Och där dog jag, 98 år gammal och med sjuttio år på Gullvivan i bagaget.

Det är som jag trodde, jag är helt obildbar! Lika bra att ta fast anställning på Gullvivan med en gång och invänta döden. Eller vänta nu, jag HAR ju redan fast anställning där och det ÄR döden.
Jag har som bekant tagit ett stort steg i livet, jag har sökt till högskolans lärarprogram 0-6 år, dessvärre visar det sig nu vid närmare kontroller att jag inte har den behörighet jag trott.
När jag väntade Prinsen läste jag in en del betyg på komvux så jag skulle ha grundläggande behörighet när jag väl bestämde mig för att läsa vidare och jag har helt felaktigt gått i tron att det nu var grönt, men tydligen har jag inte engelska B (herreguuud och jag som bott i USA hur i all världen har jag överlevt?) eller svenska B (och jag som hela livet pratat svenska, har jag sagt fel hela tiden?) vilket man absolut bara måste ha. Jag läste ju engelska C på komvux den där terminen bara för att det var roligt, tänk om jag vetat att jag inte haft godkänt i föregående kurs.
Jag fick givetvis panik när jag insåg detta, inte nog med att jag inte kommer bli insläppt på akademikernas playground, jag kommer dessutom bli tvungen att forstätta på Gullvivan med alla dess plågsamma djurförsök i ett helt år till!
Imorgon ska jag träffa en studievägledare på komvux för tydligen fanns det en tokintensiv svenskakurs man kanske kunde tenta av om man läste så ögonen blödde, kanske räcker det annars får jag väl råplugga svenska och engelska under hösten och på så vis höja mitt medelpoäng till nästa antagning.
Det eller så får jag söka på kvotering tillsammans med traktens idioter, cirkusartister och dövstumma.

Kommentarer
Postat av: Lillkusse Idah

Det där fixar du!! den som väntar på något gott.... kan verkligen se mig dig passa perfekt som lärarena till de där envisa kottarna..

lycka till!!

2009-04-07 @ 23:58:43
Postat av: Jenny

Men vi läste väl engelska B på gymnasiet? Eller? Fast det var ju så länge sen, så det gjorde vi kanske inte...

2009-04-08 @ 09:52:01
URL: http://www.sportigajenny.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback