Fatta vad dom ska skämmas!

Jag har funderat lite på det där med namn den sista tiden, inte vanliga människonamn till bebisen i magen som man kanske kunde tro utan djurnamn.
Främst har jag undrat lite över hästnamn faktiskt, varför heter dom alltid så ocoola grejer som till exempel "Mistral", "Casanova" eller "Starlight"? Och vem döper dom? Är det snobbarna som äger dom? För i så fall är det ju inte så konstigt att dom har överpretientösa och krystade namn menar jag, lite "jag är bättre än dig för jag har tretusen bokstäver i mitt flashiga namn". Om jag hade en häst hade den hetat Kennet eller Hoffa eller nåt annat tufft och den hade ägt hela stallet den stått i, alla hästbrudar hade älskat hans slappa stil och glassiga sätt och han hade haft en avkomma i varje box.
Katter och hundar har ju fått lite upprättelse det sista och är inte längre tvingade till ett livslångt lidande med "Snufsan", "Tufsan", "Fiffi" eller "Baloo". Nu är det mer poppis att heta Leif som hund, eller Svenne som katt och helt plötsligt har dom mer status bland rivalerna i kvarteret. Däremot verkar kaniner och andra smådjur fortfarande fast bland "Kalle" och "Stampe" men förhoppningsvis kommer deras revanch snart också, för det är väl ändå häftigare att ha ett marsvin som heter "Razor" än "Lilltass"?

Kommentarer
Postat av: Angelica

Du älskling, jag tror du är lite gravidskadad nu... ;)

Kan du inte blogga om Solsidan!! Skulle vara kul att höra din analys om dom där... :) Pöss

2011-03-06 @ 20:46:38
Postat av: Kurren

Hahaha, vår katt regerar HON heter ju RAZOR =)

2011-03-06 @ 20:57:53
URL: http://www.holgispysslar.blogspot.com
Postat av: Kusse Idah

Hehehe.. jag kände en hamster som hette Swarzeneger... Det e inte pottskit de inte..

Ska´ru klämma ut den där lilla rosa skrynkliga snart så man kan komma å bebissniffa??:-D

Kram

2011-03-17 @ 03:15:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback