Du skriver väl "brandmateriel"?

Ni som har följt min blogg ett tag vet att familjen Svenson är experter på hushållsbränder som startat genom att nån satt på spisen. För er som inte hört detta förr kan jag berätta att vi vid ett antal tillfällen genom åren varit nära att stryka med just på grund av spisbränder, det har varit en plastburk, hushållsrullen, två brickor, plastpåsar och diverse annat som stått i ljusan låga.
Man kan givetvis undra varför vi fortsätter ställa saker på spisen, jag undrar jag med ska jag säga, det är väl för att det är en utmärkt avstjälpningsyta. Så länge den är avstängd.
Efter den senaste incidenten ifrågasatte jag om vi inte skulle skaffa oss nån slags timer eller så eftersom det inte fanns nån möjlighet till att barnsäkra spisen, och barnen verkade heller inte förstå allvaret i situationen.
Detta blev förstås aldrig mer än en tanke och idag hände det igen.
Någon (vi vet faktiskt inte vem av dom som gjorde det) satte plattan på sexan och efter en stund låg vårt nästan nya gråa badlakan och pyrde.
Förutom sorgen över vårt snygga badlakan känner jag också lite skräck, jag trodde liksom detta var över men tydligen inte. Vi ska väl fortsätta sniffa i luften och dubbelkolla plattorna varje gång vi går ut ur köket, det kommer ju sluta med en mani. Så om ni ser mig och Martin på "Outsiders" om nåt år så vet ni i alla fall bakgrunden till tvångstankarna.

Kommentarer
Postat av: taurus

Jag märker att Du behöver mycket brandutbildning. :) Det finns en bra att tillgå på Blomstergården,kanske att vi kan inbjuda en utomstående gäst (Martin) till det tillfälle Du skall gå. Annars kan en konsultation i ämnet kanske ordnas i hemmiljö.........

Vänligen Brandombudet

P.S Annars går det kanske att ordna med en huvudströmbrytare med fingeravtycksläsare för att kunna starta spisen. Då är det i alla falle en begränsad krets som kan sätta på spisen.

2007-10-29 @ 23:52:53
Postat av: Idah

Det e ju evil hustomten som är där å busar förstår ni väl... ni har väl helt enkelt glömt å mata honom med gröt???!!!

2007-10-30 @ 09:05:45
Postat av: Studenten L

JAg kan komma över med våran brandsläckare lite senare idag, om ni vill. Jag tror barnen vill åka till brandkåren, de vet inte bara hur de ska säga detta och försöker därmed få brandkåren att komma hem till de. ;)

2007-10-30 @ 15:48:01
Postat av: lilla-linda

Men kära Jenny & Martin så vitt jag vet brukar man ha badlakan i badrummet ... Men om nu badlakanet var fuktigt så är det ju torrt nu.

2007-10-30 @ 22:09:16
Postat av: svärmor

Det var väl inte ett av dessa ursnygga badlakan som Martin fick i present....för några år sedan?
Kanske man kan göra små gästhanddukar eller tvättvantar av resterna ... nej den är förmodligen redan förpassad till soporna i den röda påsen.
Kanske en ide till en försenad 30-årspresent... några tvättlappar.

2007-11-02 @ 00:39:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback