Sommar, sommar, sommaaaar!

Nästa gång jag hör nån säga "nä, vi åker inte utomlands i år för vi har inte råd. Vi semestrar i Sverige istället. Inget är som Sverige på sommaren ändå!" ska jag personligen dräpa vederbörande.
För det första, nä inget är som Sverige på sommaren, det är helt sant. Det finns nog inget annat land där man inte vet vilken månad det är, december? Oktober? Juli? Mars? Alla årstider är likadana, gråa, mulna och kalla. Enda skillnaden mellan vinter och sommar är att det regnar kallt på vintern och varmt på sommaren.
För det andra, det är bra mycket billigare att ta en all inclusive resa med tre barn än att stanna hemma. Eftersom vädret suger så kan man fetglömma lata dagar på stranden, glada ungar som leker ute i bara t-shirt till sena kvällen, härliga grillkvällar, kvällsdopp och glass. Istället har man sjukt överaktiva ungar som driver en till vanvett och inom en två veckors period får en inspärrad på närmsta dårhus såvida man inte hittar på något med dom.
Vad hittar man då på?
Jo man kan ju åka till Liseberg. Inträde och åkband till alla går lös på blygsamma 1429 riksdaler, lägg till det mat under dagen, godis till barnen, gröna pläsöron och alla tior man lägger på chokladhjulen så är man lätt över 2500 kr.
Man kan också åka till Astrid Lindgrens värld i Vimmerby, som alla vet var Astrid en människa som stred för dom utsatta barnen, som hon själv sa "kan jag förgylla en enda dyster barndom så är jag nöjd." Det gjorde hon också, utan tvekan, men hennes giriga ättlingar ser till så att det bara är kapitalistbarn och rikemansungar som har råd att träffa hennes karaktärer i parken. Ett besök med TÄLT-övernattning, inte lyxsvit på hotell, och två dagars inträde i parken kostar 1500 kr.
Då man väljer detta billiga och förmånliga alternativ så har man inte heller någon möjlighet att ta med kylvaror i särskilt stor utsträckning så att dra runt på svettiga mackor eller halvrutten korv gör man liksom inte utan man måste köpa mat också. Innan dagen är slut har man återigen spenderat mellan 2000-3000 kr.
Annars kan man hålla sig i närheten, till exempel Skara Sommarland. Då behöver man inte sova över utan man kan åka hem när parken stänger vid sju, men tyvärr går detta besök också på nånstans mellan 2000-2500 kr med maten inräknad.
Hade man istället lagt tiotusen på en restresa till Grekland eller Spanien hade man haft sol, bad, härliga sommarkvällar, glada barn, en snygg solbränna, god mat, gott vin...
Och ett gladare humör.



Lilla Vild kör gokart på Skara Sommarland.



Vild och käraste kusin Sander mallar upp sig framför 110 cm gränsen vid Tranan. "Åh då får jag åka Lisebergsbanan i år mamma!!!" skrek Vild i eufori.





Prinsen köade med glädje in en hel timma för att köra gokart i tre minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback