Inga skandalmutor här inte

Idag har jag varit på ett event med jobbet, vi på Hemvården Lextorp skulle lära känna en annan hemvårdsgrupp lite mer inför ett kommande samarbete. 
För er som inte jobbar kommunalt kan jag klargöra att det inte handlar om bjudresor till solen, dyr mat på nån fancy restaurang eller ansiktsbehandlingar på spa när det gäller personalvård, vi håller oss på en mer blygsam nivå ekonomiskt sett. Likväl så var det jättegod mat och väldigt roligt och det var så skönt att andas lite frisk jobbluft med skvaller och skratt.
Vid planerandet av kvällens aktiviteter tror jag dock att Chefen fick en släng av hjärnsläpp, förutom kubbtävling och god mat hade hon nämligen planerat in... *trumvirvel* allsång.
Ursäkta? Ja du hörde rätt, in kommer en kantor och börjar riva av den ena pensionärslåten efter den andra och vi häpnade. Kanhända var den andra hemvårdsgruppen frikyrklig eller så ville dom bara göra sig till för Chefen för dom sjöng så glatt med i "Bär ner mig till sjön" och "Sommaren är kort" medan fler och fler från Lextorpsidan slöt upp ute hos mig vid entrésofforna där jag satt mig för att amma.
Efter en liten stund hade en alternativ fest uppstått och överröstade kören från matsalen med höga skratt och allmänt flams. Det konstiga är att Chefen faktisk också är sån, glad, flamsig och lättsam, så hur hon tänkte när hon bjuder in till allsångskväll är en gåta. Kanske var hon skyldig kantorn en tjänst? När jag tänker på Chefen och en hemlig gäst är det i alla fall inte en religiös person jag i första hand tänker på, snarare ett hett brandmansstripteam.
På vägen hem fick jag med mig en bunt halvfulla arbetskamrater på väg till krogen och jag måste erkänna att jag blev avundsjuk. Jag är jättenöjd med att vara mammaledig och bara gå hemma och skrota och det är inte på nåt vis svårt att avstå alkohol för att jag ammar, det var bara en såndär "jag-vill-också..."-känsla som infann sig. När jag sen svängde in på parkeringen slängde jag ett öga över i barnstolen och mötte Lillasysters blick, ögonen glittrade och munnen formades till ett stort leende och över hennes läppar kom det mest förtjusande lilla "aauuuh". Känslan jag haft packade sin väska och flyttade, min tid för fest kommer, just nu är jag faktistk b-a-r-a mamma.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback