"Säg en siffra"

Häromdan när Vilda hade kompisen hemma producerades loppor på löpande band, flickorna målade och jag skrev. Några blev vanliga klassiska loppor med flikar som "pussa nästa person du ser", "hoppa tio gånger på ett ben" och "låt som en höna" men så skruvade vi upp stämningen lite och gjorde skräckloppor. Där fanns spådomar som "nästa gång du duschar kommer vattnet färgas rött som blod" och "någon väntar på dig i mörkret", väldigt spännande och roligt och det var med skräckblandad förtjusning flickorna sen spådde varandra.
Jag funderade på att göra en straffloppa till Mannen som han skulle kunna ha på jobbet, det skulle bli så mycket roligare att stoppa fortkörare om man fick använda en sån istället för lagboken. Tänk vad överraskade folk skulle bli!
Det kunde stå till exempel tre slag med batongen på knäskålarna, gå direkt i fängelse, tvätta polisbilen, skott i axeln, städa fyllecellen eller vad sägs om en gåta? Lite som "Fångarna på fortet" kunde dom stå med timglas och om man svarat rätt får man strafflindring eller slipper undan helt.
Överväger nu att sälja in idén till Rikspolisstyrelsen.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback