Tantjävlar

Jag har alltid trott att anledningen till att man ska skölja frukten innan man äter den är för att det kan finnas rester av bekämpningsmedel på. Tyvärr har jag nu hört en annan anledning.
För att dom som plockar frukten har skitiga händer. Till exempel var det en incident i Norge i somras där massor med människor blev magsjuka av lingon och blåbär. Varför? Jo, för att bärplockarna sket i skogen och fick alla bajsbaciller på fingrarna. Hur äckligt är inte det? Så nu när jag sitter här och mumsar vindruvor rakt ur asken (2 för 30:- på Jätten) kan jag riktigt känna dom Chilenska snorkråkorna krasa mellan tänderna.

Idag skulle farmor och farfar passa monstren, dom skulle komma halv tre eftersom jag började jobba klockan tre och innan dess hade jag en mängd planer, bland annat skulle det storhandlas. Tyvärr är jag kass på att planera så när klockan var halv två så insåg jag att det kanske skulle bli lite tajt om tid och kastade mig in i bilen medan jag mantrade för mig själv "glöm inte oboy, kattmat och disktrasor. Glöm inte kattmat, oboy och disktrasor. Kattmat, var är Lillan nu då? Kattmat, tvättmedel..."
I min fantasi gick jag lungt runt inne på Willys och plockade åt mig vad jag skulle ha, gullade med Sessan, betalade och åkte hem lagom i tid för att packa upp, ge farmor och farfar rapport och åka till jobbet.
Ni som är bra på matte kan ju själva räkna ut hur det skulle gå med 45 minuter på hand.

Information 1;
Idag är det löningsdag
Information 2; Av någon anledning måste alla pensionärer handla DÅ OCKSÅ!

Jag rusade runt bland hyllorna och slängde ner varorna i vagnen där Lillan satt, hon blev förstås jätteglad, hon öppnade ett paket Singoalla, en ettkilosförpackning med fransyska (till jättegod söndagsstek) och nötfärsen.
I övrigt tyckte jag saker och ting gick ovanligt bra, vi stod i kön tio över två och hade därmed tjugo minuter till betalning och packning. Kanske skulle jag inte hinna packa upp allt hemma men det fick lösa sig.
Framför mig stod två tanter.
Den ena tanten hade tydligen missförstått annonsbladet och tagit schampo istället för den duschtvål som var rabatterad och det ondgjorde hon sig över i flera minuter. Kassörskan försökte förklara att det INTE var schampot utan DUSCHTVÅLEN som var billigare och tanten bara "jaha, men står det inte shcampo i bladet? Det var konstigt... Har du bladet här?" så fick kassörskan leta fram det aktuella bladet och ge kärringen svart på vitt och tänk! Nu gick det upp för damen att kön växt flera meter bakom henne och hon tog sitt schampo och gick till förbutiken där hon fortfarande stod när jag gick ut.
För er som nu undrar varför i hela helvete jag inte bytte kö kan jag bara säga; man byter aldrig kö, det blir bara värre.
Tant nummer två var knappast bättre, hon förklarade högt och tydligt för alla som ville höra på att hon minsann fått ett nytt kort på posten igår och nu skulle använda det för första gången. Det andra hade bankomaten tagit när den missförstått hennes kod. (= hon slog fel kod tre gånger) Konstigt nog verkade det inte gå så himla bra idag heller, den lilla apparaten sa "fel kod" nu med. Hmm...VAD kan det bero på??
Till slut kastade hon ner sina varor i en påse som hon bad kassörskan vakta medans hon åkte hem och hämtade sin femhundralapp. Minsann. Under hela henns sorti gnällde hon om att hon minsann skulle ringa till banken också, jaa, det skulle hon göra. Minsann. Och dom skulle då få höra på ett och annat. Jajamän, det skulle dom.
Vid det här laget var jag genomsvettig och försenad så jag tryckte ner varor i handväskan, fickan och Lillans jacka, allt för att slippa slösa tid på att köpa ytterligare två kassar. När jag kom hem hade farmor och farfar precis kommit så jag dumpade Lillan, förklarade vägen till dagis tre gånger (vilket medförde att farfar undrade om jag trodde han var dum) och fick sen slänga mig in i bilen.
Jag kom inte ner i varv på flera timmar utan gick bärsärkagång bland alla krukväxter på jobbet, allt planterades om och flyttades.
Sen gick luften ur mig, jag släpade benen efter mig och kunde inte få nåt vettigt gjort på hela kvällen, försökte med fyra koppar kaffe som endast resulterade i magkatarr och sprutdiarré så nu har jag ont i röven också.

Kommentarer
Postat av: Lotta

Blir så glad av din blogg, skönt att det finns flera männskliga individer på nätet. Alltså folk som inte vaknar 05.30, utsövda med perfekt makeup och hår. Folk som alltid gör allt i god tid och med strålande resultat, uch uch uch. Nä en ros till alla oss normala brudar.

2007-09-25 @ 23:55:22
Postat av: svärmor

Man kan undra vem som är mamma till dessa UNDERBARA barn som passade farfar å mej. Själv brukar jag behöva åtminstone 2 tim på mej att storhandla .... du glömde ketchupen...

2007-09-26 @ 00:59:44
Postat av: AT

Du får investera i någon form av schemaplanerare som piper o säger "Dags att börja städa om du ska hinna" "Dags att åka o handla" osv Det låter som en perfekt 30-års present till dig!! Var köper man såna??
ockte=??? =)

2007-09-26 @ 08:38:00
Postat av: Syster Yster

NEJ för Guds skull AT! Lägg inte pengar på en sån! Hon kommer bara att glömma att byta batterier eller inte hitta f-nskapet när den piper (ligger väl under någon hög med kläder i garderoben eller i soporna eller längst ner i tvättkorgen. Nej min vän, vad hon behöver är lugn och ro på med massage, god mat och vänner. Vad sägs?

2007-10-02 @ 10:32:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback