Äntligen hela tänder!

Tanden är hel och plånboken tom. Tänk att man betalar dyra pengar för att bli plågad på det där viset, jag var helt skakis hela förmiddagen innan det väl var dags. När jag sen satt där i uppochnerpåvända stolen kunde jag knappt andas men tandläkartanten bara log och försäkrade mig att det absoluut inte skulle göra ont, hon skulle bedöva så bra så och så tog hon fram två pipelines. Jag undrade om hon skulle bygga ut avloppssystemet men det visade sig att hon skulle köra in dom i munnen på mig, en rätt in i kinden och en i köttet. Smärtan var obeskrivlig men efter en sekund blev jag helt förlamad och kunde inte få fram mer än "plhbladghh" så när tanten sa "det var väl inte så farligt?" kunde jag bara skaka på huvudet.
Hela kalaset gick lös på 1215 svenska enkronor, rena rånet om du frågar mig. Visst är det konstigt att all vår sjukvård är subventionerad men inte tandvården? En inflammerad tand är väl minst lika illa som öroninflammation? Det har ju blivit så att friska tänder är en klassfråga, bara dom med fast inkomst och utrymme för oväntade utgifter har råd att gå dit medan arbetslösa, låginkomsttagare och sjukskrivna får hoppas på det bästa.
Jag har i alla fall bestämt mig för att teckna den där tandvårdsförsäkringen och ska tillbaka och göra en första undersökning i maj, jag tror att mina tänder är ganska friska och starka så förhoppningsvis kommer jag undan med den lägsta månadsbetalningen.


Kommentarer
Postat av: Kurren

De bedövar en för att man inte ska kunna protesterar om det gör ont.

2009-03-01 @ 11:08:12
URL: http://www.holgispysslar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback