"Rädda, larma, släck!"

Idag har jag varit på brandutbildning, min enda lediga dag den här veckan men jobbar man på område 1 så gör man. Å andra sidan kan jag tänka mig en hel del värre saker att göra med en ledig dag än att spendera den bland en hop snygga brandmän.
Personligen behövde jag nog den här utbildningen mer än dom flesta och jag lärde mig massor, tyvärr råkade jag också in ett ett hyperstress-stadie nu på eftermiddagen och började inventera vårt släckmaterial.
Det består av 1 st brandsläckare från Lidl för 199:-, aldrig kontrollerad och aldrig omskakad, 1 st brandvarnare som suttit uppe sen vi flyttade in och bara är batteribytt en gång och en brandvarnare som ligger i sin förpackning i städskåpet.
Brandmannen Göran sa förstås att även en billig brandsläckare från Lidl kan vara bra om den är rätt märkt och om man vänder på den ibland så inte pulvret packar sig, vilket jag såklart lovade att göra, och att man bör ha minst två brandvarnare i en lägenhet av min storlek. Gärna optiska och seriekopplade samt kompletterade med sprinklers men det får väl vänta tills vi köper hus.
Sen fanns det också lite att anmärka på i område 1 (hör och häpna Taurus!) till exempel; att förvara 20-30 flarror med ytsprit i ett vanligt förråd, inte bra. Och vad är det för glas som sitter bredvid branddörren i korridoren, är det specialglas eller är det vanlig sketen glasruta? Och vad är det för färg glaset är målat med, är det flamskyddad färg?
Sånt kan man ju fundera på om man vill, själv ska jag upprätta en utrymningsplan för lägenheten samt ha familjeutbildning där vi går igenom tänkbara scenarion och övningsrusar ut till mötesplatsen.


Kommentarer
Postat av: taurus

Bra Jenny nu snackar vi! Kom på vår nästa brandutbildning på O1 så får du svar på några av Dina frågor. Grunden är att huset är godkänt innan det öppnades. Jag har viss kritik runt det men så är det. O1 är inte fullkomligt det är ingen som sagt, men det är bland de bästa i stan, inom förvaltningen. ;)

2008-04-09 @ 23:23:53
Postat av: JennyPenny

"Bäst" är väl ändå att ta i, jag tycker det hade varit mer givande att jobba på fångläger men alla är vi olika.

2008-04-09 @ 23:35:23
URL: http://www.newsfromthecloset.blogg.se
Postat av: taurus

JAg pratade ur Brandskyddsarbets-synpunkt. Det övriga är upp till var och en att avgöra. De som inte trivs kan ju söka sig till annat område....

2008-04-09 @ 23:43:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback