Vart kommer allt skräp ifrån?

Som ett första steg mot en fräsch och beboelig källare rensade vi igår rejält, fyra vändor till tippen med fullastad bil blev det och helt plötsligt var det något mer överskådligt där nere.
Tanken när vi köpte huset var att göra ett av rummen till ett övernattningsrum till Mannen så han skulle kunna sova i lugn och ro efter och inför nattjobb, men nu när vi bott in oss känns det inte längre aktuellt. Mannen sover bra i sovrummet och verkar inte bli störd av resten av cirkusen och rummet behövs till förvaring av diverse skit vi samlat på oss. Nu ska vi istället måla alla väggar samt lägga klinkers på alla golv och det allra minsta lilla skräckutrymmet ska tydligen bli bastu.
Drömmen vore att kunna ha en gillestuga, ett mysrum där ungarna kunde hänga med sina kompisar och spela/ se på film och bara va ifred, men vår källare är liksom för mycket källare för att nånsin kunna bli mysig. Det blir alldeles för mycket jobb och pengar som ska ut innan det ens går att vara där mer än en kvart, dels är det kallt eftersom det bara är betongväggar och betonggolv men det är också lågt i tak och massor med rör och ledningar som löper som ett virrvarr i taket.
Vi trodde att vi skulle behöva dränera också men det råder lite delade meningar om den saken, en besiktningsman från försäkringsbolaget som var här sa att det var rent nonsen, det skulle räcka med en bra avfuktare och när vi pratat med grannar i liknande hus så verkar det stämma. Dom som har dränerat har fortfarande fukt i sina källare, det är tydligen för att husen är byggda på en mosse och vattnet rinner under bottenplattan så det är omöjligt att komma åt, och avfuktaren håller ju luftfuktigheten nere på ca 50% vilket är helt okej.
Nu när allt skräp är borta ska vi skruva loss några bänkar och hyllor som också ska till tippen, sen är det bara att börja måla. Så inom ett par år ska vi nog vara igång...
 
Mannen bryter sönder en halvrutten bokhylla i världens minsta garage...
 
Fullastad bil, första lasset av fyra...
 
 

Kommentarer
Postat av: Fredric

Ja! Bastu! Fett najs. Hade offrat ett av barnens fingrar för en bastu hos oss.

/Halvfinnen.

2013-01-18 @ 12:43:23
Postat av: JennyPenny

Du är så välkommen så fort den står klar! Jag kommer se till så det finns trapphiss och plats för alla rollatorer. Ska vid säga klockan arton den 3/6 2067?

2013-01-18 @ 23:09:02
URL: http://www.newsfromthecloset.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback