Från sjuksängen

Dagen har spenderats med Vild i soffan, vi har gått igenom Bullerbyn, Madicken, Emil, Pettson & Findus, Simpsons, Americas funniest home videos och åttionio procent av Barnkanalens utbud. Nu är mina ögon fyrkantiga och huvudet spränger, en sak som i och för sig kan ha med nattens vakna timmar att göra.
Eftersom jag självdiagnosade henne en halsfluss åkte vi till jourcentralen i eftermiddags för att få lite penicillin och som tur var fick vi komma in med en gång, vi hann inte ens sätta oss i väntrummet. Vild slocknade på britsen och sov sig igenom doktorns klämmande och tryckande och vi slapp köra glasspinnen i halsen på henne, doktorn nöjde sig med dom svullna körtlarna och en panna varm nog att steka ägg på.
När allt var klart för avfärd passade Vild på att kaskadkräkas ner hela britsen, stolen, golvet, sig själv och mig på en halv sekund. Äggbitar simmade runt i en slemmig sörja som var omöjlig att torka upp, det liksom bara gled iväg, Vildas hår var dekorerat med tuggad äggvita och mina byxor gick att vrida ur. Jag torkade och tröstade, spritade och tröstade, torkade igen och näckade den lilla febriga som bara grät och skakade.
Till slut var i alla fall rummet sanerat, det har antagligen inte varit så hygieniskt städat sen kåken var ny, och vi lämnade det med fönstret på vid gavel. Vild var invirad i en blå landstingsfilt och alla kläder låg i en röd plastsäck. För att inte kleta ner hela bilsätet med mina byxor fick jag en säck att sitta på så när jag klev ur bilen vid Överby för att hämta ut Kåvepenin hade jag en rövsvett som blandat med stanken av spy fick söndagsshopparna att baxna redan i snurrdörren.
Nu har vi tio dagar av tvingande och trugande framför oss, tack och lov att hon är så stor att hon kan svälja tabletter hela i alla fall för den där flytande penicillinsorten har jag sett nog av i spyvariant.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback