Städerska sökes!

Planen ikväll var att städa, kan inte förstå att vi som städar så ofta ändå bor på en soptipp. Jag skulle städa akvariet, toan och köket men vad händer? Till att börja med så kom inte barnen i säng förrän halv nio och istället för att gå direkt ut i köket och börja diska då så satte jag på datorn, tänkte bara sitta en liten stund medan dom somnade till. Nu är klockan halv tio och jag varken känner för att städa alla dessa nedsolkade utrymmen eller hinner innan klockan blir natten. Det är för sorgligt.
Vi hade faktiskt en städerska en gång som kom varannan vecka, vi betalade henne för att våtdamma överallt, dammsuga och torka golv men problemet var att hon inte var så bra på det. Ibland var jag tvungen att dammsuga om eftersom det virvlade fram under soffan där hon inte tagit, eller under sängen där hon heller inte tog, och när man kände på exempelvis fönsterlisten var det liksom bara dammat runt alla krukor och inte alls på listen närmast fönstret. Efter ungefär ett halvår kände vi att det var bortkastade pengar och ingen av oss var så sugna på att berätta för henne att hon var kass så vi sa att vi inte hade råd längre.
När jag bodde i USA för många år sen så hade familjen givetvis en städerska, hon bäddade, tvättade, dammsög och dammade överallt och huset var gigantiskt, det tog henne en hel dag att gå över alla rum. I bottenvåningen fanns, förutom en hall lika stor som halva min lägenhet, ett stort kök, matsal, vardagsrum med stor öppen spis, tv-rum och ett jättestort uterum plus en toalett. Andra våningen inhyste familjens sovrum - fyra stycken varav tre var väldigt stora - ett badrum som hängde ihop med föräldrarnas sovrum och ett med två dörrar som delade två av dom andra sovrummen. På tredje våningen fanns mitt tillhåll, ett badrum, ett stort kök och ett stort sovrum med en garderob som gott och väl hade täckt 25 personers klädbehov. Sen fanns såklart en källarvåning, där var garaget, vinkällaren, tvättstugan och ett stort oanvänt utrymme där hunden bodde.
Tänk om man kunde ha det så, vi ska väl förhoppningsvis bygga ett nytt hus om några år, jag kanske ska ringa och be om ritningarna? Undrar om städerskan ingår? Jag minns att hon råkade riva ner en svindyr tavla i golvet och därmed fick sparken så hon borde vara ledig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback