"En lagning ja, det blir 1250 kronor"

Nu har jag äntligen tecknat en tandvårdsförsäkring, ni vet den där hos folktandvården där man betalar en liten summa varje månad och sen ingår allt. Väldigt bra eftersom jag har levt i ständig skräck dom senaste åren, jag biter ihop tänderna så mycket på nätterna att det ibland lossnar bitar från dom och i hålen får jag såklart karies.
För att starta en sån försäkring måste man liksom "nolla" hela munnen, laga alla hål och ta bort tandsten och sånt vilket jag nu gjort, det var inte helt billigt kan jag säga. Att betala dyrt för att plågas på det viset borde falla inom ramen för nån slags fetisch. Sen i våras då jag började göra rent och fram tills nu när det är klart har jag spenderat i runda slängar fyra tusen spänn.
Egentligen borde jag slå ut ett par tänder nu, eller göra nån rotfyllning eller så bara för att få valuta för mina 57 kronor i månaden. Kanske ska jag skaffa mig tandställning också.

En konstnär

Vilda ritar.

"Det blir en gubbe! Här är hans krooooopp... å hans armaaaar... (ritar stort och yvigt) å hans väskaaaaa... å hans öroooon... (prickar ovanpå huvudet) å hans ööööörhängen..."

Bara det viktigaste alltså.

"Amen, den kommer aldrig gå att laga i alla fall!"

Som ni vet har min kära mobil varit på service och vänt, lyckan var fullständig förra veckan när jag fick tillbaka den efter flera månader med min gamla Samsung. Tyvärr blev lyckan kortvarig då skrället återkom med andra probelm än vad den åkt för, en av knapparna fungerade inte och så fanns inga kontakter kvar ens i simkortet. Jag åkte tillbaka till Telonor på Överby och förklarade mitt dilemma, där fanns en nyanställd/ praokille som inte visste hur man gör vad och en tjej med svåra attitydsprobelm. 
Hon tog över direkt och föreslog att jag skulle köpa en ny mobil istället, ett alternativ som var helt uteslutet eftersom jag fortfarande har ett drygt års bindningstid kvar på C902.
Men vore det inte bättre med C901 istället? Den hade ju mycket bättre kamera.
Jag förklarade åter igen att jag hade bindningstid kvar så en ny mobil fick vänta, dessutom var jag väldigt nöjd med min svarta så jag ville faktiskt ha just den.
Men vad var det jag gillade så mycket med den då? Allt som fanns i den skulle ju finnas i den nya! Och en helt sprallans ny! Så skulle jag slippa alla problem, för den skulle säkert inte gå att laga ändå.
Bruden hade uppenbarligen något begåvningshandikapp eftersom hon inte fattade vad jag sa, jag förklarade en tredje gång att jag inte kan köpa en ny men tro inte hon lyssnade. Hon började räkna på mina fakturor och berättade att jag minsann visst kunde köpa en ny mobil, eftersom mina räkningar var så höga så skulle jag kunna dela upp dom pengarna på två abonnemang. Så supersmart!
Eller inte.
Nu började jag tröttna rejält och gjorde klart för bruden att jag 1: inte ville ha en ny mobil, 2: inte var intresserad av att ha två abonnemang och två mobiler att använda, 3: inte ville ha en ny mobil, 4, ville ha min gamla lagad och 5: JAG VILL HA MIN GAMLA LAGAD OCH INTE NÅN NY!!!!!
Då blev proffsförsäljaren sur. Hon vände mig raskt ryggen och den stackars handfallna killen fick rycka in, under tiden han gjorde klart alla papper för att kunna skicka min mobil (tog ca 25 minuter) så hörde jag hur tjejen gjorde sig ovän med en annan kund. En äldre herre frågade om olika mobiler, kostnader osv och sa sen att han skulle fundera lite och komma tillbaka, vår proffessionella säljare log syrligt och sa "nä, det gör du ju inte! Du kommer ju inte tillbaka, du ljuger ju!"
 Mannen försäkrade henne att jodå, han skulle komma tillbaka men tjejen var inte på humör utan ropade efter honom "näähä, jag veet att du inte kommer tillbaka!"
Och vet ni? Jag tror inte heller han kommer tillbaka. Det finns nog ingen som var i närheten som har lust att komma dit nåt mer, och har ni aktier hos Telenor så passa på att sälja nu för ska hon fortsätta sin anställning kommer det gå åt skogen.


Det här är verkligen tragiskt!

Ve och fasa! Nästa vecka ska Prinsens fröken på semester! Det är inte så hemskt kanske, särskilt inte för henne, men Prinsens klass ska ha vikarie. Det är kanske inte heller hela världen MEN vikarien är min gamla studierektor! Jag svimmar bara jag tänker på det.
Hon avskydde mig och hon satte hela skolan i skräck med sin stränga uppsyn, jag tror inte det fanns en unge som inte var livrädd för henne.
Jag fick gå många vändor inne på hennes rum under mina sex år i Strömslundsskolan, jag kom försent varenda dag, kallade en lärare för rövhål, mopsade upp mig mot övrig skolpersonal och hördes och syntes jämt. En bångstyrigare unge får man nog leta efter...
Det värsta är väl nästan att Prinsen hamnat lite snett, hon lär ju få reda på det menar jag, och om hon då fattar att jag är jag så lär jag nog se en nöjd vikarie. "Haha, kan hon ha minsann! Äpplet faller inte långt från trädet!"
Kanske kan jag skicka en stand in att hämta Prinsen? Någon som är sugen?

Det där med en blogg på nätet...

Det senaste årets skolföljetong har rört upp känslor ska jag säga, inte helt oväntat kanske, och för ett par veckor sen fick jag också veta att min blogg tydligen lästs av lärarna på Prinsens skola.
När man skriver på nätet så får man ta sånt med i beräkningen, oavsett hur liten läsarkrets man än har så bör man tänka en gång extra innan man publicerar ett par väl valda ord. Rätt var det är så har man gjort sig ovän med någon och läsarantalet skjuter i höjden, helt plötsligt står man där med ett påstående man inte riktigt hade velat dela med hundratals människor.
Jag minns en sak jag skrev för nåt år sen, jag hade hört nånstans att engelska skolor valt att ta bort förintelsen ur sin skolplan och jag blev väldigt upprörd. Detta var tydligen helt osant tack och lov, och efter två dagar valde jag att ta bort inlägget jag skrivit, jag blev faktiskt rädd för vem som skulle läsa mina arga ord.
Sen dess har jag alltid lusläst alla mina inlägg och ställt mig frågan "kan jag stå för det här?" innan jag klickar iväg det, och jag står för vartenda ord.
Detta är min blogg, mina ord och min verklighet. Jag väljer vad jag ska skriva och det man måste komma ihåg är att det bara är min sida som återges, orden ni läser är alltså vansinnigt partiska och absolut inte särsklit objektiva. Om jag till exempel öser skit över min man för att han uppfört sig som ett svin kanske man ska ha i åtanke att jag säkert varit ett minst lika stort svin tillbaka.
Prinsens skolgång har hittills kantats av tråkigheter, bråk och tårar. Vi har varit lessna allihop här hemma och stått som frågetecken inför alla saker som Prinsen varit inblandad i, och självklart skriver jag ner mina känslor inför det. Min sorg och min förtvivlan över att mitt barn inte mår bra. För mig är det inte ett barn att få på rätt köl eller en hård nöt att knäcka för specialpedagogen utan mitt allt. Det är min son som diskuteras och det är inte så konstigt att orden blir hårda.
Dom två första terminerna i nollan byttes fyra personal ut vilket var oerhört korkat gjort av skolans ledning, situtationen förvärrades ytterligare och vi kände oss totalt maktlösa som föräldrar. Dagligen kom Prinsen hem och berättade att andra barn sagt saker till honom, saker som en sju-eller åttaåring absolut inte ska säga, och att han till och med blivit hotad till livet. Hur allvarligt det nu kan vara när det kommer ur en barnamun, men Prinsen blev ändå väldigt rädd. Planen på att byta skola formades och jag ville bara ta ungjävlarna bakom huset och klappa till.
Saker och ting började förbättras när vi hade ett möte för ett par veckor sen, vi fick berätta hur vi kände det och fick äntligen respons. När vi gick därifrån hade både Martin och jag gråten i halsen, både av glädje för att äntligen blivit lyssnade på och av sorg för att Prinsens första skolår varit helt åt helvete.
Sen dess har det gått åt rätt håll, Prinsen har blivit starkare och har fått modet att välja rätt när konflikter uppstår, och han gör inte lika ofta dumma grejer. Hans fröknar hjälper honom så mycket och vi är dom evigt tacksamma för att dom ser honom, hör honom och bryr sig om oss allihop.
Vi tar en dag i taget och jag vet att vi jobbar mot samma mål både hemma och i skolan, jag vet att Prinsen känner sig trygg och att han tycker mycket om sina fröknar. Kanske är vi snart ur den här trista spiralen.


"...rödvin och skogspromenader. Och bdsm"

Aftonbladets hemsida finns en länk till en såndär datingsida, där rullar namn och bilder upp och alla är såklart skitsnygga. Man kan ju undra varför i herrans namn dom måste söka kärleken på nätet om dom nu är så snygga, har dom träarm? Eller kanske Tourettes och måste skrika könsord var och varannan minut? Eller puckel på ryggen?
Sen har dom ju så coola namn också, typ Atlas, Sunshine och såntdär. Eller som han jag såg nyss när jag startade nätet, "Sir John".
Inte vet jag men någon med det namnet som annonserar efter love på nätet och som dessutom ser bra ut... Lite finn fem fel tycker jag.


En dag att minnas

Åh vilken härlig dag vi har haft!
Egentligen skulle jag ha jobbat men tog ut två föräldradagar lördag och söndag eftersom vi skulle träffa Prinsens klass och grilla korv idag, jag jobbade sist vi hade klassträff så nu kände jag att det var dags att vara med och sen är det ju så skönt att bara vara ledig.
Efter avslutad kottgolfturnering på Hunneberg drog vi oss hemåt, inget särskilt var inplanerat och jag bestämde mig för att baka bullar. Det är ju kanelbullens dag nästa söndag, bäst att vara förberedd tänkte jag och satte tre degar på en gång. Försent insåg jag vilket jätteprojekt jag gett mig in på, tre paket smör, en paket mjölk och en och en halv paket mjöl gick åt och bullarna sprutade ur öronen på mig till slut. En deg blev vanliga kanelbullar, en blev vaniljbullar och den sista blev med mandelmassafyllning, vi åt och njöt med kall mjölk och underbart sällskap.
När allas magar stod rakt ut och vi var proppmätta insåg jag att vi just glömt ge barnen mat, dom hade fått bullar till middag. Ingen klagade ju förstås men vi bestämde raskt att kinamat stod på menyn för kvällen och Martin och Prinsen åkte iväg. Sen hade vi långmiddagkvällsmat och satt och pratade om allt och inget, barnen var sams och hur gulliga som helst och ingen tänkte på att klockan var halv nio på kvällen.
Nu har barnen somnat, jag och Martin låg hos varstitt barn och snusade på dom nyduschade små huvudena medan Bo Kaspers nya album fyllde rummet, en film står på agendan nu men vi lär väl slockna i soffan inom trettio minuter.

Baksidan med polisyrket

Igår såg vi "Johan Falk, gruppen för särskilda insatster", en polisfilm som i min mans ögon rankas högre än nån porrfilm nånsin gjort.
Nyaste polisbilarna, utrustning värt en Bondfilm, hemliga uppdrag och skjutande poliser gjorde min man glansig på ögonen och tydligen var det en realistisk handling också för jag slapp suckar och kommentarer som "amen åh vad töööntigt! Sådär gör man ju inte!" och "piiiinsamt!"

"oj då, du är en väldigt lönsam kund!"

Igår när jag hämtade ut min telefon tyckte försäljarkillen att vi kunde se över mina räkningar lite, det tyckte inte jag, jag blir nämligen pinsamt påmind av min sms-tumme i slutet av varje månad. När mina uppgifter tuggats igenom datorn kom texten "våra superhjältar!" upp och en superhjälte spände musklerna i hörnet, tydligen fyller jag alla kriterier för en lönsam kund och fick nio av tio staplar på ett rosa diagram.
Jag blev glad, stolt och kände mig lite mer värd en det medelålders par som stod bredvid och skulle slå till på en ny mobil, såhär skulle det gå till!
Sen insåg jag att Telenors lönsamhet inte nödvändigtvis innebar nån vidare lönsamhet för mig, kanske var det rentav så att den innebar personlig konkurs... Och inte skulle jag kunna komma ut i bilen och skrävla om mina nio staplar för Martin, han skulle ju bli helt galen.
Jag tackade vänligt men bestämt nej till ett nytt abonnemang och gick därifrån utan att ha köpt nåt mer. Och jag lovade mig själv att sluta sms:a.

