Vem vill bli klassmamma?

Jag har skolbarn. Alltså ett barn som går i skolan. Känns väldigt vuxet och det innebär tydligen också att man ska uppföra sig på ett visst vis. Tyvärr faller jag väldigt sällan inom ramen för normalt beteende och kan säkert uppfattas som fjantig, omogen och förvirrad av helyllemammorna som alltid kommer ihåg att klassen går till skogen på torsdagar, har gympa på onsdagar och att man måste gå till en annan skolgård för att hämta på tisdagar.
Igår var det föräldramöte och vi fick berätta lite om hur vi som föräldrar upplevt dom första veckorna i skolans värld, jag tog såklart till orda och vräkte ur mig hur jag tyckte det varit lite jobbigt att brottas med sin egen skoltid och hur svårt det är att inte överföra sina känslor på Prinsen men det var tydligen alldeles för mycket. Man skulle givetvis ha sagt att allt varit så spännande och roligt att man nästan dog, vilket helyllemammorna gjorde allihop, oj vad roligt allt varit.
Sen skulle det röstas om klassmamma och jag blev osynlig. Precis som alla helyllemammor, konstigt va? Dom borde ju ha slagits om denna åtråvärda titel i sann Kung Fu-anda men där satt dom som rostade brödskivor och bara mumlade om hur mycket dom hade på sin agenda, jobb och renovering och den där sjuka hunden... jaa, nä nå klassmamma kunde dom absolut inte bli. Nån som inte jobbade så mycket kanske? (= nån som jobbar på golvet.)
Till slut fick vi gå med på att ta dom fyra översta på klasslistan och en termin i taget. Skönt, vi heter ju Svenson så det blir nog inte min tur förrän Prinsen går i högstadiet.
Jag har inte tid med grillkvällar och pyjamaspartyn, det är nog för mig att komma ihåg fikat till skogsytflykterna.

Kommentarer
Postat av: Lorena

Exakt samma hände på vårat föräldrarmöte igår. INGEN sa ett ljud och alla tittade ner i barnens bänkar när klassmamma/pappa rollen skulle koras. Beslutet blev klasslistan. Funderar på att byta efternamn på barnet till Öberg.

2008-09-12 @ 22:04:32
Postat av: JennyPenny

Ja vi heter ju numera Ödlund så vi kommer efter er, haha!

2008-09-12 @ 22:23:22
URL: http://newsfromthecloset.blogg.se/
Postat av: Anna m Leo&Lovis

Jäkla tur att man oxå börjar sitt efternamn med S då med andra ord ;) Idont like det där med klassmamma ;(

2008-09-14 @ 18:06:38
URL: http://niomanader.blogg.se/
Postat av: Kajsa

Vi kommer att vara klassmamma samtidigt, jag har ju bokstaven T eller också kan papporna vara?

2008-10-25 @ 13:10:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback