Skägget i brevlådan?

Alltså, det där med skägg. Vad är det? Jag fattar inte grejen med det, massa könshår i ansiktet liksom.
Ska jag vara helt ärlig så tycker jag skägg är lite äckligt faktiskt, min gräns går vid en mindre mustach och/ eller ett tunt hakskägg, det får inte hänga ner och det får inte sticka in i munnen.
Jag kan inte förstå att man tycker det är ok att ha så mycket att det liksom täcker hela munöppningen och när man får in det mellan läpparna, sticks inte det? Och tänk när man ska äta, då spiller man mat i det och så hänger det rester öppet för omgivningen, inte fräscht.
En del verkar ju också kompensera dålig hårväxt på huvudet med ett stort och lurvigt skägg, som att det ska ta fokus från en blank skalle på nåt vis, vilket det förstås gör men kanske inte på det vis som det var tänkt. Jag får snarare associationer till en apa eller en toaborste.
Mannen har ju som bekant lite av både, det är helt ok när han håller det kort och välansat men i perioder får han för sig att låta det växa så det går ut på kinderna vilket jag bara avskyr. Med åren har jag lärt mig att inte göra en så stor sak av det, då får det helt motsatt effekt och inom en veckas tid har han skepparkrans, det bästa är att påpeka det under lugna former några gånger och även berätta hur mysigt det är att pussa en nyrakad kind. Efter nån vecka brukar han tröttna på det och trimma det igen och allt är frid och fröjd.
En gång för ett par år sen fick han för sig att raka bort allt, en dålig idé visade det sig. Inte för min del, jag tyckte han var lika snygg som alltid, men själv fick han för sig att han hade en helt missbildad och onormalt liten haka som nu öppet fanns att beskåda och skratta åt. Givetvis var det inte en människa som tänkte på hakan, den är ju alldeles normal, jag tror knappt nån märkte att skägget var borta ens, men Mannen framlevde ett par veckor i fasa och sen dess har han gömt hakan i hår.
Det var faktiskt en av dom första sakerna jag sa till mamma när jag och Mannen träffades för tolv år sen, "han har ju skägg!" Jag hade nog hoppats att det var en övergående period i hans liv men den perioden verkar rätt lång, och jag gillar ju honom ändå. Lite grann.


Kommentarer
Postat av: Johannes

Haha, snubblade på denna när jag letade efter en bild på just ett skägg. Sjukt rolig läsning :)

2011-01-27 @ 11:17:38
URL: http://johannes.leafstudios.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback