Aftonbladet, Martin sitter vid datorn och lusläser Traderas alla annonser och i vardagsrummet står vår 42" tv på, den är upsatt på väggen och syns väldigt väl utifrån och är även väl synlig för grannarna mitt över. Det är nån lång och utdragen dödsscen och en människa skriker, låter och stönar.
Efter en rätt lång stund frågar jag Martin om han vet vad som är på tv egentligen? Det låter nästan som... ja som en porrfilm helt enkelt.
Mycket riktigt, där hänger vår tv till allmän beskådan och visar värsta snusket i säkert 45 minuter innan jag hinner in och stänger av med bultande hjärta. Tänk om nån sett?
Gud så pinsamt, mycket värre än att fisa på Jätten.
Tänk om Pudelmannen varit ute med sina pudlar? Han lär väl ha fått en stroke och ligger på asfalten utanför...
Jag kommer aldrig mer kunna visa mig ute igen, vad ska folk tro? Om det ändå varit en "bra" film, nån med mindre fula människor så kanske den kunnat klassas som "erotisk". Vi har ju ändå småbarn och kan behöva lite uppmuntran, men en såndär riktig råporrig film med närbilder, nä gud så pinsamt!

Stäng dörrar och fönster

Vilken tur att man inte pruttar alla gånger man tänk sig, jag höll på att "make an ass of myself" som dom säger i utlandet och som är ett riktigt talande uttryck tycker jag.
Där gick jag omkring på Ica Jätten och knep för allt jag var värd, hade tryckt i mig 1,5 paket Läkerol salmiak som innehåller aspartam vilket är extremt laxerande. (Men säkert heeelt ofarligt...)
Helt plötsligt kände jag hur jag var på väg att implodera av all undertryckt gas och jag smög försiktigt undan bland läsken för att ifred kunna lätta på trycket och sen gå därifrån som om inget hänt. Preeciiis när jag var på väg att fisa dyker en man upp! Han stod bara där helt apropå och var väldigt intresserad av ölen, kanske skulle han också fisa?
Jag fick gå därifrån med magknip, betalade och rusade till bilen, sen satt jag en stund och funderade på hur pinsamt det varit om jag pruttat värsta apskiten där bland läsken och han kommit då. Vad ska man säga liksom?
När jag gick i gymnasiet hade vi ett tag en TOTALT VÄRDELÖS mattelärare, hon var ganska gravid och tyckte tydligen man kunde uppföra sig hur man ville i det välsignade tillståndet. Hon stod framme vid tavlan och fes oavbrutet! Alltså såna där riktiga pruttar som låter!
Jag frågade vid nåt tillfälle vad i hela friden det var som lät och hon svarade utan vidare att "det är jag som har lite gaser."
Ja kära värld, vart ska detta sluta?
Jag lär i alla fall få sova ensam inatt, Martin har redan hulkat en gång när han passerade garderobsdörren.

Dagens ungdom

Jag har blivit gammal. Det är numera officiellt, jag fick beviset nu ikväll utanför Ica Jätten.
Jag svängde förbi för att köpa Olw's micropopcorn åt min beroende man och fick hjärtat i halsgropen redan innan jag parkerat bilen, runt ingången kretsade ett moppegäng. Ve och fasa!
Jag satt kvar en liten stund för att se om dom kanske kunde fylla sin tid med något bättre än att trakassera oskyldigt folk men tydligen var parkeringen utanför Ica "the place to be" och jag bad en stilla bön.
På vägen in försökte jag se sådär cool ut som man bara kan göra när man 
1; är småbarnsförälder
2; är 30 år och fjorton dagar
3; har jobbat hela kvällen och har fleecetröja, jeans och håret i tråkig svans

Som tur var hade moppegänget vänt sig mot varandra och stod nu och trackade en av dom egna så jag kunde gå in utan glåpord angående min ålder/ person/ frisyr/ etc och jag kände hur blodtrycket närmade sig en mer normal nivå.
Om man nu skulle stanna upp (som man säger i Karl-Bertil Jonsson's jul) och fundera ett slag, så kan man ställa sig följande frågor;
*Vad hade hänt om det fasansfulla moppegänget sagt nåt otrevlig, exempelvis "snygg tröja!" eller påpekat att jag har glasögon? Ja, jag hade antagligen gjort kaffeved av deras små moppar och sen pissat på resterna.
*Realistiskt sett, hade moppegänget egentligen en enda anledning att säga nåt överhuvudtaget till mig? Sa dom nåt till nån annan? Svaret, mina vänner, är nej.

Det var kanske i själva verket så att Tant Jenny överreagerade och fick dom åtta oskyldiga ungdomarna till huliganer?
Det lär vi aldrig få veta, dom hade i alla fall styrt kosan bortåt när jag kom ut, kanske mot järnvägsstationen för att klottra? Kanske till dagis för att göra inbrott? Kanske till vårdhemmet för att misshandla gamlingar?
Vad vet jag? Det enda jag egentligen vet är att dom stod utanför Jätten i ungefär tio minuter och skrattade, busade och hånglade.
Dagens ungdom, man kan aldrig gå säker.

Gul Cresent från -95

Nästa helg smäller det, den Stora Skivan går av staplen!
Folk har nu börjat fråga vad som står på önskelistan, till att börja med brukar jag förläget säga "äsch, inte ska ni väl köpa nåt till mig! Rita nåt fint istället." men tack och lov är det ingen som går på det och jag räknar därefter upp allt som fattas i mitt liv.
En sak som jag nämnt för Martin är att han kanske kunde gå ihop med mamma och pappa och slå till på en ny hoj, min är bortom all räddning och det finns ju så fina nu med blommor på och allt.
Pappa gick i taket.
"En ny cykel?! Den är ju nästan ny den hon har!" gläfste han med pulserande tinningar, han avskyr saker som kostar pengar och tycker att allt är nytt i ungefär femton år.
Martin försökte förklara att min cykel är närmare tretton år och inte alls ny, växlarna fungerar inte, lamporna är trasiga, det mesta gjort av metall är sönderrostat, bromsarna kass plus att den är av "mountainbike"-modell så man måste liksom halvligga för att nå styret - som också är trasigt.
"Det är en Cresent. Den håller minst tjugo år till, jag reparerar den." sa pappa och sen var diskussionen slut.
Dagen efter ringde jag till pappa och sa att det var hemskt snällt att han erbjudit sig att laga den men att det skulle kosta ungefär lika mycket som att köpa en ny, vilket jag oavsett tänkte göra nästa vår så det skulle bara vara bortkastade pengar eftersom jag ändå cyklar väldigt lite under vintern.
Han påpekade att jag minsann låtit cykeln förfara genom att förvara den ute året om och vad säger att jag inte skulle göra likadant med nästa cykel?
Jag förklarade att jag till att börja med har mognat en del sen jag var 17 och numera inser värdet av en cykel, den nya cykeln skulle förstår få stå i cykelkällaren.
Han tyckte ändå det var en hårresande idé och vi fick bordlägga frågan.
Ungefär där är vi i dagsläget, jag har insett att det är ganska meningslöst att köpa en ny cykel såhär års, jag kommer ändå inte cykla så mycket när snön kommer, men nästa vår - då ska jag köpa en rosa.


Skyddad identitet

Jag har precis blivit utsatt för mordförsök. Av min egen man, det är horribelt.
Jag försökte hinna före honom in i duschen och Martin - som får nervkollaps av bara tanken på att förlora överhuvudtaget - blev såklart galen av ilska. Han använde en inte helt smärtfri form av omild behandling för att få ut mig ur badrummet och jag - som redan börjat ta av mig kläderna - fastnade med ena benet intrasslat i byxbenet och föll handlöst bakåt mot en säker död.
Som tur var fungerade mina armar och jag kunde med nöd och näppe klara livhanken genom att ta tag i dörrkarmen.
Jag måste ringa kvinnojouren det första jag gör imorgon, kanske kan jag få skyddad identitet, ny lägenhet, ny bil, nytt jobb, nya möbler, nya kläder, sommarstuga...ja ni vet, bara det allra viktigaste.

Mörkrädd

Till alla som undrar varför jag inte svarar på sms/ ringer upp; min mobil är till Martins stora glädje avstängd. Ekonomiavdelningen hade kompledigt när räkningarna skulle betalas och ingen tog notis om att fem räkningar hamnat bakom skrivaren. Dom senaste två veckorna har det ramlat in påminnelser för fullt men nu har väl ingen jävel pengar?
Igår såg vi en riktigt läskig skräckis, igen, den hette "1408" och handlade om ett hemsökt hotellrum. Låter kanske lite banalt men som vanligt fick jag sitta med mysfilten framför ögonen och var skiträdd. Det var inte så mycket sprutande blod, tarmar och äckliga effekter utan det som gjorde den så läskig var själva känslan av att vara instängd. Jag har absolut ingen klaustrofobi men jag tror inte jag är ensam om att få lite andnöd när man till exempel ser någon levande begravd eller så.
Den värsta film jag sett är egentligen ganska medioker, "The descent", och handlar om ett gäng tjejkompisar som ska utforska grottor. Tyvärr är en tjej lite mer våghalsig än dom andra, hon lurar helt enkelt resterande flickor att tro att dom är i en välkänd grotta med ett par välkända gångar och att dom lätt ska kunna hitta ut. Hon säger också att hon meddelat skogvaktaren om deras äventyr och han har lovat att hjälpa dom ut om något skulle gå fel. Det har hon givetvis inte gjort och snart nog förstår flickorna detta och allt blir fel.
Alltså själva storyn och vad som händer dom nere i grottan är rätt töntigt faktiskt men just det här med att vara instängd är något som sätter sig, jag får eksem överallt när jag tänker på det.
För att jag ska våga resa mig och gå på toa själv efter en sån film måste jag se nåt lättsamt på tv en stund, typ Seinfield eller Vänner eller så, och Martin måste lova att inte släcka en enda lampa och han får absolut inte gå och lägga sig.
Sen är det bara att hoppas och be att jag inte behöver gå på toa på natten för då är det verkligen kört.

Veckans citat

"Åh! Nu fick du den i hövvet dö!"

Prinsen på värsta göteborgskan när klotljuset ramlade i pannan på mig


I nöden prövas vännen

Ja, man säger ju så, och jag kan inte annat än hålla med. Det är minsann skillnad på folk och folk!
Efter att ha beskådat misären med den hippa taklampan i vårt sovrum - via bloggen - tycke Lisa (syster till Puddingen) att det fick vara nog. Med all rätt, om ni tycker det är jobbigt att se bilder så kan ni väl tänka er hur det måste vara att sova i skiten varje natt, det är inte så att man automatiskt känner sig pigg i bäret när man ser Emil och Ida direkt.
Hon skänkte helt sonika en snygg lampa till oss.
En vrålsnygg kristallkrona som jag bara dog när jag såg, precis en sån jag velat ha dit in såå länge med aldrig köpt!Som ni ser blev det såklart ett fantastiskt resultat och jag är evigt tacksam Lisa! Puss och kram i massor på dig för din empati över mitt tragiska sovrum!
Så nu kan ni andra sitta där och fundera på hur mycket min vänskap egentligen är värd, jag behöver nya tapeter också.

112, var god dröj

Igår kväll råkade jag ut för en allvarlig olycka. Jag skulle göra det mysigt för barnen som åt kvällsmat och tända lite ljus, problemet var att vi inte hade nåt att göra upp eld med så jag skulle ta ner jättelådan med alla gamla ljus/ ljusstakar och reserv-värmeljus som vi förvarar ungefär två meter ovan jord.
Bara att öppna skåpet som lådan står i är en bedrift och att sen stå på ballerinatå och försöka dra ut den i en liten flik som bildats eftersom jag dragit i den så många gånger är förenat med absolut livsfara och bör inte göras utan målsmans sällskap.
När lådan väl börjar glida ut över kanten så tippar den ju såklart neråt lite och jag tog emot så fint, allt var i sin ordning.
PANG!
Allt svartnar för ögonen och jag funderar på att avlida.
Någon hade lagt ett mellanstort klotljus ovanpå lådan och det föll givetvis rakt ner på min panna, ljuset spräcktes men som tur var höll pannan och nu får jag ståta med en supersnygg äggformad bula som pulserar av smärta hela tiden. Jag kan inte ens höja på ögonbrynen utan att känna dödens käftar slå mot mig.
Har övervägt sjukpension men tydligen måsta man vara riktigt sjuk för att få det. Typ dement eller så.

UPS - on time

Idag har vi varit och hämtat Warp-kläderna vi köpte på Tradera, personen ifråga bodde bara ca en halvtimma härifrån så det var billigare att hämta än att skicka med post. Dom var superfräscha, inga fläckar, inga revor, inte ens lite noppigt i fodret, verkar som om barnet vuxit ur kläderna på stört. Inte heller knän och rumpa som är så utsatta i den storleken var slitna det minsta, verkligen ett bra köp! Vi var ute på Stadium igår och kollade in dom nya snowboardkläderna för barn, lite på storlek och så bara för att få en uppfattning om vad vi egentligen köpt, och bara jackan låg på 699:- ny så det känns helt ok även om budet det sista hamnade på 382 kr för byxa+jacka. Prinsen blev i alla fall jätteglad och har haft jackan på sig hela dagen.
Det finns egentligen bara en sak jag undrar när det kommer till denna underbara websida; vad är det i upplägget som får folk att tro att det är okej att sälja vad fan som helst? Exemplevis en nästan helt oanvänd tårtsapde, endast 15 kronor! Eller ett lite rött plasthjärta med nyckelring också för det fashionabla priset av 15 kronor, som hittat! Sen får man ju inte glömma frakten heller, men det kan väl inte vara så dyrt att skicka såna här små raringar?
Ärligt talat, släng skiten! Det är väl ingen som köper en NÄSTAN ny tårtspade på Tradera för femton spänn när man kan få en sprillans ny på Ikea för en tia?
Verkar helt galet...
Igår var vi på dop. Allt var frid och fröjd hela förmiddagen, vi gick och drällde i affärer med all tid i världen när vi plötsligt insåg att klockan var kvart över två. Dopet skulle gå av stapeln klockan 16 i en kyrka 30 minuter bort och där stod vi, oduschade, med min klänning blöt i tvättmaskinen och tre skjortor som skulle strykas.
På mindre än en timmas tid lyckades vi totalförstöra en lägenhet på 81 kvm, det såg ut som om det varit inbrott av ett gäng feta tjuvar. Överallt låg kläder slängda, rena och smutsiga omvartannat, allt som fanns innanför den magiska väggen i klädkammaren låg utspritt på hallgolvet där det hamnat under en vild jakt på kostymer, smink och sminkrester på handfat, badkar och tvättmaskin, skor i hela hallen, presentpapperoch snören i stora högar på köksbordet och mitt i denna sörja sprang vi runt som yra höns. Prinsen hittade inga strumpor, Lillan skulle friseras, jag skulle platta håret och Martins slips skulle knytas.
När allt var klart och vi nästan var i fas med tidsplanen skickade vi ut barnen i förväg, vi skulle bara slå in paketen och jag skulle spraya håret så dom kunde lika gärna börja gå mot bilen. Tjugo sekunder senare hör jag Lillan fara iväg på sin Bobbycar - iklädd kjol, strumpbyxor och vit skjorta - och Prinsen hoppa hoppstylta iklädd kostymbyxor, finskor och vit skjorta.
Vi anlände till Grästorps kyrka två minuter innan dopsällskapet ställde upp framme vid altaret.
Alltså i tid.


Gps

Jag och Martin borde verkligen få nåt slags pris, nåt i stil med "sämsta kommunikationsförmåga" eller så.
Vi stod på Willys parkering idag och försökte förklara vägen till Lilla Edet för en man i raggarfrisyr och vi sa olika saker båda två, hela tiden.

Jag; "Du kör ut från parkeringen, tar vänster, i rondellen tar du höger, sen i nästa rondell också höger...det står nog en skylt där med typ E45 eller så..."

Martin; (som avbryter) "Nej nej, han ska väl för tusan ta vänster i tredje rondellen! Annars hamnar han ju i Mellerud. Du ska köra vänster vid en möbelaffär som heter Mio möbler, sen höger."

Mannen;
(som ser förvirrad ut) "Ööhh... höger ut från parkeringen och sen vänster...? Eller...?

Jag och Martin i tjafsar i munnen på varandra om vilken färdriktning den stackars mannen ska ta, för att slutligen enas om att det är bäst att han tar höger i korsningen och sen följer skyltarna E45 S mot Göteborg. Han ser ner på papperet han har i handen som han skrivit ut från Eniro och vi kan nästan höra honom tänka.
När vi sen körde hem såg vi att vi haft fel båda två, vi hade guidat honom till Trollhättans centrum och därifrån lär han väl aldrig hitta. Stackars människa.

Veckans citat

"Du ser ut som en liten gris mamma."

Prinsen tittar storögt på min stackars näsa som är svullen, röd och narig efter allt snorande och som jag smetat Inotyol på.