Jennys nyårskarameller

Årets Bästa; Ja detta får bli en delad plats. Att Martin kom in på polishögskolan var en stor sten som föll från våra axlar, nu vet vi lite mer om hur det kommer bli ett par år framöver och kan äntligen ställa oss i tomtkö. Sen har vi såklart min busbebis Oliver, att få vara med vid hans födelse är ett av dom största ögonblicken i mitt liv och jag är så stolt och ärad över att jag fick dela den upplevelsen med mina bästa vänner. 

Årets sämsta;
Tro det eller ej men jag är inte helt nöjd med min sommarsemester. Av 28 dagars ledighet hade jag en dags uppehåll, inte sol utan uppehåll, och jag höll på att få ett rejält psykbryt. Sista dagen i frihet tog vi en tur med Tyra, båten, och då kom självklart solen men om man nu ska få lov att var lite skadeglad så sken den inte så länge.

Årets Hejapå!; Jag och min familj ropar Hejapå! till Lisa och Fredrik, håll er på banan.

Årets nykomling;
Min käraste Angelica får stoltsera med pris för årets nykomling. Vi har förstås känt varandra i ett och ett halvt år men vår vänskap har växt sig så stark och djup (tycker i alla fall jag) att hon nu fått ta ett kliv upp på första platsen bredvid min älskade Pudding.

Nyårslöfte inför 2008; Jag lovar och svär att alltid komma i tid till jobbet.

Förhoppningar inför 2008; Självklart att vi ska få fortsätta vara friska och lyckliga, men också att det går bra för Martin på skolan och att vår resa till Cypern blir underbar. Och att Syster vaknar till liv och inser värdet i sig själv igen.

Ha ett riktigt gott nytt år! ♥

Tvätta händerna när du är riktigt glad

Det här med att tvätta händerna efter toabesök, är det bara jag som gör det? Jag blir helt neurotisk när jag smygkollar folk och märker att dom kommer ut alldeles för fort efter avslutat ärende och dessutom är torra om händerna. Man vet ju själv hur det blir ibland, man råkar komma åt mellan, man hittar nåt som sticker ut och klämmer lite, man får en droppe på sig...ska man sen bara kliva ut i världen och sprida sina baciller? Gå runt och talla i köket, bre mackor, köpa lösgodis, klappa mina barn på kinden? Nej tack!
Men det verkar ha blivit helt omodernt, jag kan på rak arm nämna fyra personer i min direkta närhet som inte tvättar sig men det är liksom inget man påpekar direkt.
Mina barn är också helt utan hygienmoral, Vild gick upp till Puddingen en morgon iklädd nattlinne och bar underkropp, sen satt hon i deras säng och gullade med Busbebisen/ pillade sig i rumpan tills jag i chock kommenderade in henne på toa och desinficerade Oliver. Häromdagen på Biltema kom hon och visade sin tumme, helt täckt av skit, "ja ha bajsat" sa hon helt lugnt. Vad är jag för en mor? Har jag inte lärt dom nåt? Prinsen brukade gå direkt från toan utan att vare sig spola eller tvätta sig men tack och lov har han börjat förstå vikten av hygien.
En gammal klasskompis till mig berättade om en rätt kul sak som hände under hans praktik på ett ålderdomshem, han hälsade på en gammal tant och hon frågade honom varför han var blöt om händerna. "Jag har precis varit på toaletten!" ropade han i tantens öra, hon stirrade på honom och sa "men kära barn, du håller väl inte i strålen?"


Vår nykomling

Här är den, vår nya flådiga vagn! Den är så lätt och blir nästan hur liten som helst när man fäller ihop den.När jag provade myggnät och regnskydd idag så påpekade Martin - än en gång - att vi inte kommer köpa en ny vagn så om den här blir sönderkörd redan innan vi åker till Cypern så får jag minsann hålla tillgodo med tattarvagnen. Han undrade också hur jag hade tänkt det med Emmaljungavagnen som kostade plenty och nu ligger ihopfälld under trappan.
Eftersom jag förberett mig på alla dessa frågor svarade jag lugnt att "den vagnen var både stabilare och mer ombonad, dessutom lär den hålla tills vi får barnbarn och det är bara nu när joggingvagnen är ny som jag är lite febrig. Det är väl bra att ha ett komplement?" men han kunde inte riktigt förstå att man behövde ett komplement till en vagn som kostat över tvåtusen.
Så negativ.

Tårtlöst

Det blev varken tårta eller frosting igår, jag insåg att dom futtiga tre timmarna efter jobbet skulle behövas till annat än att baka så det blev frysta bullar och Gillekakor istället. Kalaset blev toppen ändå, lilla Vild strålade av glädje vid åsynen av alla paket som var bara hennes, om nån vågade närma sig för att hjälpa till med tejp eller snören rafsade hon åt sig paketet och skrek "nääj! Den ä miiin!"
Jag var mentalt slut redan innan kalaset ens börjat, direkt när jag kom hem schasade Martin ut barnen i trappen och sedan bar det av till Ica Maxi i ilfart, vi stressade runt därinne som yra höns och blev såklart också osams om huruvida Martin skulle anmälas till socialen eller inte. Han hade glömt ge barnen lunch och det medförde att dom två låg i baksätet och skrek som vildar, slogs och sprakades vilket inte var den ultimata situationen två timmar innan vi alla fyra skulle stå glada och nyduschade och servera gästerna halv special.
I protest gick tog jag med mig den sovande Vild ner till kvarterslokalen och började koka kaffe och skiva banan för allt vad tygen höll, "han skulle minsann få, när han kom ner skulle allt redan vara klart och då kunde han stå där och känna sig oduglig." tänkte MartyrJenny. Visst, allt var klart när Martin väl kom ner - i god tid för att hinna förbereda - men eftersom allt fick stå sä länge innan gästerna kom så var kaffet kallt, bananerna bruna och korvbröden hårda.
Trots allt blev det ett riktigt lyckat kalas, Vilda var så nöjd över alla sina fina kläder och leksaker och efteråt följde Martins bror och hans familj med tillbaka till lägenheten, vi satt och pratade skit tills klockan var två på natten så idag har vi alla gått på halvfart.
Snart är det nyår, jag blir ofta lite sentimental vid den tiden på året (också) och har börjat skissa lite på en krönika, har ni bra tips på vad som ska listas vill jag jättegärna veta!

Stort kalas!

Oj oj oj, imorn går det avstapeln; Kalaset. Lilla Vild fyller "bvå" år och ska ha stort kalas, tyvärr är hennes kära far och jag bara i planeringsstadiet än och har inte ens handlat det nödvändigaste för tårtan så efter jobbet imorn måste vi panikhandla, duka, koka kaffe och en hel massa annat. Först hade vi tänkt ha en liten mottagning här hemma men vid närmare eftertanke insåg vi dumheten i att trycka in femton vuxna och tio barn i en övermöblerad trea på 80 kvm och lånade kvarterslokalen istället. 
I förmiddags fick jag för mig att jag skulle ge mig på en såndär amerikansk jättetårta med flera lager och massor med frosting uppepå så dom senaste timmarna har jag spenderat på sidor som "Betty Crocker", "Cooking Club" och "Wiltons" men eftersom amerikaner är av naturen lata och okunniga så fanns det inte ett enda recept som inte började med "1package of yellow cake mix" eller "1 pack of chocolate cake mix" så tyvärr får den idén utgå. Ett av recepten lät dock ganska enkelt och innehöll nästan bara sånt som finns i svenska affärer så det ska jag prova imorn och så fanns det tips på hur man gör god frosting som man kan färga med hushållsfärg. Vi får väl se, jag lovar bildbevis och smakrecension.
Med tanke på att jag jobbar mellan halv åtta och halv två så jag har ju all tid i världen att förbereda mig...

Svåra val

Jag har idag avlagt ett löfte, jag ska aldrig mer köpa en vagn. Vi har varit och inhandlat vagn nummer fem och min man börjar tröttna mina ständigt nya och braiga motiveringar till varför just den här vagnen är "the one and only".
Jag kan bara inte hjälpa det, när vi går där i bebisaffären och väljer så är jag alltid lika säker på att vi valt rätt, vi har valt den snyggaste och alla kommer snegla avundsjukt på vårt vrålåk.
Tyvärr blir det aldrig så utan så fort jag kommer utanför dörrarna med den nya vagnen så ser jag en annan modell som är såå mycket snyggare, eller så glider nån förbi med samma vagn men i annan färg och jag ångrar genast att jag inte valde den istället.
Senaste misstaget jag gjorde var att köpa en billig skitvagn på Ica för tvåhundra spänn, en såndär paraplysulky med snurriga framhjul som bara darrar och gnisslar så fort man rör sig, jag var (och har varit fram tills häromdagen) helt övertygad om att vi gjort årets kap och malde för Martin om hur bra den här vagnen skulle bli att ta med till Cypern och hur smidig den var att köra osv osv. Att jag sen fick slita som ett djur för att få den att åka rakt och omöjligheten i att få den över minsta ojämnhet i marken var bara några smådetaljer jag valde att bortse ifrån. Dessutom tål den bara ynka 15 kg vikt och med tanke på att lilla Vild redan nu väger 17 kg och ser ut som en förväxt dvärg i tattarvagnen så lär den förvandlas till brasved på Cypern.
Ett par dar innan julafton var vi inne på Biltema och där stod den; Vagnen med stort V. En trehjulig joggingvagn i aluminium, lätt som en plätt, stor och rejäl, tål minst 25 kg + 6 kg last i varukorgen, snygg och hur cool som helst. Martin svarade inte när jag susade förbi honom med glädjetårar i ögonen, "kolla! Kolla va lätt den är! Man kan jogga med den!" ropade jag men han gick bara lugnt vidare och plockade bland cykeltillbehören.
Nu står den och glänser i vår trappuppgång och jag gör alla möjliga ärenden ut för att rulla den lite. Ska ta en lång promenad imorn och se vad den går för, alla på Cypern kommer bli såå avundsjuka.

Left-overs

Så här dagen efter känns allt lite blasé, pepparkakorna är mjuka, julskummet får man kväljningar av och när man ser julcd:n som spelats till förbannelse dom senaste dagarna blir man alldeles yr av leda, om nån ens säger Janssons frestelse så kommer det antagligen spruta ur öronen på mig.
Konstigt hur det som bara för en dag sen var det käraste man hade och det man såg fram emot så enormt nu bara frambringar huvudvärk.Lite som den där lådan med rester i kylen, man äter lite av den varje dag och till slut så står det en upp i halsen.
Nu känner jag ett enormt behov av att storstäda, bort med julduken, bort med alla julkort, ut med granen. Tyvärr får jag behärska mig och stå ut med allt det där ett par dagar för barnens skull, granen kläddes ju med liv och lust för bara två dagar sen.
Även fast jag och Syster skurit ned på klappantalet blev det som vanligt alldeles för mycket, barnen sprang fram och tillbaka mellan Tomten och högen med klappar som bara växte och växte tills det inte fanns en ledig kvadratmeter att lägga klappar på. Hade nån tittat in genom fönstret hade vi med all säkerhet blivit fängslade för barnmisshandel, Prinsen och lilla Vild slet upp alla sina paket på mindre än tre minuter och såg ut som riktigt bortskämda kapitalistungar. "Den ä min!" Å den ä min!" fortsatte Vild och övergick på alla andras paket när hennes hög var slut.

I övrigt var julafton som julaftnar är mest, barnen sprang runt och lekte med alla nya saker och vi vuxna knaprade Novalucid och lovade varandra att nästa år skulle julen bli lugn och vi skulle absolut inte ha så mycket klappar. Precis som vi gjort alla andra år.


Julstress

Lördagen den 22:a december; Julpaniken är ett faktum. Vi har ingen gran, vi har inte handlat färdigt alla klappar, jag har inget att ha på mig, jag ska jobba och Martin och barnen ska till Martins bror där hans föräldrar och syskon ska ha julmiddag, jag och Martin är så sura på varandra att vi inte längre pratar utan all kommunikation sker genom barnen.

Söndagen den 23:e december; När jag åkte från jobbet igår tog jag vägen om Ica Maxi, ett sista desperat försök till att rädda julen, klockan var kvart i tio och jag hyste ingen större förhoppning om att det skulle landa nåt annat än hushållspapper i min korg. Döm om min förvåning när jag ramlar över den ena klappen bättre än den andra, i ett huj var alla julklappar lösta och det enda kvarstående problemet var att jag fortfarande inte hade nåt att ha på mig, men med tidbrist som starkt argument tog jag beslutet att återanvända den bruna klänningen.
Helt plötsligt ser jag den; en silvergrå klänning, i min storlek och till rimligt pris. På Ica Maxi. Jag slängde mig in i provrummet och bad en stilla bön, jodå, den passade!
Helt otroligt, jag inhandlade fem julklappar och en klänning på mindre än tjugofem minuter. På Ica.
Idag har vi sms-grälat om gårdagen, blivit sams och slagit in alla klappar så nu tror jag vi är i fin form för morgondagen.
Nu är det Gaviscon som gäller, sen bingen.

God Jul!

Julefrid

Jag medger att det finns vissa brister i mitt intellekt men att jag begår ett sånt misstag som idag övergår verkligen mitt förstånd. Jag och Martin hade sen rätt länge planerat att åka till Uddevallas stolta affärskomplex Torp idag, barnen skulle vara med mormor och morfar och vi skulle gå där och strosa och skratta rått åt alla som led av justress.
Dom som led allra mest var jag och Martin, vi glömde inventera dom redan köpta klapparna innan vi åkte hemifrån så hur mycket som skulle handlas och till vem hade vi ingen aning om. Vi skulle också köpa  en klapp för 300:- till den person vi fått i den årliga lottdragningen, "inga problem" sa vi optimistiskt till varandra när vi svängde in på parkeringen som var knökad till sista rutan. Förutom dom där lättfixade inköpen skulle jag dessutom hitta nåt snygg, billigt  och tjusigt att ha på mig på jul/ nyår, jag borde vetat bättre efter ca sex år med den här köttbullekroppen. Inte ett enda par byxor passade, dom på avdelningen för normala var för små och på tältavdelningen hade alla fel passform. Annars finns det ju ett ganska gediget utbud av kläder på alla bigsizeavdelningar, det är tälttunikor, tälttoppar, tältskjortor och tältklänningar, alla med brokigt blommönster och/ eller guldbroderier. Verkligen min stil.
Vid halv åtta hade vi gått igenom alla klädaffärer grundligt utan att hitta ett enda plagg som passade världens fetaste människa, vi hade fortfarande alla klappar kvar att köpa och en halvtimma kvar till stängningsdags. Panik utbröt och vi sprang åt varsitt håll, men tack vare sinnesnärvaro och vassa armbågar kunde vi skrapa ihop ett flertal julklappar och vi lämnade Torp.
När vi lämnade barnen hade mamma lovat oss tacopaj och lite kvällsmys efter en lång dag så när vi klev innanför dörren såg vi för vårt inre hur bordet var dukat, ljusen tända och mormor och morfar satt och gullade med sina ljuvliga barnbarn. I verkligeheten ropade pappa när vi knackade på dörren; "Nu! På med kläderna!" och föste ut barnen i hallen, "jag ska fernissa ser du." sa han och gav oss jackor och skor. Mamma såg ut som om hon sålt smöret och tappat pengarna och jag förstod att barnen levt rövare, förvisso var klockan halv tio och dom vaknade innan sju imorse men ändå.
Fem minuter senare satt vi i bilen på  väg hem, barnen satt tysta (ångerfulla) och jag hade ett foliepaket med resterna av tacopajen i knät.


En stund på jorden

♥ Världens modigaste tjej har idag blivit en liten ängel, Felicia som snart skulle fylla fem år somnade in hos mamma och pappa efter att ha kämpat så duktigt.
Nu är det mammas och pappas tur att kämpa, många mörka stunder lurar runt hörnet och det är en lång resa som väntar. Vi tänder ett ljus och knäpper våra händer för dom, kanske en önskan om ro når fram. ♥


Platsbanken.se

Här är en bild på vad Martin fick i julklapp från sitt jobb; en stor låda med lyxiga matvaror ost, sill, lax, choklad m.m.


Här är en blid på vad Område 1 ger sina välbetalda undersköterskor i julklapp; ett stort flådigt ingenting!


Jag bugar och tackar så hemskt mycket.
Idag på frukosten så frågade vår sjuksköterska chefen hur det blir med mat på julafton. Chefen såg ut som ett frågetecken. "ja," sa Birgitta, "på alla andra ställen i stan får dom som jobbar julafton julmat från köket. Och på ett ställe får dom till och med lov att gå ut och äta på Kommunens bekostnad." Chefen höjde på ögonbrynen och sa "Va?!" precis som om Birgitta föreslagit månatliga Botoxinjektioner till alla våra boende. "Jaha, med dom boende då eller?" sa hon sen och Birgitta tokskrattade "Nää, såklart inte!!"
Detta var nästan helt obegripligt för vår julstressade chef och hon trodde verkligen inte det skulle bli nån mat till oss krakar som jobbar hela julafton, det fanns det minsann inga pengar till.
Dom har ju förstås redan slagit på stort, vi får lite julgodis att knapra på. Det är ju en enorm bonus som vi säkert kommer minnas hela året.


Index, ränta, bolån, spara, slösa

Idag har vi varit på banken, vi har varit på möte med en banktjänsteman. Mm, låter vuxet. Eller banktjänstekvinna var det förstås...
Vi har lagt om lånen och värderat om lägenheten, (låter väldigt vuxet) nu är vi skyldiga en massa pengar, på ett av pappren som banktanten la fram stod det "skuldebrev" och på ett annat "pantsättning av lägenhet", det låter inte alls så bra. Mer som om vi varit på en pantbank och belånat hela vårt bohag. För att skoja till det lite mitt uppe i den allvarliga situationen så sa jag "haha, ja nu får vi kanske gå ifrån hus och hem då! Haha." Banktanten log och sa "ja, jo, men det ska väl inte hända hoppas jag?" och Martin gav mig onda ögat. Det passade sig tydligen inte att skämta om dålig ekonomi när man precis skrivit på lånebrev för en mängd hundratusingar. Jag borde väl egentligen veta det för det var med nöd och näppe vi fick billån för ett par år sen när jag satt och sa att vi kanske skulle slå till på en ny soffa om vi ändå skulle låna pengar? Martin fejkskrattade och den gamla bankgubben stirrade på mig över glasögonen. Han skrattade inte.
Sen skulle vi (idag alltså) prata om ränta och pensionspengar och annat svårt, tanten berättade att vi kunde lägga upplånen på antingen trettio eller sextio år, jag svimmade. 60 År?!!
Jag är garanterat stendöd om sextio år, vem ska betala alla mina skulder då? Kan man ens tänka sig 60 år fram i tiden? Jag kan knappt tänka mig tio år fram, då fyller jag ju 40 för guds skull! Jäklar... Och om 30 år är jag typ... sextio, då ska jag snart gå i pension, jag hade väl tänkt mig att leva loppan med unga snygga killar på Mallis då, inte betala av ett gammalt mögligt lån. Men jag antar att jag sitter i skiten, det är väl bara att börja betala.
Inte en krona extra fick vi heller, jag som tänkt tapetsera sovrmmet.

Syskonkärlek

Alltså det här med barn, hur genomtänkt är det? Inte just vårt beslut att skaffa barn, det var hur genomtänkt som helst, nej jag menar själva grundidén BARN. Man går där i nio månader med illamående, ömmande bröst, noll sexlust, vansinnesutbrott och gråt för att till slut klämma ut en bebis genom ett för litet hål. Sekunden efter att bebisen landat och värkarna ÄNTLIGEN upphört ska man pressa ut moderkaka och sen sys femton stygn för hela apparaten delats i fem bitar, då undrar jag bara; hur är det möjligt att man får såna känslor för den där lilla skära saken som ligger och skriker på bröstet? Vore det inte rimligare att man sa "nej för fan, ta bort! Den där har bara varit till besvär sen dag ett, nu äntligen ska jag använda mina vanliga kläder och ta ett glas rött. Ge den till pappan."
Man skulle kunna jämföra det med en riktigt lång flygresa för den som är åksjuk; man sitter med spypåsen i knät hela resan och mår illa som tusan, när man väl landar och får gå av planet så svär man ju på att aldrig nånsin mer flyga. Inte tänker man "oj, vad kul. Nästa vecka ska jag nog flyga till Thailand!"
Men precis så är det ju med barn, man blir tokkär rätt omgående och kan inte tänka på nåt annat än bebisen, bebisen, bebisen och undrar hur i all världen man överlevde utan denna ljuva varelse.
Så fort man kommit ur den omedelbara hormoncirkusen och bebisen sover ett par timmar åt gången börjar man planera nästa barn, man hör ord som "tvåbarnschock", "trotsjävlaålder", "utbränd" och "psyket" men tänker att det vore väl kul med en bebis.
Jovisst.
Jag har förstås aldrig upplevt nån "tvåbarnschock", Prinsen har alltid älskat bebisar och när han fick hem en helt egen en så var lyckan fullständig. Han släppte inte Sessan en sekund, han bytte blöja, pussades när hon grät, sjöng för henne och gav henne leksaker att kika på och var bara världsbästa storebrorsan. Däremot så har lilla Vild aldrig varit nån "sovare", hon vaknade så fort man andades i rummet och sov redan från början färre timmar än Prinsen gör i dagsläget. På dagarna ville hon helst inte sova alls och hon pep för det mesta dom första månaderna, nån annan än mamma var helt otänkbart och jag fick sitta i soffhörnet och amma och amma och amma och amma i all evighet amen.
Tyvärr är det likadant nu, med skillnaden att jag slipper amma, hon vaknar jättelätt och kan absolut inte somna om på egen hand trots ihärdiga försök under dessa år. Inatt vaknade hon precis när jag somnat (typ 23) och jag gick in och gav nappen, jag somnade om men inte Sessan utan helt plötsligt står hon bara bredvid min säng och andas. Tillbaka till hennes säng med nappen, somna om för mammas del men inte Sessan, vi tassade fram och tillbaka på det viset ända tills klockan passerade tre och när klockan ringde 05:50 imorse var jag inte så helnöjd.
Men visst är det fantastiskt med barn?


Hemmaspa

När jag fyllde trettio för ett par månader sen så fick jag ett presentkort på Kicks, det var som en fantasi att kunna strosa runt och fylla varukorgen med allt jag ville ha utan att behöva tänka på pengarna, hur bra som helst! En av sakerna jag köpte var en paket med hårfärg, såhär mitt i vintern får man väl göra vad man kan för att pigga till vardagen och eftersom jag solar ganska regelbundet så tänkte jag att lite mörkare hår vore på sin plats.
Ett par dar senare när jag skulle ge mig på den där lådan så insåg jag hur extremt komplicerat det var, det var först flera olika små flaskor med färg som skulle blandas på ett speciellt vis sen fanns det en plastförpackning till i paketet och den innehöll ännu fler flaskor och tuber som man skulle ha när man gjorde slingor. Hela apparaten kändes oöverstiglig och jag la lådan på badrumsskåpet.
Ikväll tänkte jag ha hemmaspa, jag var ju ändå så gott som ensam när barnen somnat, jag skulle raka benen och bada fotbad och sitta och mysa med lite vin men så fick jag syn på lådan. Ikväll skulle det ske, jag lusläste beskrivningen och började sen skvätta ner hela badrummet med en lila gegga. När allt var klart gav jag mig på slingorna, det kändes inte alls svårt och jag anade att jag gjort fel, den färgen skulle sitta i mellan tjugo och trettio minuter och jag satte mig lugnt för att blogga under tiden.
På ett kick hade 35 minuter passerat och jag sprang in på toa för att beskåda misären, först såg alla slingor helt vita ut och jag började snyfta och räkna på hur många tusen vi skulle kunna avvara till frisören men när jag väl duschat ur det mesta så var nyansen mer ljusröd an vit. Får väl gå.
Annars tycker man ju att jag borde ha lärt mig vid det här laget, det är sällan jag får till det med hemmafärgning. Eller hos frisören för den delen, sist jag var där för att färga så tyckte tjejen att hon behövde en omgång färg till eftersom mitt hår är så tjockt och suger mycket färg, så hon fixade och grejade en bra stund och sen fick jag betala trehundra extra...
En gång på den gamla goda tiden i USA hade jag precis kletat i färg när min vän Malin tvingade mig åka med och lämna "hennes" barn på karateträning. I USA är det inte frågan om en kvart eller så för att ta sig genom stan, nej där pratar vi om timmar för att komma från punkt A till punkt B, så när vi kört i dryga 40 minuter för att komma till träningslokalen insåg jag att min hårfärg aldrig mer skulle bli sig lik. Ytterliggare 40 minuter senare (alltså dryga 80 minuter efter att jag lagt i färgen) ställde jag mig i duschen och tvättade flera gånger för att mildra det eldigt röda jag fått. Nu blev det inte så farligt, mitt hår var kanske lite väl orange-rött i ett par veckor men jag har ju alltid gillat mycket uppmärksamhet så jag överlevde.

Beach 2008

Det är konstigt, jag tränar och tränar flera gånger i veckan, allt för att bli stark och ha en frisk kropp men vad händer? Jag blir stelare och stelare för var dag som går. Jag har ont i ljumskarna, låren och höfterna, kan knappt lyfta benen och att resa sig är verkligen en bedrift. Känner mig som en gammal gnällkärring där jag kravlar runt i lägenheten och ojar mig, så fort Martin tar i mig så måste jag yla om hur ont det gör att kramas, masseras eller annat.
Igår kom jag på att det kanske kan bero på att jag aldrig strechat, jag har liksom  gått på med rodd-och crosstrainingmaskin samt dom flesta styrketräningsmaskinerna för fullt utan att töja det minsta efteråt.
Nu ikväll strechade jag alla muskler jag visste att jag har; fram-baksida lår, insida lår, höft, vad, överarm och bröstet och hade nån enfaldig tanke om att jag skulle bli mjukare och smidigare än nånsin förr. För mitt inre såg jag hur jag utan att pusta plockade upp alla leksaker från golvet, hur jag lätt som en plätt hoppade i och ur badkaret och mer eller mindre liknade en liten katt.
I verkligheten liknade jag antagligen Astor Kvarts - sjukiloskatten. Så fort jag steg innanför dörren kom barnen och ville kramas, jag böjde mig ner och kunde sen inte komma upp. Det isade och brändes i hela ryggslutet och jag fick ta spjärn mot Prinsen för att kunna resa mig igen, där satt jag sen på pallen och gnällde.
När barnen lagt sig försökte jag mig på att rulla ihop ryggen och sen rulla upp jättesakta, det gick sådär bra och jag fick ta stöd mot toadörren men efter ett par gånger kändes det lite lättare. Antar att jag knappt kommer kunna komma ur sängen imorgon bitti, kanske kan jag gå i förtidspension?
Angelicas tips för hur man kunde avhjälpa smärtan var att kräva massage av min kära make, problemet är bara att han är på julbord och jag kommer säkert inte vara så sugen på massage när han behagar komma hem inatt.