Men alltså, det där med märkeskläder...

Ni föräldrar som köper märkeskläder (ytterkläder) till era barn, hur funkar det? Är det verkligen värt pengarna?
Hade jag sketet ut pengar kanske jag också hade köpt en "skaaaaljacka" för sjuhundra till Prinsen men det känns så meningslöst. Vinterjackan växte han hopplöst ur i december, ärmarna slutade på underarmen och den gick knappt att knäppa, och eftersom vi köpte jacka och termobyxor i ett set (i september!!) så var ju brallorna givetvis för små i ungefär samma veva. Tack och lov hade vi en mycket bättre begagnad jacka i en påse i garderoben och tillsammans med en fleece har den funkat bra hela säsongen ut, byxor däremot har vi haft brist på och är nu inne på termobyxpar nummer tre.
Vantar och mössor har också gått åt i vinter, Prinsen har avverkat fyra par som nu ligger i soporna och har bara ett par kvar, Vilda har gått igenom tre par supervantar och får nu nöja sig med fingervantar och regnvantar.
Nu när regnperioden startat har jag insett att det rätt dyra regnställ jag köpte till Prinsen i höstas ser ut att passa Vilda, brallorna går inte ens till knäna på sonen och det är bara att ge sig ut i affärerna imorn.
Är jag ensam om detta problem? Hur leker andra barn? Mina älskar att vara ute och bra kläder är ett måste men att handla kläder på Polarn och Pyret när man kan få exakt likadana på Ge-kås (enda skillnaden är märket, jag svär på barnens liv!!) skulle aldrig falla mig in. Dels av princip eftersom jag tycker dyra barnklädesmärken bara skor sig på osäkra förstagångsföräldrar men också för att jag helt ärligt och sanningsenligt inte kan förstå meningen med det. Jag vet ju att barnen växt ur alternativt slagit sönder knäna på plagget på tre månader i alla fall.
Prinsen har nu dragit iväg i storlek och är inne i 146, han är alltså snart åtta år. Hur lång ska han bli? Tre och tjugo? Vi köpte fem eller sex par jeans i höstas som nu bara kan arkiveras i den bruna papperspåsen och Vilda är inte bättre hon, alla fina sommarkläder vi hade i en låda i källaren från Mannens tid som lagerchef är för små.
Det är bara att tömma garderoberna och köpa nytt. Som töms i höst för nya kläder. Som töms i vår för nya kläder. Och som töms nästa höst för nya... 

Kommentarer
Postat av: Sofia

Hej min kära! Känner mig lite träffad, vi har ju pratat om detta förut och jag måste säga att jag står på mig. Kanske ska jag uttala mig först när Oliver är 10 år, men än så länge är jag helt övertygad om min sak. Hans ytterplagg är superbra, de bästa jag vet. Efter en tvätt ser de ut som nya, helt sant. Endast ett gummiband som sitter under foten har slitits av men då man får med två extra bytte jag det på någon minut. Jag kommer inte köpa annat än dessa ytterplagg till Oliver, kosta vad det kostar, förrän de gör mig besvikna. Dessutom är det bara att packa ner då de är för små, till nästa barn. Kram Sofia

2010-03-26 @ 10:09:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback