God jävla jul!

Idag har det varit en enda adventskalender här hemma, "kul" kanske ni tänker nu men jag måste tyvärr göra er besvikna. Inte nog med att jag öppnade alla luckor på en enda gång, det fanns heller inga roliga överraskningar att få.

Lucka nr 1
(kökslåda); två nappar. En blå och en rosa.

Lucka nr 2
(flingpaketet); en napp. Vit.

Lucka nr 3
(sopskåpet); två miljarder bananflugor. Varierande färger i gulbruna toner.

Lucka nr4
(torktumlaren); en full maskin blöt tvätt sen igår. Luktade unket och fick tvättas om.

Hoppas julens adventskalender åtminstone bjussar på lite choklad.


Annars är detta en kalender i min smak!

Lyckan kommer, lyckan går. Eller?

Häromdan fick jag ett sms från min kusin Idah, hon hade fått nys om en finfin lekstuga som mina flickor kunde få och glädjen stod högt i tak här hemma. Tänk, en alldeles egen liten stuga, med spis och små möbler, Vilda blev helt blank i ögonen och drömde sig bort, en egen lekstuga har stått överst på önskelistan i många år men har ju varit helt ogenomförbart så länge vi bott i lägenhet.
Senare på kvällen fick jag däremot en klump i magen, en konstig och kall känsla spred sig i kroppen och jag blev rädd. Vi har det alldeles för bra, slog det mig. Alltså alldeles FÖR för bra.
Förutom varandra och tre jättefina fantastiska barn har vi ett eget litet slott, mysigt och hemtrevligt på alla sätt, vi har jobb båda två, pengarna räcker, vi har fina vänner och egentligen finns inget mer att önska av livet. Förutom att det rullar på såhär underbart då, och det är lite det jag är rädd att det inte gör. Framförallt för att jag kan känna mig oförtjänt av all den här lyckan, mitt liv har varit jättebra i väldigt många år och jag kan inte se att jag lidit nåt särskilt för att kunna njuta av friden som finns. Men så kan jag också tycka att det ligger nåt i talesättet "efter regn kommer solsken" vilket i så fall också skulle kunna anammas bakvänt. Alltså att efter solsken kommer regn, efter allt det här braiga och roliga kommer nåt jobbigt och hemskt att hända.
Eller är jag alldeles för pessimistisk? Kanske fånigt att tänka så ens, att vi har det bra nu är ju inte bara ödets nyck menar jag, vi har ju faktiskt sett till att få det så och borde väl i så fall också kunna fortsätta ha det bra utan dåligt samvete. Man kan ju inte plåga sig själv bara för att förtjäna lyckan.
Eller vad tänker ni? Måste man förtjäna lycka eller kan man se till att skaffa sig lycka på egen hand och njuta av den utan Ågren?


The castle

För alla er stackare som ännu inte sett Slottet från insidan kommer här en walkthrough på bottenplan. Ber om ursäkt för en otroligt dålig kvalitet på korten men det är liksom det man får av min urgamla Sony Ericsson och nån annan kamera har ännu inte packats upp.


Hallen, har ingången till köket i ryggen och vår sovrumsdörr snett bakom till vänster. Ytterdörren finns i bildens högra kant, den syns inte men är precis bredvid källardörren.


Mitt och Mannens sovrum, med utsikt mot gatan. Här ska det snart ligga en tjock och fin heltäckningsmatta i benivtt, typ så fort vi får upp den från källaren...

Den ståtliga Piptapeten! Det saknas ju både gardiner och lite övrig inredning på många ställen men det måste få ta lite tid att hitta rätt.


Lilla toaletten med sitt charmiga golv.Världens mysigaste lilla vardagsrum, har nu hallen i ryggen, lilla toan till vänster och köket på höger sida.


Det här är nog tidernas sämsta bild ever, tagen en sekund efter att alla rusat från bordet efter kvällsmaten. I alla fall är det taget från köksbänken, dörren ut till trädgården är på min högra sida och man kan se hallen skymta på vänstra kanten.


Köket sett från soffan, notera att bordet är rent på den här bilden...

Well, there it is folks. Som sagt, ursäkta den dåliga bildkvaliteten.

Upp och ner, ner och upp...

Här hemma går livet i moll rätt som det är, en förpubertal tioåring och en hormonstinn sjuåring slåss om platsen som norra Europas värsta dramaqeen och ibland undrar jag om inte Lilla med sina ett och ett halvt år är mognare. Det behöver inte vara några stora saker som går fel utan det räcker med att man häller upp för mycket mjölk i glaset för att underläppen ska börja darra, eller allra helst; att man häller upp MER mjölk i den andres glas. Ve och fasa, hur kan livet vara så fruktansvärt?!
Nu ikväll till exempel var allting som det skulle, Prinsen låg i sin säng och läste, Vilda i sin och letade snygga killar i skolkatalogen och Lilla käkade välling i pappas famn inne i sitt rum. Själv försökte jag hitta ett bra eluttag till fläkten som Vild envisas med att ha på varje natt, det hon brukar använda har på nåt magiskt sätt lossnat från väggen och känns inte vidare säkert. Enda tänkbara alternativet var att flytta fläkten femtio centimeter bakåt och sätta sladden runt hörnet inne i Lillas rum men inte då!
"Ska den stå däääärborta?! Amäh! Jag kan ju knappt seee den ens en gång jöööö!!!" fräste hon med en ton som hade fått vilken exorcist som helst att fly för livet.
Vad jag än gjorde och hur pedagogiskt jag än förklarade i åtminstone en minut fick jag samma gapiga ton tillbaka och till slut vrålade jag med att "nu får du för fan hålla käften! Ha inte den jävla attityden mot mig!!" varpå Vilda snäser "svär inte åt mig!" och knycker med nacken så jag i stort sett exploderade.
Jag släppte ner fläkten, släckte lampan och stampade moget nerför trappen.
Tio minuter senare kommer Prinsen ner och behöver hjälp med en app, han har precis ringt in till Mannen som sitter på toa och frågat om hjälp men fått svaret att "det får göras imorn, nu är det släckdags", men tydligen var det nåt som inte gick in.
Jag svarar som Mannen, det får göras imorn, och då brister min tioåring ut i hjärtlös gråt. "Det kommer ju ALDRIG att bli, det vet jag ju buuhääää!!" hackar han fram som om jag just gett honom fem minuter kvar att leva. "Det är ju ALDRIG nåt som funkar på min telefon äähääää!!"
Att han har typ trehundra appar som alla installerats under exakt samma gråtvisa verkade inte vara viktigt, han gråter hela vägen upp till rummet och drar sen till med ett såntdär hackande snörvel för att jag verkligen skulle förstå hans misär.
Hallelulja för att sommarlovet är över i alla fall känner jag såna här kvällar, då är dom i säng vid halv nio-nio och man kan få ett par timmar välbehövlig egentid innan nästa dag tar vid med i stort sett samma oljud.

Fat & happy

När man som jag gått lite överstyr med lördagsgodiset och bär runt en hel del extravikt kan man göra ganska intressanta observationer. Dels verkar det vara fritt fram att fälla kommentarer om ens storlek hur som helst, som att vi feta inte hade någon självinsikt överhuvudtaget utan helt plötsligt fick veta av den vänliga människan mitt emot att "jahaaaaa, jag är för tjock alltså?! Varför har ingen sagt nåt?"
Eller att man med pedagogisk stämma försöker förklara för sin unge att "nej tanten framför har inte en bebis i magen, hon har bara ätit för mycket mat", då vill jag bara vända mig om och säga "och nej, alla är inte lika fula och rynkiga som din jävla morsa heller, det är nog bara hon som råkat så illa ut."
 Varför kan man inte bara hålla sig till att ALLA MÄNNISKOR ÄR OLIKA? Ska vi säga "han har bara solat lite mycket" om färgade människor? Eller "han har bara inte knullat rätt tjej än" om bögar?
Det allra bästa med att vara tjock är i alla fall att man alltid har en förklaring till alla eventuella krämpor man kan råka på i livet, det beror ju såklart på att man är just tjock. Om man på nåt vis missar det när man ser sig i spegeln eller provar kläder är inte sjukvården sen att påpeka.
"Hej jag tror jag har öronniflammation, jag har feber och jätteont i örat."
"Jamen det är verkligen inte konstigt, du är ju smällfet."Varför är inte detta okej? Vad gör en valk här och där?


Trädgårdsgöra

Idag har trädgården fått sig en rejäl omgång kan jag säga, ett tag kryllade det av upprörda hussniglar, spindlar och mördade mördarsniglar och nu hoppas jag verkligen vi fått kontroll över all ohyra. Reveljen gick redan tidigt i förmiddags då min fina mamma och pappa kom med häcksax, sekatörer och bra idéer och sen gick vi lös på alla buskar på baksidan.


Det visade sig att den fina rankan med vita blommor som klängde över staketet och runt komposten inte alls var en fin ranka utan ett galet jobbigt ogräs med slingrande grenar som kvävde allt det slingrade sig runt. Som en boaorm typ, jag fick nästan mardrömmar av bara åsynen till slut för när vi kommit en bit in i grönskan såg jag slingrande armar överallt.


Vinbären skulle grävas upp och flyttas till en annan del av trädgården där dom fick stå mer ifred.


Det lilla landet med pioner och rosor fick nytt liv efter att allt ogräs försvann!


Först hade vi bara tänkt trimma ner buskarna runt den lilla uteplatsen men det slutade med att allt sågades/klipptes ner, buskarna var rätt malätna märkte vi efter en stund och nu finns det istället plats för nytt fräscht liv att komma fram.


Fikadags! Hemgjord vinbärssaft och macka med pannbiff, kan det bli bättre?


En del träd hade visst stått lite sämre till än andra...


Vinbären blev ordentligt friserade och fick ny fin jord att stå i på andra sidan snickarboa, dom får också nya grannar i form av familjen krusbär.


Lilla ville inte vara med och gräva, hon gick istället lös på vattnet som stod på trappan.

Nu inväntar vi måndagen då ett släp ska frakta allt bortklippt och nedsågat till tippen, vi ska också göra oss av med komposten då eftersom den mest skapar ohyra och stinker. Sen är det fritt fram för alla som har bra tryckimpregnerat spillvirke över att komma förbi då vi ska göra ett plank.