Så här bryter man ett grinanfall

Prinsen tappar humöret på stranden, varken jag eller Martin vill bada mer men det vill han. Jag föreslår att han ska ta med Vilda men det var tydligen det värsta han hört och han grinar som en mistlur; "Hon?! Hon kan ju inte ens si-hi-hi-maaaaa buhäää!!"
Vilda tar detta hårt, att gå på henne för en sån sak. Det är lågt tycker hon, och häpnadsväckande. Hon blänger på Prinsen som ylar högljutt och säger med vass ton; "Nä, men jag kan hoppa på ett ben."
Och så hoppar hon ett par gånger.
Prinsen slutar skrika och jag och Martin kvävs av skratt, helt plötsligt var det sura borta och vi skrattade alla fyra tills tårarna rann. Men det var bara Martin, jag och Prinsen som förstod varför.

"Hallå?" *eko eko eko*

Härligt, ett besök hos gynekologen är väl en sak man alltid önskar sig? Särskilt om man jobbat och måste stressa dit och sen fläka ut sig helt genomsvettig, men får man en akuttid hos mödravården så får man, det är liksom bara att tacka ja.
"Det här kan kännas lite kallt." informerade barnmorskan och klippte med ett spekulum modell jetplan, sen vände hon in och ut på mitt inre och kikade in. Tydligen är man som en hink mellan benen så fort man fött ett barn eller två. Som tur var såg allt bara fint ut och alla delar var på plats så jag kan sluta oroa mig för inre blödningar och en spiral on the go.
Imorn; Frösakull hos kusinerna. det blir trevligt sällskap, havsbad och mycket kärlek!

"Vill du åberopa vårdgarantin?"

Idag ringde jag till gynmottagningen för råd angående spiralhistorien, jag hoppades på en tid för koll redan under eftermiddagen men som allra värst kanske mot slutet av veckan. Eller åtminstone i början av nästa.
"Ja men då kommer den en kallelse till dig inom tre månader." sa tanten i luren. Jag dog.
TRE MÅNADER!! Vad är det tänkt att jag ska göra tills dess? Göka med gummi? Bara sitta och vänta på en infektion på grund av att spiralen hamnat snett? Be en bön att jag inte redan blivit gravid?
Imorn ska jag ringa mödravården, måste öva in gravidsymptom tills dess så dom tar mig på allvar och ger mig en akuttid. Herregud det kan väl inte vara så svårt att gräva runt och känna efter två små trådar? Annars får jag väl göra det själv, eller om nån skulle vilja hjälpa mig? Karta, kompass och häcksax finns till låns.

Jasså, du har inte semester än? Nähä va synd!

Nu, mina vänner, är det riktigt segt på Gullvivan kan jag meddela. Tryckande hetta ute och inne står luften precis still, inte ens en mygga kan hitta vind nog för att lyfta, familjen är ute och badar och solar, folk har pickninck på den lilla kullen bakom huset och vad gör jag? Jobbar. Det är så sorgligt att det inte är sant, verkligen supersorgligt.
Att jag ska behöva var inlåst i fängelset mellan klockan tolv och halv nio på kvällen borde verkligen vara straffbart, om man kan med att stänga dagis i fyra veckor för att personalen ska kunna få semester så är det väl inte för mycket begärt att man tar hem sin gamla mamma eller pappa i alla fall över helgen?
Nu är det i alla fall bara fem arbetsdagar kvar tills semesterna börjar, ni kanske undrar hur det kan vara möjligt med sexdagarsvecka i Sverige på 2000-talet men jobbar man på Område 1 så gör man, där gäller inga svenska lagar, ingen medkänsla hyses för personal, ingen arbetsglädje är tillåten och absoluuuut inget privatliv är godkänt. Just nu känner jag att jag kan göra precis vad som helst för att slippa gå dit igen, jag klipper av mig öronen om det är vad som krävs. Skolan lär jag väl inte komma in på och sparken får man säkert inte heller så om fem veckor när semestern är slut kommer jag gråtandes släpa fötterna mot stället igen, dömd till evigt slit på Gullvivans Guldvila.

Det är ju synd att klaga...

Visst är det konstigt det där med saker man säger? Jag menar som det där med kallprat till exempel, hur låter det egentligen? "Vilket väder vi haft det sista? Oj oj oj, och varmare ska det väl bli, hahaha!" Och så det klassiska; "Meeen, man ska inte klaga, hehe."
Idag sa jag en annan sak som fick mig att fundera; "nu har DOM varnat för att ta ut småbarn i värmen också." Vilka är "dom" undrar jag? Är det media? Eller nån slags myndighet?
Hur ska man veta det och vem hålls ansvarig för att det "dom" säger är sant? Det kanske visar sig vara ren och skär lögn, det som dom säger, och så står alla och bara glor omkring sig "jamen jaag sa inte det, det var dom!"
Eller va fan pratar jag om egentligen, verkar ju helt yr i skallen av all sol...


Svårt sjuk?

Oj oj oj, jag håller eventuellt på att dö. Magen står rakt ut som en ballong och jag har haft ont hela dan, till och med trosorna sitter åt så jag knappt kan röra mig. Min största skräck är att den berömda spiralen ska ha letat sig ut från gömstället inuti och nu vandrar runt fri som en fågel och skär sönder allt som finns, kan det vara så att det är inre blödningar jag känner av? Tanten på sjukvårdsrådgivningen sa att den till och med kan ha ramlat ut så jag skulle minsann vara försiktig, jag svarade att det tog oss ungefär ett och ett halvt år båda gångerna vi ville skaffa barn så nån oplanerad och överraskande graviditet var det inte tal om. Hon rådde mig i alla fall att boka tid på gyn snarast för att kontrollera var spiralen finns, spännande.
Nu är det bara fem arbetsdagar kvar till semestern, jag går mest runt och ser ut att jobba men i själva verket gör jag absolut ingenting, tycker nog att jag fyllt min arbetskvot det här året så nu borde jag få slippa. Dessutom har jag ju faktiskt ont i magen.

En dag på Kosterholmarna

I tisdags tog vi lilla båten Tyra på släp till Uddevalla, helt felfritt sjösatte vi med lite assistans från en trevlig uddevallabo och körde sen rakt ut mot horisonten. Vi lämnar Uddevalla bakom oss, det var minst tjugofem grader varmt och vatttnet alldeles ljummet.Älsklingarna!Vi grillade lax och kokade potatis i havsvattnet.Den sedvanliga krabbfångsten gav detta ynkliga resultat.

Barnens nya lya

Här kommer bilder från barnens nya rum, tyvärr finns inga "förebilder" men jag kan förklara.Före; en apful gul tapet med stora bitar bortrivna, längs med den turkosa sidan fanns jättevåningssängen och där Prinsens säng står fanns en skitstor och otymplig bokhylla......alltså på den här väggen. Gitarren och medaljerna ska få snygga krokar att hänga på och det ska stå fler backar i hörnet. Det behövs plats för alla Bionicles, Kaplastavar, krigsgubbar och bilar, det ska också upp en tavla eller två. Prinsen blev helnöjd över sitt blad, jag var lite rädd att han skulle tycka det var fånigt men tydligen hade flera kompisar ett sånt och succén var ett faktum.Lilla Vilda fick en egen prinsessäng, vi fick skruva ihop Prinsens växa-säng eftersom väggen var för kort för en vanlig säng. Här fanns förr en lekkista med Pippi på som fick tjänstgöra som sängbord, våningssängen stod längs högra väggen.Det blev plats för en egen dockvrå till Vilda, bilden är lite mörk och det ser lite trångt ut men i verkligheten är det en underbar liten hörna med plats för lek. Här stod förr ännu en bokhylla, eftersom fönstret är strategiskt placerat i hörnet av rummet så skymde den mycket av ljuset.Dom finaste kalasglasen ska såklart ha en egen hylla! Det fina "E:t" har SysterYster gjort, Prinsen väntar spänt på ett "J" nu Syster!
Här ska också finnas snygga krokar till alla handväskor och halsband man bara måste ha som liten tjej.


Snart redo för sommaren

Nedräkningen mot semestern har börjat, det är nu endast en vecka kvar tills jag stämplar ut från Gullvivan och går på en evighetslång ledighet. Kan man hoppas, men antagligen kommer jag sitta där i höst igen, med en kall kopp kaffe i handen och undra hur det blev så här.
En annan sak jag undrar är när Martin och jag ska få ha semester ihop, vi har inte haft det sen -01 och jag börjar nu tröttna. Dom flesta somrar har jag jobbat då jag varit arbetslös men sen när jag väl fick ett jobb så var Martin tvungen att sommarjobba eftersom han jobbade på en golfbana. Nu läser ju han och får inga pengar under sommaren så ett jobb är ett måste och nästa år när han är klar går han på aspirantutbildningen eller vad det nu kallas och då får man ingen semester alls. Och skulle det nu vara så väl att jag kommer in på skolan så lär ju jag behöva sommarjobba dom närmsta tre somrarna. Ska vi bli pensionärer innan vi får ledig tid ihop eller?
Det är ju som bekant lite ansträngande för den som är ensam hemma med barnen, och tråkigt, och så blir man väldigt begränsad i vad man kan göra eftersom man är ensam vuxen. Dessutom har ju jag lätt att tappa fattningen när barnen bråkar, vilket dom gör all vaken tid på dygnet.
Jag är uppvuxen med en sju år äldre och alldeles för snäll storasyster och vi har nog aldrig bråkat så min gräns för slagsmål/ ordväxling och tjuvnyp är väldigt låg medan Martin har tre bröder som genom ett mirakel inte tagit död på varandra under åren. Han tycker att barnen måste få slåss lite och att vi inte behöver lägga oss i varenda gång, dom ska få lösa det själva och att tillämpa milimeterrättvisa är omöjligt.
Igår fick han rädda barnen och åka till sin pappa i Lilla Edet då jag i stort sett hotat lägga ut barnen till försäljning efter två dagars nervpåfrestande bråk. Jag såg framför mig hur semestern förvandlades till en enda lång plåga där jag halvfull genomled barnens gräl dag efter dag i ösregn. När jag storgrinandes slängde mig på sängen insåg Martin att jag kanske skulle må bra av en stund ifrån barnen och packade en väska och åkte.
Jag har förfirat semestern i min ensamhet både igår och idag, mitt ciderförråd är snart slut men det var det värt. Inför nästa vecka ska jag slå till på en stor flarra Bacardi. Det lär behövas.

Vildsvin, älgar och indianer

För er som deltog i midsommarnattens vilda festande och - liksom jag - förfasades över att min mobil blev nedspilld med ett glas grogg kan jag komma med lugnande besked; den uppför sig nu normalt igen efter två dagars konstigheter.
När jag gick och la mig så tog jag isär den med förhoppningen att den skulle torka, hur mycket vodka/ tonic nu kan torka, men på natten hade jag en underlig dröm. Jag var hemma hos mamma och pappa och i deras trädgård gick både älgar och vildsvin omkring, eftersom jag knappt sett ett vildsvin i verkliga livet så ville jag ju såklart ta kort men det mobilen ville inte alls fungera. Sen kom det in en massa indianer också, på hästar och allt, och det ser man verkligen inte varje dag så det ville jag ju absolut ha kort på men mobilen bara ramlade isär och var helt kletig.
Detta kan också ha nåt med alkoholintaget att göra, det är inte fastställt riktigt, men som tur är fungerar allt nu.
Ifall man skulle råka på en indian eller så.

Snart arbetslös?

På Gullvivan råder just nu bistra tider, ett jättevarsel ligger framför oss och ingen verkar gå säker. Jag fick ångest och ringde rekryteringen för att räkna anställda år, kom upp i sju år, två månader och tio dagar så förhoppningsvis har jag en chans men man ska väl inte ropa hej än. Som det verkar ska ca 80 personer ryka och eftersom Gullvivan inte varit öppet mer än drygt tre år så är det många där som bara har dom tre åren bakom sig vilket inte är så bra.
Jag vet att jag rätt ofta dissar mitt jobb här i bloggen och kanske är det inte ett drömjobb men det är mitt, jag har en säker inkomstkälla och en fast anställning. Nu när man är på väg att mista det är det helt plötsligt allt som betyder nåt, utan det är vi förlorade, både ekonomiskt och psykiskt. När Prinsen var liten var jag arbetslös i ungefär tre år och jag fick mitt första fasta jobb på Gullvivan -06 efter åratal av vikariat och timanställning. Jag hade varit deprimerad i perioder och kunde ibland bara gå ur sängen för att hämta Prinsen på dagis, så när Chefen ringde och erbjöd mig en anställning grät jag av glädje och ringde runt till alla jag kände för att meddela den glada nyheten.
Det man får hoppas på är väl att man i alla fall får ha jobbet kvar, även om det innebär att man får byta arbetsplats, det spelar liksom mindre roll i sammanhanget. Just nu känns det som att jag kan jobba i en gruva bara jag får ha kvar mitt jobb.

Efter denna sorgens dag behövdes lite uppmuntran, solen strålade och vi åkte med Martins bror och familj ut till en liten ö utanför Saxenhov där vi solade och badade hela dan.Finaste Julia och pappa Johan hämtade upp oss och körde ut oss till ön.En underbar liten vik med ljummet (eller iskallt) vatten. Mittemot skymtar badplatsen i Saxenhov.Mums med grillad korv!Vilda och hennes älskade kusin Sander mumsade på vattenmelon.Min familj!Sander blir nedgrävd av storasyster Jennifer.Prinsen för en gångs skull fångad på bild, en i vanliga fall helt omöjlig uppgift men här var han trött efter att ha åkt badring efter båten.


Uppdatering ej utförd

Ja jag veeet att jag inte bloggat på aplänge, jag får helt enkelt skylla på ett nedlagt bredband (två dagar)/ renovering (barnens rum, bevis kommer) och fint väder.
Eftersom alla mina planerade husköp gått åt skogen så blev jag helt enkelt tvungen att renovera barnens rum, dom delar ju och hade en stor ful vånigssäng från furuåldern, sönderrriven tapet och kassa förvaringsmöjligheter.
Martin gick förstås i taket och vi genomgick en mindre äktenskaplig kris innan jag helt enketl svor på barnens liv att jag absoluuut skulle fixa alltihop själv.
Herregud, hur svårt kunde det vara att måla lite?
Dan innan midsommarafton stod följande på agendan:

*Slipa spacklade områden
*Ta Astor på återbesök hos veterinären
*Hämta Prinsen och hans kompis på fotbollsskolan samt ge alla barn mellanmål och underhållning fram till kl 16
*Måla hela rummet (ca15kvm) i två olika färger samt rengöra alla redskap efterråt
*Åka till Ikea för möbelinköp
*Skruva ihop alla möbler
*Storstäda
*Åka till systemet
*Le och se glad ut eftersom det minsann inte var nån bagis att pimpa barnens rum

Riktigt allt hanns inte med.
Man kan säga att klockan tre natten till midsommarafton när jag (efter viss assistans från Martin) gav upp renoveringprojektet så såg lägenheten ut som en knarkarkvart i centrala Stockholm. Tisse som kom på besök på midsommaraftons förmiddag och fixade bredbandet höll på att dö i en astmaattack, tydligen hade han inte skådat så stora dammråttor på många år.
Midsommarafton gick i alla fall av stapeln i vanlig ordning härute på gården med mycket mat och underbart sällskap.Tre partytält tejpades ihop ifall regnet skulle överraska oss. Grannar, vänner och annat löst folk samlades runt bordet och tog ton i Cykelhandlarens snapsvisa "Hoj!"Fyra i rad. Jonas, Gamlastefan, Peter och Sofia ser ut att ha bestämt sig.AnnaLena hade gjort goda bakelser till efterrrät. Som vanligt var man inte så mätt efter all midsommarmat så både bakelsen och extra jordgubbar slank ner. *Raap*Lorena och Oliver gillade bakelserna.Oliver som för övrigt var som en bakelse hela han. Bara att äta upp.Vilda och Wilma dansade så fint! Observera att Vilda har valt skor själv dagen till ära. Vinterfodrade Kavatkängor.Prinsen och Carl körde "snake", mycket vackert.Efter några verser på snapsvisan blev det vingligt på ögonen......och vissa festdeltagare gick ner för räkning. Kanske är jag inte jättepoppis efter publicering av detta kort, men du vet ju var jag bor.

Bad i Sjölanda

Förutom ormhändelsen var badet idag härligt! Gamlastefan och hans dotter Emelie var med, dom var inga krukor som jag och Martin utan badade på ända tills ormen dök upp.Vilda var modig och doppade fötterna i det iskalla plurret.Sen "neglade" hon i sanden, dvs hon gjorde negerbollar av sand.Martin var krukan för dagen och låg mest och värkte, Prinsen fick svepa handduken runt sig ibland för att få tillbaka normal kroppstemperatur.Sen var det tillbaks till badandet igen!Vilda dristade sig till att kasta sand på Gamlastefan men sprang sen för livet.

Sir Vääs

Idag var vi ute och badade i Sjölandasjön, eller rättare sagt: barnen badade och vi kollade på eftersom det var apkallt. Allt var roligt och härligt ända tills en objuden badgäst dök upp i vattnet: en orm av okänd art.
" Det är säkert en Boa Constrictor!"
trodde Gamlastefan och gick upp med ursäkten att han frös. Den simmade hotfullt nära med huvudet ovanför ytan och såg ut att vilja sätta tänderna i oss men tydligen hade den andra planer för så fort den ålat sig upp på land slingrade den in sig mellan stenarna och försvann.


FB do's and dont's

Det här med Facebook, vad är vett och etikett? Jag öppnade precis min sida och hade tre vänförfrågningar, jättekul tänkte jag men tyvärr var det bara en person jag kände. Dom andra två var människor jag aldrig sett och inte hade några gemensamma vänner med och som uppenbarligen bara var ute och fiskade vänner, vad gör man? Igonerar man eller är det oförskämt? Om man ignorerar en vänförfrågan får den personen liksom reda på det då? Typ "Jenny ignorerade din vänförfrågan." För det vore ju inte så bra, vem vet vad som händer ute i dom virtuella vågorna.
När jag först skaffade FB tänkte jag tävla med Martin om vem som hade flest vänner, det funkade inte alls eftersom jag bara bekräftade "riktiga" vänner och ignorerade dom som fiskade medan Martin bekräftade alla. Han var liksom uppe i tvåhundra när jag hade fem, men å andra sidan var mina fem viktiga och riktiga, hans var till 95% bestående av vänfiskare.