Nyttig läxa att lära. Men dyrköpt.

Jag är ju som bekant inte särskilt bra på att vänta, man kan nog utan att ljuga säga att jag är den mest otåliga personen i nordvästra Europa. Allt ska ske nu på en gång och helst igår, måste jag invänta exempelvis besked från nån myndighet, banken, skolan etc så hamnar jag i nåt slags mentalt limbo och kan inte fungera normalt. Ni minns väl hur det var när jag var helt fast i Drömkåkens klor? Vansinne kan man bara klassa det som.
Det jag i efterhand insett var att det var då, när Drömkåken var på tapeten, som min lärdomsresa startade. Någon högre makt hade fått för sig att nu jävlar skulle jag lära mig att vänta. Sen har det varit många många tillfällen när jag fått spader och börjat min nagelbitande hysteri över alla grejer jag vill ha, hus, högskoleplats, nytt jobb... ja ni vet, men allt jag önskat har glidit mig ur händerna.
Efteråt kan jag förstå att det jag då helst av allt ville inte var det smartaste eller ens det lämpligaste, kanske till och med det som fått mig och Mannen att gå skilda vägar/ gå under ekonomiskt men då när jag stod där mitt i allt så hade jag ingen förmåga att se konsekvenserna av min önskan.
Nu, ett och ett halvt år senare, känner jag mig fullärd och faktiskt kan jag också en känna ett inre lugn.
Jag måste inte möblera ett hus jag hittat på Hemnet och sen tycka att alla andra spekulanter är nazister. Jag måste inte in på högskolan till vilket pris som helst. Jag överlever även om vi inte kan göra några stora livsförändringar det närmsta året och livet kan faktiskt vara ganska bra när det är "som vanligt".
Just "som vanligt" är något jag för tillfället värderar ganska högt, kanske gör man det då allt vänts upp och ner och skakats som en snöglob flera gånger under kort tid. Idag är allt precis som vanligt, och jag älskar det.

Massakern på Max

Idag var det dags för Nif-gymnasternas årliga klubbmästerskap, gymnaster i alla åldrar tävlade om priset för "bästa klädsel" och "bästa framförande". Prinsen och hans grupp utklädda till militärer var såklart med och första genrepet ägde rum redan klockan halv elva i morse, själva tävlingen startade vid tolv och sen betades grupp efter grupp av. Vi kände flera barn så vi stannade hela tävlingen igenom vilket innebar att när allt var slut klockan fyra var blodsockret i höjd med anklarna, båda barnen hade knorrat en stund redan och jag insåg det enda raka var en sväng in på Max.
Utanför Max stod lämpligt nog en hoppborg, hallelulja! Kön inne i restaurangen var en dryg kilometer så bättre hade det inte kunnat bli.
Tio minuter senare, när jag var näst på tur, öppnas dörren och en förtvivlad Prins rusar in. "Mamma! Mamma! Hon blöder näsblod! Du måste komma!"
Kallt beräknande som jag är inser jag att Prinsen säkerligen överdriver, han kan vara rätt dramatisk ibland, och ber honom ta med henne in istället. Att det utanför dörren skapats en viss uppståndelse är inget jag tänker på, jag har bara ögon för Originalmålet jag strax ska få sätta tänderna i. Prinsen protesterar men jag påpekar att det är vår tur nu så dom kan lika gärna komma in båda två, han springer ut igen och jag skrockar överslätande till tantet bakom i kön, som lovat att hålla min plats om jag vill gå ut, att "det nog inte är så farligt, det som inte dödar, det härdar höhöhö!"
Tre sekunder senare leds lilla Vild in av en annan mamma, det fullkomligt pissar ut blod från mun och näsa och Vilda skriker så öronen krullar sig, den andra mamman har handen full av våtservetter som hon försöker stoppa blodet med och jag känner mig som världens sämsta människa. Där står jag och bara tänker på mat medans mitt barn får tas om hand av andra mammor, usch.
Alla blir helt plötsligt engagerade i mig och Vild, till och med stadens burksamlare som passat på att värma sig en stund inne på hamburgerhaket springer efter papper och hjälper till att torka, det tar en bra stund att få stopp på blodet, tyst på Vilda och rent på golvet. Tanten som stått bakom oss i kön kommer fram och säger att hon pratat med killen i kassan och sagt att vi minsann inte ska stå i kö en gång till utan får gå före så fort lillan är bättre.
Så när vi torkat klart och Lillan slutat blöda ropar kassakillen fram oss och vi glider fram som värsta VIP-folket, förbi hela kön, maten klar på ett kick och två snurriga sugrör i glada färger på brickan.
När vi äter kommer andra gäster förbi och klappar Vilda på huvudet, frågar om hon mår bättre och om hon har ont, vi känner oss nästan som kändisar där vi sitter.
Lilla Vild återhämtar sig snabbt, efter maten hoppar hon igen och jag kan sippa på min milkshake i lugn och ro. Slutet gott allting gott.
Hur det gick för Prinsen på tävlingen?
Tyvärr gick småtjejerna i blåsippskläder *hosthost loooosers host* hem hos domarna och militärkillarna fick inget pris. Prinsen var helt vansinnig och skrek att han minsann skulle sluta i Nif, krossa tröstprisplaketten mot stengolvet och köra micken i halsen på kärringen som var konfrencier. Hur det kunde bli hennes fel är det ingen som vet.


Back in business

Jag har efter viss påbackning insett att jag kanske borde börja blogga igen, det har varit trögt med livet ett tag och någon möjlighet att se saker och ting från den ljusa sidan har inte funnits så jag valde en stunds bloggtystnad för att bespara er massa tråkigheter.
Nu hoppas vi på en ljusare vår med roliga saker på "att-göra-listan", jag har torkat upp resterna av ledsamheter och får väl helt enkelt försöka se framåt.
*Gör "Stefan-Holm-laddning och hoppas på publikens stöd*

Hur det går? äh, håll käften.

Jaaa jag vet att jag suger på att blogga just nu! Ni får ha lite överseende, har inte orken helt enkelt. Livet går lite i motströms nu, uppförsbacke kan man säga. Jävligt lång. Och med kedja och stenklot runt foten. I grus. Och motvind. Och snett regn.

Ta en bit till kära du

Vid middagsbordet;

Mamman (jag då); Det är bra att du äter lax lilla Vild, det blir man smart av.

Lilla Vild; Jaha men varför blir man det?

Mamman; Njä men... det är väl bra grejer i fisk, som är bra för hjärnan.

Lilla Vild; *skrattar hejdlöst* Men mamma! Det är ju lax vi äter, inte fisk Haha!!


Jävla ungjävlar!!!

Alltså helt ärligt, vart är världen på väg egentligen? *Hytter med knytnävarna mot himlen*
I förrgår köpte jag två nya bandybollar till barnen, båda barnen spelar dagligen och har gnällt ett tag om att den skeva och överkörda bollen inte längre funkar så när jag kände mig rik ett ögonblick inne på Intersport slog jag till på en grön och en blå.
Tyvärr är mina barn helt ointresserade av att plocka upp och städa undan så oftast ser gården ut som en campingplats med skit på varenda kvadratmeter, bollar, klubbor, cyklar, inlines, dockor, sandleksaker... i stort sett allt allt allt. Kärringarna bakom spetsgardinerna rynkar på näsan och klagar högt och tydligt till sin kärringkompis när dom går förbi, "MEN så här ser ut!"
"Jaaa, minsann! SÅ här ser ut! Här bor det barn och om inte gräset ska användas så kan ni lika gärna asfaltera" ropar jag tillbaka men då har dom helt plötsligt tappat batterierna i hörapparaterna.
Hur som helst, inte nog med att pensionärspacket går runt och gnäller, nu verkar bobby-bilen, bandybollar och små barncyklar stå högt på listan över "stöldbegärligt material" också.
Idag när jag tittade ut såg jag två lönnfeta tonårskillar glida runt på damcyklar, såg väl ut som vilka snorvalpar i högstadiet som helst och inga man särskilt tänkte på. Fem minuter senare körde dom förbi igen, men nu med två bandybollar i korgen, bollar som av ett sammanträffande hade samma färg som dom två jag nyss köpt till barnen.
Konstigt.
Vid kontroll i lådan, där bollar och spel ska vara enligt militärordningen i förrådet, insåg jag att bollarna GIVETVIIIIS var mina barns. Jävla kukungar!
Att det ska va så förbannat svårt att lära sina skitungar vad som är rätt och fel!
Visserligen kan jag tycka att det på ett sätt var rätt åt Prinsen och Vilda, dom får fasen lära sig att plocka in sakerna, men att sno från småbarn är väl ändå lite över gränsen?
Jag tror att den ena skitungen är barnbarn till en av tanterna i trappen brevid och då bör han väl komma tillbaka snart och då jävlar smäller det kan jag säga!!


Roligast på längeAlltså jag veet att påsken i stort sett är slut men det här är bara så roligt att jag måste dela det med er!!

Pruttochbajsskitfasenockså!

Jag skäms. Som en hund.
Och det är en ganska ovanlig känsla för mig, jag är ju född helt utan hämningar och gränser och tycker det mesta går bra.
Problemet är mitt nya jobb, jag har ju knappt jobbat en månad och redan har jag hunnit med tre frånvarotillfällen. Första gången var tredje veckan och då var det jag själv som var sjuk, i måndags fick jag åka och hämta Prinsen från skolan där han slocknat med spränghuvudvärk och feber på fritids och natten mellan onsdag och torsdag vaknade Prinsen med räserbajs.
Jag inser ju också att man inte kan styra över när man blir sjuk och att det är en smitthärd på fritids och i förskolor men ändå, det är så grymt pinsamt att behöva ringa sig sjuk/ vabba när man är helt ny. Jag kommer ju bli stämplad som en omplacering som ingen vill ha, som är sjuk i tid och otid och som man inte kan lita på.
Mannen är ju i slutfasen av skolan också och har en massa viktiga arbeten att göra, lektioner att närvara på och föreläsningar att delta i så han kan absolut inte var hemma what so ever och min kära mor som nästan alltid kan hjälpa till så jag slipper vabba är inte så jätteintresserad av att ta hand om Prinsen som inte ens kan fisa utan att skita på sig.
Ja funderar nu på att vaccinera oss allihop mot alla sjukdomar i världen så jag slipper sjukanmäla mig igen.