Gullvivan

"2006 öppnades en ny avdelning inom verksamheten. Här arbetar man med stor betoning på stimulering i olika former, bland annat med hjälp av stimulerande färgsättning och beprövad pedagogik. Gullvivan har 25 platser. Samtlig personal har särskild erfarenhet av arbete med brukare med demens."
Så här står det på Trollhättans hemsida om Gullvivan, tänkte bara reda ut begreppen för er lite grann.
"Stor betoning på former, bland annat med hjälp av stimulerande färgsättning och beprövad pedagogik." betyder i stort sett; nymålade väggar, inga tavlor då det inte finns pengar, inga blommor då det inte finns pengar, inga som helst stimulerande saker som till exempel pussel, bollar, filmer, musik eller spel då det inte finns pengar och inte tillräckligt med möbler så dom gamla kan sitta då det inte finns pengar.
"Samtlig personal har särskild erfarenhet av arbete med brukare med demens" betyder "finns det nån jävel som vill jobba så kom hit för fan!" Vi får in olika timvikarier varenda dag, personalen jobbar livet ur sig tack var det nya schemat, ibland tio-elva dagar på raken vilket såklart gör så vi får fler sjukskrivningar. Våra timvikarier kan sällan svenska, har oftast aldrig varit hos oss förut vilket innebär att jag som ordinarie personal måste göra dubbelt så mycket och har sällan eller aldrig erfarenhet av demens.
Så, kortfattat gott folk, Gullvivan är precis lika illa skött som resten av äldrevården i Sverige idag. Det bara låter lite bättre om oss.

Kommentarer
Postat av: Amina

Å vad kul att höra ifrån en gammal au pair:)
Ja min tanke är faktiskt att socialisera mig utanför, tänkte "settle down" först...men sen så:D
Tyvärr är jag fortfarande underårig men på något sätt ska jag väl lära känna amerikaner tycker man hahah!

Så du förlängde?

2008-04-28 @ 05:23:47
URL: http://aminatheresa.blogg.se
Postat av: Angelica

Nu tycker jag nog att du överdriver lite... Dom har det ju hur bra som helst hos oss!! Fråga bara Anita, hon säger att vi är bästa stället i stan, så det så!!
Miss ya!!

2008-04-28 @ 15:22:30
URL: http://murklanoangelicas.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback