Hjälp!

Nä alltså, nu har jag nått totalt döläge. Heminredningen har havererat och inget blir bra, den där "lagomchabby-vintage-nytänk-looken" jag eftersträvar känns mer som... taget direkt ur Elloskatalogen och jag kan verkligen inte komma ur det.
Mitt främsta problemområde är vårt minivardagsrum, det sitter ju liksom ihop med köket så jag slits mellan att matcha färg och stil eller att låta vardagsrummet vara en egen liten oas som är lite modernare och med mer svart/grå/vit som grund och några detaljer i samma toner som köket.
Under hela året har jag ältat gardinsköp till exempel, ska det vara längder? Kappa? Öljetter? Färg? Ska jag helt enkelt gå på trendig klassiker och köra den där vita knyt-hissgardinen som finns i var kvinnas fönster eller ska jag gå på Indiskavarianten och flippa ur med färger och tofsar?
Dessutom vill jag ju att det ska vara både mysigt och ombonat i fin samklang med unikt och genomtänkt och det är lite här min hjärna kokar över och blir mos. Jag har insett att jag verkligen behöver hjälp, kanske ska man bara ta nån stilsäker i omgivningen och slita in i vardagsrummet. "Do your thing!" liksom...
Den som har bra tips är mer än välkommen att göra en insats.