Fass.se

Martin driver mig till vansinne! Det är han bra på i vanliga fall men idag är det alldeles extremt, han har världens rethosta och hostar minst en gång i minuten. Jag vet att jag borde hysa sympatiska känslor för min kära make (ni vet ju hur sjuka killar kan bli) men varje gång jag hör honom dra efter andan för ännu en hostattack så kryper det i mig, jag vill bara dänga till honom.
Egentligen är det ju synd om honom, det förstår jag med, har man väl haft rethosta en gång så vet man hur apjobbigt det är och det är knappast så att man vill hosta, det går bara inte att stoppa. Allt det här kan jag förstå men ändå blir jag helt galen av ilska och säger med onödigt vass röst att han måste ta hostmedecin och att han absolut inte kan hålla på så här inatt. "För då kommer du inte få en blund i ögonen..." tillade jag sen så han skulle förstå att jag hade hans bästa i åtanke.
............................................
Det har nu passerat fem minuter sen ovanstående skrevs och vi har kommit på orsaken till att Martin hostar. För att göra en lång historia kort; han har under tio års tid haft en mer eller mindre intensiv klåda, först bara i hårbotten men den har spridit sig över hans överkropp dom senaste åren för att nu vara som värst på armarna. Han ligger i perioder vaken på nätterna och bara kliar och kliar så han blöder, kan inte sitta, inte ligga, inte leva. Han har fått dom mest häpnadsväckande mediciner såsom antidepressiva medel med biverkningar som självmordstankar, nedsatt njurfunktion, onormalt sätt att gå, fientlighet, mani, förvirring, halluciantioner, mardrömar och muskelkramper för att göra ett axplock.
Idag fick han den senaste i raden av miraklekurer för att stilla klådan; en kräm som tydligen kan gå ner i luftvägarna och orsaka andnöd och rethosta. Så nu har han
*Kräm för klådan
*Bedövningskräm för att lindra svedan från den första krämen
*Hostmedicin för att kunna sova.
Som amatör kan väl jag tycka att man kanske skulle göra en större utredning och ta reda på orsaken till klådan istället för att lindra den. Man kan väl dra på stort och göra en forskningsstudie, han kanske är först i världen med en tokovanlig sjukdom, sånt kan man säkert få forskningsbidrag för.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback