Studiecirkel i albanska

Just nu har jag lite ångest, har precis författat ett email på engelska till en vän i usa. Det gick sådär. Jag som en gång hade femma i engelska och pratade helt utan brytning under min tid over there kan knappt peta ihop ett simpelt mail på några rader. Det blev felstavningar och felböjningar och en massa upprepningar av samma ord hela tiden. "Great!" "fantastic!" och "somehow" fanns det gott om idag, synd bara att dom inte alltid passade in...
Ibland kan fok i min närhet få för sig att jag är en stjärna på just engelska, "men du som bott i usa så länge, du kan väl hjälpa mig med det här?" säger dom och går på en svag linje: smicker. "Du äär ju så duktig!"
Mm, eller hur. Jag skulle inte överleva en sekund utan mitt lexikon, skulle nån få för sig att prata engelska... Ve och fasa! Jag stakar mig och låter som värsta idioten, "...but hello! Yes I can speak. A bit. The way to affären? Jaa du...take höger and then you see the sign ICA and you have arrived."
Egentligen spelar det ingen roll, Prinsen blir bättre och bättre på engelska så snart är det meningslöst att försöka smygprata. Kanske skulle man ge sig på albanska istället, en kvällskurs nu i höst? Då fattar ju inte ungarna när man vill köpa godis mitt i veckan. Smart.

Kommentarer
Postat av: Angelica

Ja det är helt hopplöst när barnen lär sig engelska, det minns jag... Men kan ni inte rövarspråket då? Det kan jag prata i stort sett flytande, tyvärr kan inte min man så jag har ingen större nytta av det... =)

2008-06-22 @ 22:41:41
URL: http://murklanoangelicas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback