Mitt lilla entourage

Denna dagen, ett liv. En av dom sällsynta soliga dagarna uppenbarade sig idag när vi vaknade och snabbt som ögat rafsades korv med bröd ner i en väska och vi begav oss mot stranden för att maxa timmarna innan bankmötet klockan två. På vägen dit kunde inte Lilla sluta hosta, en såndär rethosta där man halvspyr ut hostan verkade ha tagit över hennes kropp och hon svalde frukosten flera gånger innan magen gjorde verklighet av hotet och tömde sig över bilstol, framsäte och Lilla. Att ställa in årets första strandbesök med utlovad glass för att åka hem och tvätta bilen var inte ett alternativ så det var bara till att börja torka, själva upphovet till situationen skulle ju gå att blaska av i vattnet men jag insåg ju att jag skulle behöva skrapa loss spyrester från bältet hela eftermiddagen.
När vi körde hem sen, när bilen stått och jäst i solen i nästan tre timmar, fick vi köra med rutorna nere, det var som att köra runt på en bakfylla. Verkligen härligt att komma direkt till bankmötet då, inte nog med att jag hade korvochbrödklet med ketchup och smält chokladkex på klänningen utan en svag stank av spy omgav mig också.
Kvällen spenderades inte helt oväntat med att städa bilen och tvätta bilstolar, men även en helmysig kvällsmat med kära kusin Sara hanns också med. Där satt vi i skenet av levande ljus och käkade macka och drack te ur PIP-muggarna som bäst när vi ramlade in på ämnet "spöken/seanser/övernaturligt", barnens ögon blev större och större och allteftersom vi berättade historier blev dom också tystare. Annars är det ju en ständig ström av ord som kommer ur dom små munnarna men nu var komcentrationen på topp.
Inte jättesmart av mig och Sara märkte jag sen, barnen var helt livrädda och vågade inte släppa mig ur sikte för en hundradels sekund, dom cirklade runt mig som flugor runt skit och jag höll på att gå ner dom mer än en gång.
Det slutade med att Vilda fick sova över inne hos Prinsen och jag fick sitta på övervåningen och hålla vakt tills dom somnat.
Funderar på att ta fram Prinsens Scream-mask och rusa in till dom under hysteriska skrikanden...


Soffa, klänning och tårar

Kan ni fatta, jag överlevde! Men det var med nöd och näppe kan jag säga, att försöka handla kläder med Vilda är inte alls så lätt som det var för nåt år sen. Då räckte det med att ta fram nåt rosa med lite volang eller spets för att få henne köpgalen, nu ska det va coolt och fräckt och tufft och snyggt och... Ja typ allt utom rosa.
Dessutom hade hon sett en svart/vit klänning med prickar för ett par veckor sen som hon väldigt gärna ville ha, det var hon och Mannen som var ute och egentligen skulle han väl slagit till direkt för nu fanns ju den såklart inte kvar. Och det vet man ju hur det är om man ställt sig in på ett plagg och sen inte hittar det, då är det svårt att komma ur det och börja gilla nåt annat.
Tack och lov hittade vi en jättefin liten fifties-klänning med vita prickar och skärp som hon bara älskade och den råkade hänga på reastället vilket gjorde mig väldigt glad.
Imorgon är det dags, Vildas första skolavslutning och Prinsens fjärde, nästa år har vi en ettakluddare och en fjärdeklassare, helt galet.
I övrigt är jag på soffjakt, akut faktiskt, då jag hittat ett par som vill köpa vår soffgrupp typ nu. Problemet är att vi inte har nån annan så vi kan ju inte släppa vår på stubinen men man vet ju inte hur länge dom kan vänta. Jag har spenderat timmar på Blocket då det känns smartast att köpa begagnat nu när Lilla är liten, men tycker nog att allt över tre-fyra tusen är för mycket. Även om soffan från början kostat en miljon så är den ju ändå begagnad i varierande skick liksom.
Hör ni nåt så ropa, vi vill ha en svartgrå divan i mindre storlek.
Pöss å kram hörni, imorn är det skolavslutning så nu ska morsan öva tårkanalerna!

Åh shit vad najs, en utbildning!

På jobbet har vi fått order om att genomgå en "demensutbildning" via nätet, den består av tio kapitel där man får lära sig att det inte är okej att sucka åt en snurrig tant som för tolfte gången på en minut frågar var hon bor, att man inte bör våldsduscha gamla gubbar och att man alltid ska bemöta sina vårdtagare med respekt.
Det är ju en fantastisk utbildning, tänk vad bra att man kan lära sig sunt förnuft och medkänsla liksom. Jag och Åke övervägde att öppna ett fejk-konto och svara helt åt helsike på alla följdfrågor men hejdade oss i sista stund då vi tänkte att det vore synd för den flång nya chefen som ska få alla resultat. Den nya chefen som för övrigt är min gamla chef från Gullvivan, stackare som ska stå ut med mig igen.
En annan lite roligare utbildning blir det imorn, då ska vi få lov att besöka den lokala brandstationen med alla hunkar och lära oss släcka farliga bränder och kanske också hur man förebygger eldsvådan, något som vore bra för mig att lyssna på. Det trista är att jag hade glömt av den och därför planerat inköp av examenskläder i lugn och ro tillsammans med Mannen medan storabarnen är i skolan under förmiddagen. Nu får jag istället åka själv på eftermiddagen och slåss med tre trötta ungar om dom sista trasorna som finns i klädbutikerna, not so najs.
Jag lovar att återkomma med en uppdatering om jag överlever.

Städhjälpens vara eller icke vara

Igår tokstädade jag och mamma hela huset, SnickarThomas och hans sidekick Håkan är ju äntligen klara med sågandet, slipandet och allt annat som skräpar ner så vi passade på att vända ut och in på kåken. Allt skurades för hand, lister, golv, dörrar, tak och toaletter, och när vi var klara åtta timmar senare fanns inte ett endaste litet dammkorn så långt ögat nådde.
Det var lite då jag kände att städhjälp vore på sin plats, för även om man aldrig mer behöver totalsanera så vore det ju bra om man dammade och dammsög ibland, och att hinna med det samtidigt som vi båda jobbar heltid och dessutom har tre barn är lite overkill tycker jag. Ryktet säger att man bör räkna med ungefär en tusenlapp i månaden och för mig är det helt klart värt det, men vi ska avvakta tills efter semestern så vi vet lite vad det kostar att bo här och även har lite mer koll på våra inkomster. Det här är ju typ första gången vi båda har heltidsjobb och får ut två löner, förut har det alltid varit förlädraledighet, arbetslöshet eller studier som dragit ner inkomsterna.

Äntligen lite dekadens!

Det råder stor glädje i huset just nu, tv:n är igång! I drygt fyra veckor har vi varit utan vår bästa kompis, tydligen gav den vanliga antennen väldigt dålig mottagning enligt hon som ägde huset innan så vi väntade in parabolen. Det har nog varit svårare för mig att överleva utan Jersey Shore, Big Brother och Desperate Housewives än för barnen att klara lördagsmorgnarna men jag tycker nog vi varit duktiga allihop. Enda gången det riktigt krisade var ju melodifestivalskvällen men det är ju då man uppskattar public service och utan minsta problem kan följa alltihop live via svtplay. Det är väl enda gången i världshistorien jag varit nöjd över att jag betalat tv-avgiften.
Nu har i alla fall livet fallit tillbaka i sin ganska vanliga lunk, kvällarna spenderas i soffan framför en skräckig film/ dramatisk dokusåpa eller Simpsons.

Bilder från tjejernas rum

Äntligen ser vi slutet på ombyggnaden! Flickorna har fått varsitt rum och vi har börjat städa upp allt slipdamm, i helgen ska vi förhoppningsvis lägga in mattan i vårt sovrum och sen är det väl i stort sett klart antar jag. Visserligen behövs gardiner och lampor och sånt men själva helheten är klar.


En av dom första dagarna, i det här skedet hade jag svårt att se att vi nånsin skulle bli klara. Det färdiga resultatet var också svårt att föreställa sig, vi hade ju inte ens en ritning utan litade helt på Thomas och Håkan som stod för byggandet. I snedtaket där den svarta plasten sticker ner skulle två takfönster sättas in...


...och väggen som förut delade det stora sovrummet och kattvinden skulle flyttas till precis bredvid fönstret. Snedtaksrummet ville Vilda ha och det andra fick bli Lillas.


Vår kompis Jonas kollar in elen, väggen är nu uppreglad så man kan föreställa sig storleken på rummen. För att undvika att det ena rummet skulle bli "genomgångsrum" fick det bli en liten "hall" utanför också.


Taget från fönsterväggen, precis till vänster ser man dörrposten och därifrån och hela vägen bort kommer ytterligare en vägg bli. Det utrymmet utanför blir alltså en mindre, långsmal "hall" som vi ser som ett förlängt lekutrymme. Tjejerna kommer ha en byrå och stor spegel där för sminkningar/ dansföreställningar/ pysselförvaring m.m.


Den färdiga "hallen", första rummet  är Lillas och ska få en skjutdörr så man slipper få dörren rakt i ansiktet när man kommer in.


Vildas coola discorum! Asfräcka tjejer på tapeten och guldskimrande ränder på andra väggen, för att spara plats har hon inget skrivbord utan en skolbänk som jag köpte på Facebooks köp-och säljsida för hundra spänn. Hur den blev snyggt rosa/vit med blommig tapet ska jag visa en annan dag.


Lillas rum med resterna av vår sovrumstapet på fönsterväggen...


...och den underbara blommiga från Eijffinger på motsatt sida! Att vi valde två olika var dels för att det är roligare, man ser ju inte väggarna samtidigt och båda två är på samma tema så det blir inte konstigt på något sätt. En annan anledning var att båda tapeterna var i dyraste laget så att vi kunde återanvända vår och därför bara köpa en rulle av den blommiga var självklart en stor fördel.
Nu återstår alla möbler och att plocka upp alla lådor med Vildas grejor, hon har saknat dom den här månaden kan jag säga!