En lång väntan är över

Idag har den kommit!! Det borde firas med en nationell högtidsdag eller nåt, alla skulle va lediga och i affärerna skulle man bjuda på kakor. Mammas älskling C902 har kommit hem, nylagad och i bättre form än nånsin. Äntligen kan jag lägga patience igen, äntligen kan ni få riktiga bilder att titta på och äntligen ringer det med "Tingeling" istället för "tio tusen röda rosor".
Glädjen är stor.

En kvinnas list

Det måste vara den klart bästa syskonuppställningen med en storebror och en lillasyster. Brorsan och hans kompisar får liksom en massa snygga tjejer gratis genom syrrans kompisar och likadant för syster.

Idag fick vi klart för oss hur det kommer bli:
Vilda skulle gå med Prinsen ut och leka med hans kompisar, som dyrt och heligt lovat att ta hand om henne, men dom nya skorna gick inte att knäppa.
"Killar..." kvittrade Vild med sin mjukaste stämma, "kan ni hjälpa mig med skorna?"
Men det kan man ju skriva upp att innan man vet ordet av så är det "kan ni hjälpa mig med läxan?" eller "oj då, jag kan visst inte nå den där boken högst uppe på hyllan..." och "jag kan visst inte nå bh-bandet i bak, kan du hjälpa mig...?"


Missin' my baby

Glada nyheter; min C902 är på väg tillbaka! Nylagad och bättre än nånsin, allt gick på garantin.

Nytänkande på Område 1

På grund av alla nedskärningar har vi på Gullvivan nu tvingats till drastiska åtgärder:

Gullvivans äldreboende
Uploaded by wig010. - Watch more comedy videos and sitcoms.

Kan vi inte införa en pensionärsstad?

Snabbhandling på Jätten; pensionärer så långt ögat når, inte en människa under nittioåtta bast. Med darriga händer vrider och vänder dom på varenda vara i affären på jakt efter ett bra bäst-före-datum, bästa pris och lagom storlek. Att alla havregrynspaket är exakt lika stora och väger på grammet lika mycket verkar inte bekomma Agda i hennes intensiva undersökning.
I varje gång står ett butiksbiträde (eller vad det nu heter) och packar upp varor och varenda stackare har en liten kö med rollatortanter bakom sig, alla vill såklart veta om leverpastejen inte finns i mindre förpackningar, om man inte kan få be om halva osten istället för den jättestora fjärdedelen med Präst eller så vill dom bara tala om att mjölken dom köpte förra veckan (och som dom har med sig och visar som bevis) minsann hade kort bäst-före-datum och surnade INNAN den var slut. Hujeda mej.
Vid kassorna ringlar köerna milslånga, vagnar med knappa botten fylld står på rad och jag inser att den inte används för att få plats med så mycket varor som möjligt utan som rollator. När alla grejor åkt genom kassan och det är dags att betala börjar tanterna gräva i väskan efter plånboken, eller portmonän som det tydligen heter, och sen börjar helvetet.
Kontant betalning såklart, på öret ska det stämma, och innan människan sett valören på sedeln har det gått åtta år. Att kassörskan förtvivlat intygar att det visst är en femhundring spelar ingen som helst roll utan här ska glasögonen fram. Vid det här laget är jag på god väg att betala leverpastejen, havregrynen och Mor Jennys kåldolmar ur egen ficka bara tanten lämnar plats åt nästa generation.
Två timmar senare är jag äntligen på väg hem, förvisso kan jag tycka det är det allra bästa om alla över sjuttio handlar på dagtid så vanliga människor kan göra det efter jobbet men tänk dom stackars människor som sitter i kassan. Dom måste stå ut med sånt här hela förmiddagarna och sen kommer alla stressade barnfamiljer med gapiga ungar på eftermiddagen. Dom borde ha nåt slags risktillägg.


Häcken full

Idag har jag fått nya skor av min man, väldigt fina.
Och sjukt dyra.
Kvällens to-do-list är fulltecknad...