Nykär och gammalkär

Ikväll när jag satt på bussen hem från jobbet kände jag hur jag blev alldeles varm i kroppen, och nej det berodde inte på att jag kissat ner mig eller spillde kaffe i knät utan snarare på all den unga kärlek som omgav mig. Både på bussen och på torget där jag sen stod och väntade på min anslutande buss fanns unga par tätt omslingrade, flickorna fnissade och grabbarna viskade i deras öron, det pussades och tafsades och det var långa, uppslitande farväl helt i stil med Hollywood.
Tankarna gled iväg till en tid för länge sen när jag själv var ung och nykär, tänk vad härligt det var! När man gick hand i hand och allt var såå romantiskt, när man trängdes i samma soffhörn och hånglade i varenda reklampaus och när man blev alldeles pirrig i magen vid tanken på sin älskade. När saker och ting fortfarande var lite hemliga och man inte gärna lämnade toadörren öppen.
Nu, tolv år senare, är det inte riktigt lika pirrigt. Vi hånglar inte längre i reklampausen utan går åt varsitt håll för att hinna med trista sysslor som hänga tvätt eller tömma diskmaskinen, när Mannen dyker upp i mitt huvud blir jag inte längre yr av kärlek utan av alla saker jag måste komma ihåg att säga och våra händer är inte längre sammanflätade i varandra utan i varsitt par med små fingrar.
Toadörren kan vi lika gärna haka av, så fort man sätter sig är det nån som ropar och absolut bara måste kissa eller bajsa på sekunden, nån som inte hinner duscha om det inte görs precis nu och i ärlighetens namn; jag bajsade ju ner golvet inne på förlossningen så vad har jag att döja?
Det sägs ju att gammal kärlek rostar aldrig och förvisso finns det inget som går upp mot den nya, spirande kärleken men jag måste nog ändå slå ett slag för den gamla och trygga. Då man faktiskt får lov att fisa ibland utan att skämmas ihjäl, då man kan hasa runt i urtvättade mjukisbrallor och ändå känna sig älskad och då man får lov att krypa in i en famn utan att stelna till för att en hand smeker fläsket på magen.

Kommentarer
Postat av: Moster Nina

Ha, ha, ha, ha, ha......så roligt, på pricken, vackert och briljant uttryckt!!!

2010-02-04 @ 08:50:29
Postat av: Sara P

Briljant uttryckt kärleken växer sig starkare år från år. Visst är det unerbart :)

var rädda om varandra och kramas mycket...

2010-02-04 @ 11:59:04
URL: http://molistassar.blogg.se/
Postat av: Angelica

så sant min kära!!!! Fast ingen känsla, utom att få barn, slår känslan av att vara nykär... Gud så härligt det där speciella pirret är... Men det får jag förhoppningsvis aldrig uppleva igen! =)

2010-02-04 @ 18:22:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback