Svensk sjukvård

Prinsen har den senaste tiden dragits med ett inflammerat knä, det började för tre veckor sen som ett stort rödlila område som gjorde fruktansvärt ont och han fick snabbt feber. Vi gick till vårdcentralen där doktorn tyckte vi skulle avvakta - surprise - och hon tyckte inte det behövdes några infektionsprover, jag frågade om hon verkligen var säker på det, han hade ju trots allt blivit jättesvullen och fått hög feber på bara några timmar. Nja, kanske penicillin vore på sin plats ändå...
Efter tio dagars behandling såg det värre ut än nånsin och helt plötsligt öppnade sig knät, ett hål på sidan bara pulserade ut blodblandat var och Prinsen höll på att smälla av. Vi gick såklart tillbaka till vårdcentralen, träffade en ny läkare, förklarade allt igen, han övervägde om man skulle öppna ännu mer och tömma knät, Prinsen blev en våt fläck av skräck, men nej vi avvaktar.
Tre dagar gick och inget mer hände, knät var fortfarande rejält svullet och ömt men det vätskade inte, däremot fanns hålet kvar och såg rätt äckligt ut. Vi gick återigen till vårdcentralen, träffade en sjuksköterska som rådde oss till daglig omläggning med ett bakteriedödande plåster och att återkomma idag.
Idag fick träffa en ny läkare, förklara allt IGEN och svaret; det ser bra ut. Vi avvaktar.
Har jag sagt att jag blir illamående av vårdcentralen och deras förbannade jävla låtsasläkare? Ska jag själv behöva säga till att penicillin behövs? Att lita på en läkare idag är som att luta sig mot ett duschdraperi.

Kommentarer
Postat av: Angelica

Men lilla gubben... Varför åker du inte direkt till barnmottagningen istället? Kan du inte komma o hämta dom här j_a grytorna, dom tar ju upp hela tvättstugan... =)

2009-01-30 @ 09:48:20
Postat av: Moster Carina

Du är full kloka insikter och poängterar dem med ett lysande språk och geniala liknelser. I couldn´t agree more!

2009-01-30 @ 11:04:54
Postat av: AnnaLena

Jag vet preciiis hur det är..läkarna måste ha gått nån kurs i hur man ska bli av med patienter..för ALLA säger dom "vi får avvakta...kom tillbaka om det blir värre.."VÄRRE??? Va fasen tror dom att man söker vård för?

2009-01-30 @ 15:11:01
Postat av: Kramhilda

Svensk sjukvård när den är som allra bäst vad fan ska man betala skatt för??

2009-01-30 @ 21:44:41
URL: http://mjolistassar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback