Snart dags för dagis! Eller förlåt, förskolan menar jag!

Idag har jag och Lilla varit på förskolan och hälsat på, träffat fröknarna och dom nya kompisarna och kollat in lokalen lite. Lilla var imponerad över deras dockor, dockvagnar och akvariet och ville helst leka med allt på en och samma gång, hon haskröp så fort det bara gick mellan stationerna och slet åt sig dom dockor hon kom åt. Upprörande tyckte en liten flicka i tvåårsåldern, hon gjorde några försök att bända loss Lillas händer från bebisarna men gav upp rätt snart, troligen kommer Lilla få lära sig den enda vägen när hon väl börjar; den hårda vägen.
Samlingen var en klar höjdpunkt, alla små satt så fint och sjöng och Lilla klappade händerna och tjöt av förtjusning, en bit banan på det och sen var förmiddagen fulländad. Vi passade på att gå hem när barnen gick ut och Lilla slocknade i vagnen, min lilla har blivit så stor!
När Prinsen skolades in var jag ett vrak, jag grät i kapp med honom i bilen och var ett oerhört dåligt stöd för honom, stackarn, men jag klarade bara inte av att stå där med ett leende och övertyga honom om att det skulle bli såå roligt när jag gått medan han skrek i förtvivlan och ville till mammas famn. Med Vild gick inskolningen obemärkt förbi och ingen kan knappt minnas hur det var, hon var så nöjd och glad överallt att det nog gick av bara farten. Den här gången finns ju ingen kvar att hämta och lämna så jag får helt enkelt göra en storsatsning själv här under våren, tänkte gå dit en dag i veckan och vara med på några samlingar, lite utelek och lite vanlig innelek och verkligen se till så hon känner sig hemma redan vid inskolningen. Ska bli roligt att se vilka kompisar hon får, storabarnen leker nästan bara med sina gamla dagiskompisar, självklart har kretsen drygats ut med några men grunden är den lilla skaran från Mätbandet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback