Semesteravundsjuka

Semestern är här, den liksom smög sig på och var här innan jag visste ordet av, kanske beror det på att jag varit ledig så stor del av året redan. Eftersom vädret sugit rätt bra på min semester dom föregående fem åren så har jag i år ändrat inställning, jag är helt på det klara med att det kommer regna/blåsa/snöa eller möjligen allt på en gång hela tiden, alla dagar och alla nätter. På så vis känns det inte alls lika jobbigt när det inte blir nån högsommar och dom där ljumma sommarkvällarna i trädgården förvandlas till frostskadade tår och åkarbrasor där man sitter iförd vinterjacka och raggsockar.
Planen för vad som ska ske på "Den stora ledigheten" är just nu lite flytande, först hade vi bestämt att vi skulle spendera en vecka på landets baksida samt göra en avstickare till Åland (eller Åmål som Vilda trodde, inte lika häftigt) men dom senaste veckorna har vi pendlat mellan Spanien, Öland, Gotland, Skara och Ungern utan att kunna enas. I och för sig var alla oerhört överrens om att en vecka på en strand i Spanien var det enda rätta men då det visade sig att en absolut-sista-i-rödaste-rappet-åk-nu-på-sekunden-flygresa skulle gå lös på 12,800 spänn fick vi inse att det antagligen ändå bara skulle bli jobbigt med sand i skorna och solbrännan som kliade bort fyra dagar efter vi kommit hem.
Just för tillfället blir verkar det bli dagsutflykter varvat med nån liten resa neråt, eventuellt en sväng in i Danmark också men vem vet.
Vi har ju ett jättestort och fint tält men då vi ska ha med oss Lilla så är allt så otroligt mycket mer komplicerat, egentligen bör väl ett par flaskor vin och femton meter hönsnät ingå i packningen vad vi än tar oss för.
Tänk om man var gjord av pengar, då kunde man ju bara göra det som föll en in. Som kungahuset till exempel, dom lyfter ju inte ett finger för den feta lönechecken som dras direkt från våra skattepengar, dom åker världen runt och bara glassar. Så skulle det va, dom kunde väl i alla fall dela med sig lite så nån annan kunde få glida ner till Troppan och ha det skönt på semestern?

Kommentarer
Postat av: Jenny

Ni är varmt välkomna till Grevskapet Gränna-Visingsö! Perfekt för en dagsutflykt från Trollhättan! =)

2012-07-17 @ 17:17:33
URL: http://www.sportigajenny.blogspot.com
Postat av: JennyPenny

Amän tack hörru, det får det nog bli mot slutet av sommaren!

2012-07-23 @ 22:57:57
URL: http://newsfromthecloset.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback