Fortsatt mulet

En inte helt ovanlig syn utanför fönstret denna semester; regn regn och åter regn som öser ner från ett aldrig sinande hål i en gråmulen himmel. En gång när jag gick i lågstadiet fick vi se en film som jag minns än idag, den var kort och jag har ingen aning om i vilket syfte vi såg den men den handlade i alla fall om en planet där solen bara visade sig en kort stund en gång om året. Då fick alla ta på sig speciella solglasögon och gå ut och titta på den vackra stjärnan som kikade fram bakom det tjocka grå molntäcket. Jo, det måste ha varit nåt slags mobbingförebyggande för jag minns att några småbrudar hade låst in en annan tjej på toaletten så hon missade solen och blev så lessen.
Hur som helst, nu känns det som om jag lever på den planeten, himlen har varit grå ända sen min semester började med bara ett par undantag och solen har jag knappt sett röken av. Tidningarna lovar sol varje vecka och gör små satellitkartor över olika landsändar där solen tydligen ska finnas, typ yttre Burträsk och bortre Småstad, men jag tror dom måste skriva så för att inte folk ska ta livet av sig i ren frustration.
Idag trotsade vi regnet och gick ut i skogen för att plocka blåbär, vi hittade massor och kom hem med en hel del även om Vilda välte ut första skålen.







Prinsen och Vilda tyckte det var roligare att klättra i träd än att plocka.



Vi plockade några hallon på vägen hem...



...men skörden var ganska skral.

Kommentarer
Postat av: Lorena

Hade jag haft rengstövlar hade jag följt med och hjälpt er. Såg du ngn svamp?? Kanske får byta från svamp till blåbär...men inte utan stövlar!

2009-08-03 @ 22:17:16
Postat av: JennyPenny

Martin hittade kantareller! En stor näve, men vi letade ju efter bär så dom kom som en överraskning. Vi ska ut imorn, du följer väl med?

2009-08-04 @ 00:01:22
URL: http://newsfromthecloset.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback