Vems idé var det med katt? Egentligen?

Scen 1

Den utarbetade mamman har precis dammsugit klart, torkat golven och diskat upp, vimmat diskbänken och tömt soporna. Katten går in på toa.

Mamman; Astor, jag har dammsugit bara så du vet.

Katten gräver frenetiskt i lådan, rafsar ut en liten hög på golvet och sätter sig sedan för att kissa. Efter avslutad affär gräver han lite mer och mamman blir irriterad, massor med grus hamnar överallt och dessutom är golvet lite blött sen barnens dusch så det blir en kletig massa av det mesta.

Mamman; Men för...kan du inte bara göra det du ska och sen gå?! Brukar jag slänga toapapper omkring mig kanske??

Katten går och mamman tar återigen fram dammsugaren, dammsuger badrum, hall och kök samt torkar återigen golvet.

Scen 2
(Tjugo minuter senare)

Den utarbetade mamman kliver ur duschen och får se katten i lådan. Igen.

Mamman; Men faan! Bestäm dig och gör klart!

Katten skopar ut sand på golvet och skakar sen av tassarna så fyra matskedar grus flyger omkring överallt, en del landar på mammans kropp som är våt vilket förvandlar henne till en tjusig negerboll.

Mamman; Astor, jag låååvar dej, du är på väg att få en spruta nu!

Katten blänger surt och hoppar i badkaret, det är blött och resterande gruskorn löses snabbt upp till en lervälling, när han sen hoppar ur igen blir det kletiga tassavtryck på alla golv, alla mattor och soffan.
Mamman funderar på kattragu men beslutar sig sen för att dammsuga och torka golv samt tvätta sofföverdraget.

Scen 3
(En halvtimma senare)

Den utarbetade mamman käkar kvällsmat och är rätt nöjd med livet, hemmet är i toppskick, barnen sover och snart är det mammans tur att få sova ett par timmar. Katten kommer på att han är bajsnödig och måste gå på lådan.
"Den här gången måste grävjobbet utföras ordentligt, vem vet vilka som skulle vilja lägga beslag på mina korvar!" verkar katten tänka och gräver i flera minuter.
Mamman har gett upp och står och väntar utanför med dammsugaren beredd, katten gräver först noggrannt åt ena hållet sen minst lika noga åt andra hållet, sen får han se att korvarna - trots detta väl utförda jobb - ligger fullt synliga!
(Dom har givetvis blivit nedgrävda och sen uppgrävda vid andra vändan)
Katten får spader och gräver som besatt, mamman blir fullständigt aptokig och skriker "jävlar i helvete!!! Går du i lådan en gång till då gör jag slarvsylta av dig! Ditt förbannade skrälle!!"
Dammsugning, torkning av golv. Katten firar sitt kissetåg med att hoppa upp i lilla barnets säng och väcka henne, kanske vill hon veta hur han mår? Han jamar högt och mycket.
Barnet får hysterianfall och illvrålar i tio minuter för att katten varit i hennes säng.
Mamman öppnar en flaska vin.

Scen 4
(Ungefär två glas senare)

Barnet fortfarande vaket, vill absolut inte sova och skulle heller inte kunna eftersom katten envisas med att hoppa upp i hennes säng så fort mamman tittar bort.
Plötsligt inser katten att det ju var en liten stund sen han grävde i lådan, kanske skulle man kolla lite...
Ännu ett besök på lådan sker och gruset ligger som en matta över hela badrummet och hallen, efteråt hoppar han upp i lillans säng igen och får igång ännu ett hysterianfall.
Mamman tappar tålamodet och kastar ut katten på balkongen och ignorerar sen hans skrikande därute, antagligen kommer det ihållande jamandet ta knäcken på grannen men i så fall är hon varmt välkommen att avliva honom.

Kommentarer
Postat av: Syster Yster

Ja det är märkligt det här med denna låda. Julkorven (=Neddie) här hemma krafsar tom på väggarna (!) när han är där inne. Vet inte om han vet om det här med tyngdkraft? Jag menar, hur mycket grus kan man möjligtvis få att stanna på väggarna, dvs hur troligt är det att han kan gräva ner ev kiss som hamnat där? Inte alls eftersom det inte finns något grus som stannar där.Näpp, det måste vara någon skum instinkt lika knäpp som att man ska trampa fast tassarna ordentligt vid vattenskålen så man inte ramlar ner i den. Jorå, drunkna kan man kanske i en skål med 2 cm vatten, vad vet jag?

2009-03-31 @ 00:35:07
Postat av: Lorena

Jag har en låda med väggar, flärpdörr (som kan vara borta) och tak som du kan få. Kanske det hindrar Astor att inte spilla. Lådan är använd 1ggn, Tudor och blixten fick klaustrofobi och vägrade gå in i den. Ring när du vill hämta den. Jobbar min första natt ngnsin!! Gott trött för tillfället

2009-03-31 @ 02:45:34
Postat av: Lillkusses I

De där luddiga stinkande äckliga åbäkena borde inte vara tillåtna på vår jord!!!

2009-03-31 @ 03:00:31
Postat av: JennyPenny

En låda med väggar och dörr låter ju smart men problemet är att Astor ska ha alla tassar utom en utanför lådan och liksom hålla tag med, den sista tassen ska gå som en virvelvind genom allt grus och liksom stöka runt så mycket som möjligt så antagligen hade han i alla fall stått med halva kroppen i och halva kroppen utanför.

Problemet är väl mest just nu att han kissar fyra-fem ggr på raken för att han har problem med blåsan så förhoppningsvis blir det bättre snart.

2009-03-31 @ 11:13:40
URL: http://newsfromthecloset.blogg.se/
Postat av: Angelica

Jag älskar Astor!!! ;)

2009-03-31 @ 12:47:44
Postat av: Kurren

Jag har lagt en lite "nopprig" badrumsmatta (99kr på IKEA) under o en liten bit utanför Razors låda för att hon ska grusa av sig det värsta där...funkar finfint...tycker hon med som håller på att klösa sönder mitt knä för tillfället

2009-03-31 @ 17:09:09
Postat av: taurus

Asg! detta var det roligaste jag läst på länge.....kanske säger mer om det andra jag läst:) Jag rekomenderar en sådan låda som Lorena har. jag har en sådan till min katt o det funkar bra. Vill inte Astor gå dit får han lära sig eller DÖ! Min hade förut en sådan låda som du har nu bytet funkade utan problem. Prova vet jag....

2009-04-01 @ 00:15:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback