Bilder från tjejernas rum

Äntligen ser vi slutet på ombyggnaden! Flickorna har fått varsitt rum och vi har börjat städa upp allt slipdamm, i helgen ska vi förhoppningsvis lägga in mattan i vårt sovrum och sen är det väl i stort sett klart antar jag. Visserligen behövs gardiner och lampor och sånt men själva helheten är klar.


En av dom första dagarna, i det här skedet hade jag svårt att se att vi nånsin skulle bli klara. Det färdiga resultatet var också svårt att föreställa sig, vi hade ju inte ens en ritning utan litade helt på Thomas och Håkan som stod för byggandet. I snedtaket där den svarta plasten sticker ner skulle två takfönster sättas in...


...och väggen som förut delade det stora sovrummet och kattvinden skulle flyttas till precis bredvid fönstret. Snedtaksrummet ville Vilda ha och det andra fick bli Lillas.


Vår kompis Jonas kollar in elen, väggen är nu uppreglad så man kan föreställa sig storleken på rummen. För att undvika att det ena rummet skulle bli "genomgångsrum" fick det bli en liten "hall" utanför också.


Taget från fönsterväggen, precis till vänster ser man dörrposten och därifrån och hela vägen bort kommer ytterligare en vägg bli. Det utrymmet utanför blir alltså en mindre, långsmal "hall" som vi ser som ett förlängt lekutrymme. Tjejerna kommer ha en byrå och stor spegel där för sminkningar/ dansföreställningar/ pysselförvaring m.m.


Den färdiga "hallen", första rummet  är Lillas och ska få en skjutdörr så man slipper få dörren rakt i ansiktet när man kommer in.


Vildas coola discorum! Asfräcka tjejer på tapeten och guldskimrande ränder på andra väggen, för att spara plats har hon inget skrivbord utan en skolbänk som jag köpte på Facebooks köp-och säljsida för hundra spänn. Hur den blev snyggt rosa/vit med blommig tapet ska jag visa en annan dag.


Lillas rum med resterna av vår sovrumstapet på fönsterväggen...


...och den underbara blommiga från Eijffinger på motsatt sida! Att vi valde två olika var dels för att det är roligare, man ser ju inte väggarna samtidigt och båda två är på samma tema så det blir inte konstigt på något sätt. En annan anledning var att båda tapeterna var i dyraste laget så att vi kunde återanvända vår och därför bara köpa en rulle av den blommiga var självklart en stor fördel.
Nu återstår alla möbler och att plocka upp alla lådor med Vildas grejor, hon har saknat dom den här månaden kan jag säga!

Kommentarer
Postat av: Angelica

Sååååå himla himla fint!!!!!!!!!!! <3

2012-06-01 @ 22:03:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback