Angelicas och Martins Lyxlax

Vi är kass på det härmed middag, varje månad säger vi att vi ska starta med matlista men inget händer, det är korv och makaroner till förbannelse. Varenda middag är en total näringsmässig katastrof och det är ett rent under att vi inte drabbats av skörbjugg.
För att slippa eventuella anmärkningar på kommande kontroll hos BVC tog vi tag i saken förra veckan, vi upprättade matlista och skrev ner alla ingredienser så vi inte skulle glömma nåt och impulshanlda tre paket falukorv i alla fall.
Simsalabim! Livet är så mycket enklare, nu tar jag fram det som står på menyn redan kvällen innan så allt är förberett och klart. Ingen mer panikkorv, inga skrikande barn och äktenskapliga gräl på eftermiddagarna, inga mer mikrotinade köttbullar och ingen pulversoppa.
Idag åt vi lax i foliepaket, helt enligt Angelicas anvisningar;
Tag frysta laxfiléer, lägg dom på folie, krydda med ex citronpeppar, salt, svartpeppar och strimlad purjolök. Slå in i små paket, lägg i kastrull tillsammans med potatisen. Koka. När potatisen är klar är fisken det med.
Så gott och enkelt!


Emil Emilsson

Förutom två bångstyriga barn inkluderar denna familjen också två katter. En är liten, rödvit och rädd för världen, det räcker att man gör en plötsligt sväng i köket för att han ska resa ragg och fräsa som en slipmaskin. När vi fick honom sa dom att han var så busig att dom döpt honom till Emil efter Emil i Lönneberga, det kan jag förstås hålla med om men det som inte kom fram var att han var betydligt yngre än sagt och med tanke på att han redan då haft två hem så måste han skiljts från mamma katt väldigt tidigt
Så fort vi kom för att hämta "den spralliga och glada buskatten" insåg vi att vi blivit lurade, familjen hade en stor hund och lilla lilla Emil låg bakom soffan och var rädd och lessen, knappt en tvärhand hög. Där hade han legat sen han flyttat in ett par veckor tidigare och det var solklart vad som var på gång; familjen ville bli av med honom. 
Självklart kunde vi inte lämna honom där, han fick åka innanför min jacka hela vägen hem.
Det lustiga är att Astor, den ett år äldre biffkatten, genast antog rollen som surrogatmamma åt Emil, efter den sedvanliga brottningsmatchen (som för övrigt var meningslös då Emil vägde 1/100 så mycket som Astor) kurrade Emil ihop sig längsmed Astors mage och började snutta på hans päls.
Dessvärre insåg vi snart att Emils nerver inte var vad dom borde, han var (och är) fullständigt vettskrämd för allt och minsta lilla förändring i hans liv innebär en stor tragedi. Vi åkte på semester en vecka och hade min kusin boendes i lägenheten, när vi kom hem hade Emil använt tvättkorgen som toalett hela veckan. Han pissade i sängen, på tappade kläder, i soffan, på mattor, i badkaret, överallt!
Ett tag var han farligt nära en spruta, men när man såg hans gula små ögon och hörde han lilla försynta mjau så var det helt omöjligt att ens tänka tanken. Han kunde ju inte hjälpa det, han hade helt enkelt fått en taskig start.
Hur som helst, saker och ting gick sin gilla gång, vi flyttade efter ett par år och båda pälsarna blev utekatter, dom började hata varandra och numera har Emil flyttat in hos Lennart (en ensam äldre man i porten bredvid) och är bara inne ibland.
Det är bara så konstigt, när vi får ögonkontakt så ser jag på hela hans person att han tycker att han är så mycket smartare än jag. Inte så konstigt säger ni som känner till det här med katter, dom tycker ju alltid så. Visst, men det underliga är att jag känner likadant, vi ser på varandra och båda två är liksom överrens.


En kvinnas list

Idag när jag lämnade barnen på dagis kom vi precis när det var dags för utelek, nästan alla små var färdigklädda men väntade snällt på sina fröknar i hallen. För att dom inte skulle svettas ihjäl så tog jag med dom ut på gården, en hoper små i två-årsåldern rusade nerför dagisbacken i full fart mot lekförrådet och innan jag hann med hade dom rundat hörnet på huset. När jag kom ikapp igen hade Vild låtsasramlat och låg och ojade sig på marken "oj, ja rallade! Simon, blås på mitt ben." sa hon med sin vänaste stämma och gjorde sig till för Simon.
Simon - som tydligen inte alls gick på Vildas skådespel - lunkade vidare mot sandlådan utan att ta större notis om den stora olyckan, Vilda letade genast upp en annan lämplig kandidat. "Wilmer, ja rallade. Blås på mitt ben." Wilmer köpte paketet med hull och hår men innan han hann fram kom Agnes och skulle just börja blåsa på det "onda benet" när Vilda som av en händelse blev friskförklarad. Helt plötsligt kunde hon både gå och springa och hon tog med sig "bompisarna" Bianca och Agnes och försvann bort mot gungorna.

Bokrean, ett bra tips

Jag kan inte förstå alla dessa meningslösa sagor som finns. Vem betalar för att publicera skiten? Finns det verkligen förlag som tänker "jaha men det här var ju bra. Vi gör en bok." om vilket utkast som helst?
Det allra värsta är Disney's alla segdragna och urmjölkade historier, det är "Timon & Pumba" i alla möjliga konstiga situationer, "Lilla sjöjungfrun" som tydligen skaffat barn med prins Erik och "Lilo & Stich" till förbannelse. Jag står inte ut! Måste man suga ut mesta möjliga bara för att tjäna pengar, till slut har man ju liksom förstört hela grunden, mina barn har aldrig sett "Lejonkungen" till exempel så när dom kollar "Timon & Pumba" har dom inte en aning om att dom egentligen härstammar från en riktigt bra långfilm om ett lejon.
Ett tag prenumererade vi på sagocd från Disney, Prinsen fick hem den ena cd:n efter den andra där en gnällig tant läste en nedkortad version av bl.a "Hitta Nemo" i raketfart, man hann knappt med att höra vad hon sa och ingen ville lyssna heller för den delen så vi avslutade samarbetet.
Idag har jag läst "Bror Kanin och hans vänner" för barnen, en riktigt usel saga där konversationen kunde se ut såhär;
"Godmorgon Bror Björn!" sa bror Kanin
"Godmorgon Bror Kanin! sa bror Björn
"Hur står det till?" frågade bror Kanin
"Bra!" svarade bror Björn "jag arbetar som fågelskrämma, vad gör du?"
"Jag är ute på min morgonpromenad!" förklarade bror Kanin.

Ja, ni fattar själva, jag dog nästan av leda. Under årens lopp har vi gjort flera försök att köpa böcker som är både roliga att lyssna på och roliga att läsa tvåtusen gånger men utan framgång. Det finns inga genvägar, det är bara att satsa på kvalitet, säkra kort som rosats av kritiker och som oftast kostar en extra slant. Tro mig, det är värt det. Här följer en lista på barnböcker ni helt kan utesluta från inköpslistan, bränn dom istället:

*Nalle Puh börjar skolan
*Snart är det jul, en peka-och-kännbok från Go'boken
*Alla böcker från Go'boken förresten
*Sagoresan, ett riktigt dåligt urmjölkningsförsök av Astrids alla sagor

Ett förslag är att ni skriver ut min lista och har i plånboken, det är ju bokrea och allt och på så vis kan man ju se till att åtminstone jag är nöjd med inköpen.

Utpumpad

Trots mitt sköra tillstånd har jag faktiskt dammsugit och torkat golv, tänkte att det vore skönt att få det gjort så man kunde ligga i soffan en stund sen. Problemet var bara att jag blev så jäkla trött och darrig av mitt tilltag att jag blir tvungen att gå och lägga mig. Eftersom näsan är totalt igentäppt kunde jag bara andas genom munnen så nu är jag helt torr och hes hela vägen ner till tunntarmen.
Imorgon ska vi till Barnmottagningen med Vild, fick ringa fyra fånger och tjata innan dom äntligen gav oss en tid innan april så i vilket tillstånd jag än är så ska jag väl klara av att komma dit, kan lova att jag inte går därifrån utan en grundlig översyn! Lilla Vild har ju haft astma-anfall varje natt i en och en halv vecka och nu får det fanimej vara nog.
Och hör sen.

Gloomy

Den underbara filmen "Rännstensungar" är på TV, den är ju så fantastisk! Tänk att det funnits en värld där tron på det goda räckte för att allt skulle ordna sig, där man litade på sina medmänniskor och ärligheten varade längst, då man slogs med nävarna om meningsskiljaktighet uppstod och man jobbade för sin lön.
Känns ganska fjärran eller hur? Nuförtiden kan man inte lita på nån, enda sättet att tjäna pengar är genom att luras och ljuga och man använder kniv, pistol eller sparkar för att på enklast möjliga vis ta livet av sin nästa.
För övrigt är det en ganska usel dag, jag är sjukskriven då jag drabbats av århundradets förkylning, jag snorar och nyser hela tiden och har värk i varenda del av min stackars kropp. Sorgen över Tant Gredelins bortgång i helgen hänger också i och hjärtat känns sprängfyllt av ledsamhet, att överleva på Gullvivan är nu helt otänkbart och att se hennes säng gapa tom är så smärtsamt.
Som om inte detta vore nog så har min bästaste Angelica fått en ledsam nyhet, allt är upp och ner och tankarna bara snurrar i huvudet.


Bajskorvar

Så fort den här familjen ska göra en helt vanlig sak som andra familjer gör utan minsta problem så går saker käpprätt åt helvete. Idag var det dags för storhandling, inte bästa tänkbara dagen då barnen väcktes klockan kvart i sex och spenderade hela dagen på dagis men vad ska man göra när kylen ekar? Vi började fint med Max, tänkte att om alla är mätta och glada så kommer detta gå smärtfritt. Eller inte.
Allt gick som smort i en halvtimme ungfefär, sen kom Martin på att han hade en tid på gymmet och lämnade mig ensam med halvfull matvagn och två skrikiga barn mitt tvättmedelsgången. "Ni kan väl handla färdigt så kommer jag och hämtar er vid sju?" sa han och försvann. Med plånboken.
Jag mutade Prinsen med tio kronor om han hjälpte mig, tryckte ner Sessan i kundvagnen och irrade sen runt det nymöblerade Ica med inköpslistan i högsta hugg, vi brukar alltid handla på Willys och skriver då listan enligt hur affären är upplagd men idag var vi på Ica Maxi och förvirringen var total.
När vi klarat av hälften kände jag det. Först ignorerade jag det och låtsades som ingenting, det gick sådär. Fem minuter senare höll jag på att skita på mig.
Jag nödlögnade i kassan och sa att Sessan var tvungen att bajsa, ställde vagnen åt sidan och sprang, insåg att det behövdes fem kronor för att komma in, vände om, hämtade Sessan som vänt åt fel håll och snurrat ut genom dörrarna, växlade in ett gammalt pantkvitto på 5.50:-, sprang tillbaka och slog ner ändan på ringen i grevens tid.
Såklart hade lilla Vild inspirerats av allt bajsprat och jag hann inte mer än trycka ut det värsta innan hon slitit av sig blöjan och skrek i högan sky att hon minsann bajsade på sig och absolut inte tänkte göra det i blöjan. (Vilket faktiskt var rätt bra då jag inte hade nån mer blöja.) Det var bara klippa av och byta plats, jag fick stå med brallorna runt fötterna och be en stilla bön att jag inte glömt låsa eller att Prinsen skulle tröttna och gå ut.
Det senare hade jag inte alls behövt oroa mig för, han var minsann också bajsnödig och absolut tvungen att göra det nu.
När det väl var min tur igen vägrade ungarna vänta, dom hängde i handtaget och skrek att dom ville ut, knackade på dörren och hotade trycka på larmknappen om jag inte var klar snart.
Utanför stod en mamma med två barn, hon log förstående och jag sjönk genom jorden, vi hade gått i skolan ihop och det första hon hör av mig på femton år är när jag skriker åt mina barn att ge fan i handtaget och låta mig baja ifred.


Tjocka barn

Jag är helt slut, denna söndag har varit fylld av aktivitet. Först tipspromenad med vänner, sen Prinsens simskola, sen fortsatt bad på Vattenpalatset i tre timmar. Hela familjen ligger just nu i soffan och jäser framför "järnjätten" men antagligen somnar vi i varsitt hörn inom fem minuter.
När jag satt och bubblade på badhuset kunde jag inte låta bli en stilla observation; vad många barn (och vuxna) det är som är överviktiga. Alltså jättemånga. Var och varannan unge hade ett dallrande lager med fläsk som skumpade när dom sprang runt, småkillar i åtta/tioårsåldern med tuttar och unga tjejer med valkar som hängde över bikinikanten. Jag menar inte lite lätt runda nu utan helt klart för feta, hur kan man göra så mot sina barn?!
Jag har själv ställt den frågan till min mamma och pappa då jag gick upp kraftigt i yngre tonåren och sen fortsatte gå upp så jag nådde obeskrivliga hundra kg när jag gick i gymnasiet. Redan när jag var elva-tolv år så borde mamma och pappa ha uppmärksammat problemet och gjort nåt åt det. Man kan inte bara acceptera att ens barn har felaktiga matvanor eller låta sig luras av att "hon gör iordning sitt mellanmål själv, hon är ju så stor nu" eller att den middag som står i kylen faktiskt äts upp och inte ersätts med godis, kakor, chokladpudding eller glass.
Jag tror inte många föräldrar förstår hur medvetna barnen är, hur ont det gör att inte kunna springa lika fort, hur jobbigt det är att inte kunna vara med och låna kläder av varandra, barn vet! Dom har fullständigt klart för sig att dom är tjocka och även om dom inte låter oss se hur dom sörjer så är det så, dom vill bara inte visa det av rädsla för att såra oss föräldrar.
Tro mig, jag vet! Just på grund av detta är jag extremt uppmärksam på mina egna barn, båda två älskar ju mat vilket såklart är positivt men det måste vara bra mat och inte för stor portion. Det är bara så svårt att säga nej, ingen förälder vill väl neka sitt barn mat? Och jag kan ju inte säga att dom inte får ta mer för att jag inte vill att dom ska bli tjocka, såna tankar vill jag inte ens höra talas om. Jag brukar säga att man får ont i magen om man äter för mycket och att man inte orkar gå ut och leka om magen är full med mat, det går hem än så länge.

Tisdagen den 8 december 1998

Jag har sagt det förut men måste ändå få upprepa mig lite, tänk hur livet förändras! För tio år sen (nja, nio och ett halvt år sen) satt jag på en buss på väg hem från Prag, jag var totally heartbroken som man säger eftersom jag lämnat en stor kärlek och kunde inte riktigt förstå hur jag skulle kunna leva vidare. Jag hade precis spenderat ett och ett halvt år i Det Förlovade Landet (usa) där jag rest, festat och passat barn, jobberbjudandena haglade inte direkt över mig men med stor energi lyckades jag skrapa ihop till ett par ströjobb. Restarmen värkte ju såklart, "vart som helst i världen bara jag slipper stanna i den här tråkiga bonnhålan" var mitt ledord när jag hoppade på en utbildning som lovade guld och gröna skogar, när man avslutat den åtta veckor långa kursen var man garanterad jobb nånstans i Europa. Jag ville till Italien så jag läste italienska som extraval utöver företagsekonomin, svenskan och friskvården som ingick och träffade massor med trevliga vänner.
Ett par tjejer umgicks jag särskilt med, dom hette Sofia båda två och vi gjorde allt tillsammans både i "skolan" och på fritiden. Den ena Sofian - vi kan för enkelhetens skull kalla henne Sofia1 - bodde med sin pojkvän i en fyra mitt i stan, han delade lägenhet med en kompis och det var i den lägenheten vi en dag bestämde oss för att göra makeover på varandra. Sofia1, Sofia2, jag och en annan tjej belamrade bordet med smink, hårrullar och kläder och skulle precis inleda tramskvällen när vi insåg att det faktiskt krävdes vin också.
Praktiskt nog låg lägenheten mitt över gatan från systembolaget så jag sprang ner i bara tröjan, tio minuter senare var jag tillbaka men ytterdörren hade gått i lås så jag fick knacka på, när den öppnades gick jag bara in och sa "Hej, det är jag!" och såg först då att det var en totalt främmande människa som stod framför mig.
Det var Sofia1's killes lägenhetskompis (hängde ni med?) som kommit hem från jobbet när jag varit på systemet och nu fick vi reda upp hela situationen för honom, han var i tjugoårsåldern, rätt snygg och fick mig direkt att skratta. Under kvällens gång möttes våra blickar många gånger och när det var dags för mig att åka hem frågade han om jag inte skulle stanna ändå? Han hade ju en dubbelsäng...
För en gångs skull tackade jag nej till ett övernattningserbjudande och gick ut till mamma som hämtade mig, jag bodde ju hemma då jag endast varit i Sverige en månad.
Dagen efter frågade jag ut Sofia1 om killen, vem var han? Hur gammal var han? Hade han frågat om mig? Ville han ses? Ja, det ville han, han hade minsann frågat Sofia1 precis samma saker efter att jag gått och vi sågs igen på torsdagen då vi gick till KK's allihop.
Den här natten kunde jag inte tacka nej, jag gick med pojken hem. Två dagar senare kom jag hem till mamma med tvätten, packade en ny väska och meddelade min nya adress.
Nu har det gått tio år, jag ligger här i sängen med ett barn bredvid mig, i rummet intill sover en liten till och på hyllan snett ovanför står bröllopskortet.
Hade nån berättat det för mig den där tisdagen, att det var Martin jag skulle gifta mig med, som skulle vara den som var pappa till mina barn, att vi skulle dela livet... Eller hur! Jag skulle ju till Italien.

Matro

Jag har tränat tre gånger i veckan i en hel månads tid nu, vad har hänt? Ingenting. Verkligen motiverande att fortsätta, när jag vägde mig igår hade jag till och med gått upp 700g så nu väger jag mer än jag gjorde innan jag började gå ner i vikt. Hur går det ihop? Kom nu inte och säg att jag inte ska luras av vågen och mäta mig i stället för det har jag gjort det med och inte ens en liten milimeter av min tjocka kropp har försvunnit, fläsket sitter som berget.
Idag på lunchen hände en intressant och (vilket jag hört) en svensk sak; jag brukar ibland gå till matsalen och äta, jag lånar senaste numret av Allers av en boende och smyger längst ner i hörnet av matsalen för att få vara ifred. Bordet jag brukar välja står lämpligt placerat bakom en spaljé med fejkblommor så man får alltid sitta helt ostörd och det är precis det jag vill, jag är i grund och botten en ensamvarg och behöver få en stund på en man hand nån gång då och då.
Hur som helst, idag när jag satt där och läste nåt hemma-hos-repotage och slabbade i mig min ärtsoppa fick jag sällskap. Helt plötsligt när jag tittade upp så satt en vilt främmande människa mitt emot mig! En sjuksköterska som jag aldrig stött på tidigare och som möjligen kan ha varit inhyrd satt där och babblade om hur kallt det var och hur god soppan var och blahablaha. Jag konverserade artigt och återgick strax till mitt repotage, herregud, såg inte människan att jag var totalt ointresserad av sällskap?! Jag lusläste vartenda ord, hon skulle minsann inte få störa min enda stund på hela dagen i lugn och ro.
Efter ett par minuter tyckte jag faktiskt lite synd om henne, hon kanske inte kände nån annan på hela området, alla andra sjuksköterskor brukade ju gå och äta ihop och sitta och flamsa vid ett enda stort bord. Och jag bara struntade i henne, vad skulle hon tycka om vårt område? Bäst att vara lite trevlilg, bättre sent än aldrig säger dom ju, så vi började småprata lite.
En minut senare hördes det; stojet och tramset som från en hop fjantiga tonårsflickor. Jag insåg att den här lilla damen jag språkade med alldeles strax skulle dra enorm uppmärksamhet till sig. Fyra stycken andra sjuksköterskor virvlade in i matsalen och störde varenda gäst som liksom jag hade suttit i total harmoni för en sekund sen. Mycket riktigt, alla fyra kom fram till vårt bord - som för övrigt var ett litet bord för fyra - och gnällde om hur dom skulle reservera "sitt" stora bord för så här kunde dom minsann inte ha det! Att dom - sjuksköterskorna - skulle få sitta sin rasttimme på olika ställen var väl ändå helt otänkbart?!
Dom två som fick plats satte sig och dom andra två tittade på mig, om jag bara gick så skulle dom kunna knö ihop sig med en man på änden...
Jag ursäktade mig snabbt trots att min rast inte var slut och jag egentligen längtade efter en kopp kaffe också.
Vi simpla åsnor som arbetar som undersköterskor har en halvtimmas rast, vi kan aldrig gå ihop då det inte finns tillräckligt med personal och i vårt personalrum finns bara plats för fyra.
Men vi kanske kan söka audiens och få lov att dinera med Det Fina Folket bara vi lovar att sköta oss?

Där ser du Martin!

Idag ramlade barnbidraget in på kontot, väldigt bra. Jag har nämligen en hel del skulder att betala på Tradera.
Hela veckan har jag försökt få Martin att förstå hur mycket pengar vi tjänat på att handla begagnat men han lyssnar såklart inte utan hävdar bara att om man överhuvudtaget ska tjäna på att köpa begagnat ska man inte heta Jenny och sitta vid Tradera utan gå till typ Röda korset eller så. I beg to differ som man säger i utriket, se här på mitt lilla collage;Allt detta (märk väl att det bl.a ingår en helt ny Disneytröja, ett par nya blinkande Disneyskor, en Bondelidkjol, en ny halterneck-klänning, ett par nya silvriga skor en POP-kjol och ett POP-linne) har jag kommit över för futtiga 700 kr inkl frakt. Det enda som är något begagnat (även om det inte märks på kläderna) är det turkosa setet, den cerisa klänningen och den blommiga POP-kjolen. Enligt mina mått mätt är detta helt överkomligt och ett bra pris.
Att observera är väl också att jag här inte räknat in det fördömda PS2-spelet...
Nu får jag dock hejda min köpiver lite, det finns ju riktiga affärer också och om jag loggar in på Tradera en endaste gång till så tar Martin ut skilsmässa.

Working class woman

Vi ska snart ha utvecklingssamtal med vår chef, jag kan inte låta bli att tänka på hur det vore om man skulle ha såna samtal på samma vis som på dagis. Lotta (chefen) hade kunnat sitta därinne på vår lilla expedition och berätta hur mitt språk utvecklats under året, "ja Jenny, du har dragit ned på användandet av svär-och könsord sen sist. Ett väldigt framsteg men kanske kan du bättra på lite till? Det är inte ok att skrika FAAAN!! för full hals i köket." Jag skulle nicka och hålla med.
"Sen är det roligt att se att du fungerar så bra med dina jobbarkompisar, du umgås med alla och är snäll, du slåss aldrig och du retas inte."
Nä, det gör jag inte, jag är ganska snäll faktiskt.
"Motoriskt sett finns det mer att hämta, du har gjort stora framsteg men du behöver helt klart bli bättre när det gäller matserveringen, försök att inte spilla sås på hela matvagnen varje dag. Och tänk på pricksäkerheten när du kastar en bajsblöja i soporna, det är inte kul för dina kompisar att behöva skrapa skit från väggen."
Okej, där får jag skärpa mig.
Visst hade det varit mycket roligare om det gick till så här? Tänk att slippa sitta där och behöva svara på meningslösa frågor som "vad är ditt mål med jobbet Vilka mål ska vi sätta upp för nästa år? Hur tycker du att du utvecklats under året?" Det enda jag hade kunnat svara på såna frågor är att mitt mål med jobbet är att tjäna pengar, mitt mål för nästa år är att överleva ledan utan bestående men och jag har utvecklat min överkänslighet gällande tjat - nu är jag totalallergisk.
Nåt säger mig att Lotta inte hade varit helt nöjd med dessa svar och jag hade nog fått betala tillbaka min löneförhöjning.

News from the couch

Jag har fått låna Martins nya bebis, datorn. Sitter och myser i soffan med filten runt mig och kan både blogga, kolla på tv och slappa samtidigt! Det enda jag behöver nu är en matsond och ett paket Tena så kan jag sitta här hela livet. Eller nej förresten, jag behöver ingen matsond, man kan ju beställa mat på internet och få hemleverans, skönt för jag tror det gör ont med det där hålet i magen.
Det finns egentligen bara en negativ aspekt med den här lilla maskinen (förutom att jag kommer väga tvåhundra kg om en månad) och det är att ingen bryr sig om den gigantiska stationära saken i garderoben mer. Dels är det ju synd om stackaren som gick från att vara en av dom mest uppskattade sakerna i hemmet till en stor nobody på mindre än två timmar men det är också ganska jobbigt att dom sista metrarna av klädkammaren nu helt plötsligt svämmar över av gammal skit. Eftersom det inte längre är nödvändigt att sitta inklämd mellan skrivbordet och väggen så finns det liksom ingen anledning till att rensa utan allt som inte har en riktig plats här hemma hamnar på skrivbordet, på tangentbordet, på skrivaren, på hårddisken eller på stolen.
Tänkte bara passa på att nämna att jag har flyttat in i sängen, väldigt skönt att ligga ner och skriva. Det blir lite svettigt om benet bara, själva datorn blir tydligen ganska varm och har en liten fläkt som går på lite då och då. Undrar om den kommer haverera av överhettning och sätta eld på mitt duntäcke?

Har brandkåren klippkort och mängdrabatt?

Än en gång har familjen Svenson äventyrat både sitt eget och grannskapets liv genom en potentiell brandfara.
Efter frukosten mötte vi upp ett par vänner och gick TFK's tipspromenad, vi tog god tid på oss och var borta i gott och väl 2-2,5 timme. När jag kom in luktade det bränt i hela lägenheten, vi hade såklart glömt kaffebryggaren på och den lilla lilla skvätten kaffe som var kvar i hade bränt fast på botten.
Undrar när det verkligen ska ta fyr här hemma och om polisen nånsin kommer hålla oss ansvariga för mordbrand, vårdslöshet eller vållande till annans död?

Hästallergi?

Idag har vi varit på cykeltur. Efter att ha spenderat två tredjedelar av dagen i soffan framför ett pedagogiskt vålds-tv-spel kände vi oss tvingade att göra nåt vettigt så vi åkte upp till mormor och morfar (mina föräldrar alltså). Lilla Vild fick för första gången sitta på en riktig cykel, en liten 12" med stödhjul och efter att ha trampat fram+fram+fram+bak ungefär tvåhundra meter fick hon kläm på det hela och cyklade så det ven om det. "Tut tut här kommer jag med min cykel!!" skrek hon och fnittrade för sig själv.
Morfar hade fixat till min gamla trotjänare, en ljusblå 20" av märket SCO (som jag för övrigt blev retad för hela mellanstadiet eftersom alla trodde på att SCO givetvis betydde "skrota cykeln omedelbart.") Jag och en kompis cyklade varv efter varv runt kvarteret med snören bunda runt styret och låtsades att vi hade varsin liten häst, så höll vi på en hel sommar och jag var så glad över min alldeles lagoma blåa cykelhäst som jag döpte till Vitnos. Idag fick han åter liv när Prinsen hojade runt på honom och vi tog en rejäl sväng i det nybyggda området som gränsar till mormor och morfars hus. Jag lät precis som min pappa när jag berättade för Prinsen och Sessan hur det sett ut när vi flyttade in 1984, jag visade den lilla skogsgläntan där vi "bodde" med våra cykelhästar och förklarade hur vi samlade vatten ur en liten bäck så "hästarna" skulle få dricka. Prinsen tror väl jag är född nån gång i mitten på 1800-talet...
Just nu sitter jag ensam här hemma, Martin och Prinsen ha gått upp till Puddingen där vi skulle få god kycklingpaj och se på melodifestivalen men hela planen gick i stöpet då Vild har en period med mycket astmabesvär. Hon hostar och hostar utan ände och kan inte somna. Hon ligger inne i sängen och lyssnar på "Lugna favoriter" efter att jag inhalerat henne två+två gånger utan nån större effekt. I förrgår ringde jag till Barnmottagningen eftersom vi väntat på en återbesökstid sen i somras, jag ringde för två månader sen och undrade vad i hela helvete som händer och då sa flicka i luren så glatt att det minsann var en tid på väg hem till oss vecka nio. Jättefint.
Nu är det vecka nio om två dagar och när jag ringde igår och undrade om det verkligen var ett läkarbesök inbokat samtidigt (dom ska även kontraströntga hennes njurar) så förstod dom ingenting. "Va? Skulle du träffa en läkare också?"
HALLÅ!!! Jag blev så arg att jag bara la på.
På måndag ska jag ringa igen och då ska dom minsann få sina fiskar varma, vi ska ha en tid SNARAST annars är det jag som anmäler.
Idiotjävlar, inte ens en vanlig läkare kan vi få heller trots att jag flera gånger bett att få byta till nån som kan förstå mer än två ord svenska. Nu har vi nån Dr. Babushka som inte förstår vad jag säger och jag förstår inte ett ord av vad hon säger. Visst är det konstigt, man måste vara godkänd i SFI (svenska för invandrare) om man ska jobba som städare, vaktmästare eller sopgubbe men läkare kan man minsann bli både med och utan ett korrekt språk. Åh, jag blir så förbannad!
Men lilla Vild verkar ha förstått hur det hänger ihop, hon sjunger "tio små apor hoppade i sängen, mamma ringde doktorn, doktorn svara' inte!"