Äventyr i storstaden

I helgen var jag och storabarnen på äventyr i Göteborg, vi skulle tilsammans med flera av Prinsens klasskompisar och deras mammor se genrepet av melodifestivalen, käka gott och sova på hotell. Det var ju evigheter sen jag kunde avsluta ett samtal med någon av dom och ännu längre sen vi kunnat njuta av en måltid utan att någon spillde/ bajsade eller helt enkelt vägrade sitta kvar vid bordet så det var ett välkommet avbrott för oss alla tre.
Vi tog tåget ner redan klockan halv två på fredagen, äggmackor och Risifrutti stod på menyn och var nog lika pirriga allihop när tåget började rulla. Skulle vi hamna i Västerås? Satt vi på fel plats? Hade vi med alla väskor? Var alla barn med?
 
Gissa vem vi hejade på?
 
 
Fram kom vi i alla fall, och faktiskt hittade vi till hotellet också utan problem. Förvisso gick vi till fel hotell först och sen snurrade vi runt centralen tre varv innan Google maps på ett tydligt sätt förklarade vart vi skulle.
 
 
Prinsen och morsan slappar!
 
"Mamma, ta ett kort på mig med utsikten!"
 
Snart var alla samlade och vi begav oss ut på stan, tolv barn och sju mammor på väg mot Farrellis för ett skrovmål innan det var dags för festival.
 
 
Långbord!
 
Mätta och nöjda och med ett par glas rött innanför västen var det sen dags att ta sig till Scandinavium.
 
Vi hade toppenbra platser, lagom nära scenen och på sin väg mot greenroom gick alla artister precis framför oss. Efteråt passade barnen på att storma golvet för att få lite bilder och en glimt av idolerna.
 
 
 
Den störste, Sean Banan!
 
Prinsen skaffade sig lite närkontakt med Danny.
 
Kvällen avslutades med lite mingel på hotellet, jag och barnen fick dock lov att betacka oss, vi hade varit uppe sen 05:30 och kände oss aningen möra. Vi slocknade som grisar och vaknade inte förrän klockan ringde vid nio dagen efter, även om vi faktiskt är ganska bortskämda med att Lilla alltid sover bra så var det underbart att slippa ramla ur sängen en sekund efter att man vaknat och göra välling. Istället kunde vi duscha och fixa oss i lugn och ro och sen sätta oss med en jättetallrik hotellfrukost som vi utan minsta avbrott fick äta upp.
Fyra koppar kaffe senare tog vi tag i livet, barnen ville gå till Buttericks och mammorna var sugna på Lagerhaus, så vi checkade ut och styrde kosan mot centrum. Vi spenderade pengarna väl, både sprutserpentiner, löständer och fina ljuslyktor fick plats i shoppingpåsarna, och avslutade med en lunch på den mest osmakliga grekiska restaurang (Taverna Sirtaki) världen skådat. Där fanns inte bara en otrevlig servitris, bränd mat och pinnstolar utan också snuskiga toaletter och en torftig meny. Rekommenderas inte.
Efter en lång helg var det ett par trötta ungar som gick på tåget mot good old Trollhättan, och det tog inte många minuter innan jag somnade till. På stationen hemma väntade pappa och Lilla, lite lördagsgodis och den riktiga melodifestivalen.
 
Bye bye Götelaborrg!!

Kommentarer
Postat av: Lisa

Vilken härlig resa! Gissar att barnen var mycket nöjda.

2013-02-16 @ 10:30:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback