Prinsesstårta

Projekt "Prinsesslottstårta" är inlett! Tanken om en tårta som påminner om ett rosa prinsesslott dök upp när jag såg en i en film för några månader sen, det såg så enkelt ut med små glasstrutar som torn och två våningar.
Jag började med en rund sockerkaksbotten, hade behövt en större form men i brist på annat och med prototypen för ögonen gjorde jag det bästa av situationen. Delade den i två delar och lade mellan "tårtfyllning" från Dr.Oetker, en rosa massa som smakar jordgubb och som säkerligen består av 98% kemikalier.



Nästa steg var en våning till så jag gjorde en kaka till som jag skar i en mindre cirkel, som sagt en större botten hade verkligen behövts så till det stora fyraårskalaset får jag leta upp en. "Slottet" blir liksom lite litet annars och det var svårt att få ordentligt med plats för tornen.
Andra våningen delades också i två och fylldes med samma rosa klet, den ställdes sen mitt på bottenvåningen och så bredde jag ut grädde på alltihop. Grädden skulle egentligen varit rosa men tydligen gick karamellfärgen åt till glasyren på pepparkakorna...
Dom små tornen består av muffinsar med frosting och uppochnervända strutar, tyvärr hade jag bara veka pappersformar som såklart smetade ut allt till en enda stor muffinskaka med pappersfyllning så jag fick lappa ihop delarna. Man får föreställa sig höga, fina muffins istället.



Jag satte fast muffinstornen med tandpetare för att dom inte skulle halka av slottet, med en större botten slipper man det skeva intrycket och halkrisken.



Fint glittrigt strössel pryder det färdiga verket. pytteströssel uppepå och stora rosa och vita strösselpärlor på sidorna.



Lite skev och med platta torn men fin ändå. I toppen av strutarna ska det sitta flaggor men det hade vi inga heller så jag tog lite serpentin.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback