Läskigt

Idag kom vi in på ett ruggigt sidospår när vi skulle lämna nattrapport, spöken. Anders (nattpersonal) började berätta om hur dom vid flertalet tillfällen hört barnröster och skrik från olika rum men inte hittat nån vettig förklaring. Nästan varje natt kan man se mörka skuggor dra omkring och strax efter ett dödsfall i somras hörde nattpersonalen steg av klackskor och det rum där damen bott larmade hela natten. Behöver jag säga att lilla tanten var den enda som använde klackskor till sin sista dag?
Våra boende är ju dementa och såklart kan en sjuk och skadad hjärna hitta på en hel del men ibland kan till och med en skeptiker som jag börja undra om det verkligen är påhitt, ofta pratar "mina" gubbar och gummor om just barn. Det börjar som en oro och kan ibland urarta till sömnlösa nätter där den boende kan "höra" rop, se människor i rummet och fråga efter barnen, "vem ska ta hand om barnen? Sover dom? Var är dom?". Särskilt en man pratade ofta om barnen och oroade sig för dem och det var bland annat i hans rum man hört barnskrik, han hade också den värsta dödsångest jag sett hos en människa i "väntrummet", han skrek och skrek "mamma! Hjälp mig! Mamma!" även efter stora doser lugnande och när han väl fått frid kunde man känna ångesten i hela rummet. Som en osynlig yta, lite kvävande.
Ikväll när jag hjälpte en dam med kvällbestyren på toa fick jag själv uppleva en obehaglig händelse; hon stod med ansiktet mot spegeln och borstade tänderna medan jag stod böjd och knöt soppåsen, plötsligt börjar hon fnissa för sig själv och jag frågar om det var nåt som blivit tokigt. Hon svarar att hon skrattar åt sig själv och jag säger "ja det var ju bra att det var du som skrattade åt dig då och inte jag." och förväntade mig det vanliga leendet. Hon såg allvarligt på mig genom spegelbilden och sa "vi var två."
Jag sa snabbt gonatt och gick därifrån, mannen som bodde där innan henne skrattade alltid mot sig själv i spegeln.

Kommentarer
Postat av: taurus

ja jag har alltid ansett att det finns ngt mer än det vi kan se, vanligtvis. skulle inte förvåna mig om det finns en del ouppklarade saker från förr i de husen. Kom ihåg att det rör sig om bostadshus från 60 eller 70 talet som vi använder. Mycket har hänt där under åren.

2008-01-15 @ 23:39:24
Postat av: Lisa

Hua, vad läskigt. Jag hade varit skitskraj.

2008-01-16 @ 09:08:05
Postat av: Kramhilda

Ja du jenny jag har upplevt mycketknepigheter. Och det är obehagligt när man inte kan förklara. För ett tagsedan så gick larmet från en lägenhet på jobbet och den damen dog i mitten av november. L
genhete stod tom och ingen var där. Tur att jag inte var själv som såg när lgh nummret dök upp på telefon.Hälsa Martin
och barna
Kram Sara ( Mattías hälsar åxo)

2008-01-16 @ 09:24:55
Postat av: Angelica

Kan trösta dig med att hon ofta säger såna saker till sig själv i spegeln. Hon är ju lite scary(hur fan stavas det) hela hon!! Som ett enda stort spöke...

2008-01-16 @ 09:50:46
Postat av: Studenten L

Det verkar som om någon borde följa med mig på nästa seans. Som jag har fått till mig vill de bara väl, även om det ibland kan gå till överdrift och de skrämmer skiten ur en.
/L

2008-01-16 @ 13:37:00
Postat av: Karolin

Jenny , Kissa du inte ner dig ? Detta är ju läskigare än människor bakom träden hos Angelica ...!!!!

2008-01-16 @ 15:33:41
Postat av: JennyPenny

Vi kan säga så här; ingen av oss som jobbat kväll vågade gå ensam till bilen trots att den stod precis utanför. Vi kollade både bagaget och baksätet innan vi vågade sätta oss i bilen och åka hem...

2008-01-16 @ 17:33:46
URL: http://newsfromthecloset.blogg.se
Postat av: Jenny

Hugaligen!! Jag tror verkligen på att tanterna och farbröderna är kvar... En gång när jag jobbade natt på Granngården så åkte hissen ner flera gånger... Behöver jag säga att en av våra boende hade gått bort tidigare samma dag. På den tiden gick inte hissen ner av själv heller... Ja då tyckte jag det var lite läskigt. Men det är bara en av alla saker som försiggår på det stället... Kram

2008-01-16 @ 18:07:44
Postat av: Kurren

Klart det finns spöken.Farmor(din mormor) hälsar på både mig och den yngre kurren i vbg titt som tätt. Säg bara till dem högt att de inte hör hemma här och borde gå vidare, så brukar de fatta.

2008-01-17 @ 18:21:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback