Det där med julgåvor...

Vi bor som bekant i en bostadsrättsförening, den styrs med järnhand av en samling halvsenila gubbar som tror att Trastsångaren är en egen stat. Här får man inte grilla, inte tvätta på röda dagar, inte slänga torra kvistar i den angränsande skogen, inte slänga vilket skräp som helst i papperskorgarna och inte ha roligt.
Mestadels skiter vår huslänga i reglerna och lever ett ganska vanligt liv vilket ställer till oreda i ledet, tanterna håller ibland på att storkna bakom sina spetsgardiner när dom ser alla hemskheter vi tar oss till och dom kan inte snabbt nog ta sig till telefonerna för att ringa presidenten.
Minsann om inte vi lämnade föreningens teskedar ute hela natten efter Prinsens sjuårskalas! Minsann om inte vi stod med bilen på gården i tio minuter häromdan! Och minsann! Minsann så tvättade vi i tvättstugan som tillhör hus B för ett par veckor sen! Jodå. Minsann.
Kärringarna ser och hör allt, dom är som gud nästan. Till exempel så ser dom vem som ställer bilen var, dom ser vem som slänger McDonaldspåsar i papperskorgarna (ajabaja!) och dom vet precis vem som våttorkar golvet efter avslutad tvättid och vem som skiter i det (jag).
Tyvärr tar deras röntgensyn slut där så dom ser inte vem som kastar en sten genom rutan på en bil som står parkerad utanför fönstret, dom ser inte vem som snor moppen som står i stället mitt på gården och dom ser verkligen inte ungdomarna som hoppar på biltaken på helgerna.
Men sånt ska man väl inte lägga sig i heller, nejdå. Det är väl bättre att spara krutet tills slynglarna i huset mittemot väsnas och står i när klockan är över åtta på kvällen, så får man verkligen inte bete sig.

På gården finns också en vaktmästare, han liknas mest vid Groundskeeper Willie i "Simpsons" och muttar mest när man ser honom. Föreningens äldremän har gjort det till en fin och anrik tradition att samla in en tia till honom varje jul, "för att visa vår uppskattning" som det så fint heter. Säkerligen bor här en tre-fyra hundra familjer som då lägger en tia var, ni fattar ju själva vilken jätteuppskattning han får.
För att göra sitt jobb.
Det är inte det att jag missunnar honom pengarna, inte alls, jag tycker bara man kunde lägga dom slantarna till exempelvis dom hemlösa/ barncancerfonden/Röda korset/ den ensamna grannen som ingen bryr sig om/ Bris/ Friends/ Läkare utan gränser...
Vem som helt faktiskt. Jag ser inte nödvändigheten i att vaktmästaren får tusentals kronor extra varje jul bara för att han gjort sitt jobb. Det tycker jag han ska göra ändå.


Kommentarer
Postat av: Lorena

Kunde inte sagt det bättre själv! Men måste anmärka på din kommentar att "vaktmästaren gör sitt jobb". Njaa, det tog honom 1år 7 månader att byta namn på våran dörr, 2,5 veckor att byta en glödlampa i trapphuset och gångjärnet till ytterdörren fick Jonas byta!, lekplatsen målades av barnen med hjälp av oss, gräsmattan får vi klippa till och vi var de som eldade upp de äckliga larverna i trädet!. Kan meddela att vi var inte hemma när det var dags att lägga tian till vaktis.

2009-12-16 @ 18:28:25
Postat av: JennyPenny

Nästa år ska jag nog påpeka det lite fint, att det kanske finns mer nödställda än vaktis menar jag...

2009-12-16 @ 22:44:43
URL: http://www.newsfromthecloset.bogg.se
Postat av: Maria

Haha, vi råkade vara hemma när tian samlades in i år, ajaj! Å det där med att våttorka i tvättstugan...vem vill ta i den där supersnuskiga moppen med händerna!? Speciellt när man grejar med sin nytvättade tvätt Nä, å hur rent blir det utan nåt golvmedel funderar jag på?!

2009-12-17 @ 22:17:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback