Ett två tre, på det fjärde ska det ske!

Veckans läxa för Prinsen var bl.a att ta med sig hundra stycken av något hemifrån, en väldigt rolig läxa tyckte jag och Lina (kompis och mamma till tjej i klassen) och började skissa på hundra roliga saker att bära med sig.
Exempelvis hundra serviser, hundra uppätna godisar, hundra cyklar, hundra toarullar, hundra fisar i en burk eller hundra tjock-tv-apparater. Magister Thomas sa att det vore bra om det var något barnen kunde bära själva, kanske makaroner eller riskorn.
Trist.
För Prinsens del slutade det i alla fall med makaroner, dom räknades under högtidliga former vid kvällens kvällsmat, och Vilda ville ju inte vara sämre hon. För varje gång Prinsen gjort en liten tiohög så fortsatte hon högt och tydligt "...eeeeelvaaa, toooolv, treeettoooon..." och Prinsen kom av sig. En bra stund hade både han och jag tålamod med henne men till slut kände vi ändå att måttet var rågat och bad henne vänligen att knipa igen. "Amen tyyyst!! Ni stööör mig, jag räknar ju!" fick vi till svar och så fortsatte hon sitt låtsasräknande.
Mot alla odds blev det ändå etthundra makaroner som landade i burken till slut, Vilda blev lovad att få egna makaroner att räkna imorgon och så kunde alla gå och kissa och sova.
Amen gonatt och sov gott.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback