Vägen ut ur dockskåpet?

Nytt år, nya möjligheter.
Vi började året med att sälja bilen, oväntat och impulsivt, lika impulsivt som när vi köpte den antar jag. Vi insåg lite för sent att det var en grymt dyr månadskostnad plus att servicekostnaden på Kia är typ 40 papp dom första åren så vi såg en chans att komma ur en ekonomisk rävsax.
Tyvärr gick vi rejält back men står i alla fall utan restskuld vilket känns bra eftersom vi också startade året med att lägga bud på nya Drömkåken! Tadaa!
Som ni redan vet var jag ju lite lätt fixerad vid ett annat objekt för några år sen, och jag tackar alla gudar i världen samt även en viss Fredric för att det husköpet gick i stöpet, vi hade mördat varandra, barnen och sen bränt huset och tagit ut skilsmässa och ja, ni fattar.
Hur som helst så är detta nya drömhus verkligen ett vi vill ha, dessvärre är det ett par feta kostnader innan det kan gå i lås. Taket behöver bytas omågende och en dränering är också på sin plats då fukt gått i i källaren, dyrt, men också en eventuell fuktskada i badrumsgolvet som ska kontrolleras. Vi ska få in lite offerter på takbyte imorn förhoppningsvis och så får vi väl se vart det tar vägen, underbart!
Jag känner att this is the year liksom! This is it! Det kommer bli ett jäkla bra år!

Kommentarer
Postat av: Kurren

Ta det lugnt nu! Tänk på saab och att det kan gå ner rätt bra i pris när folk inte har råd att bo kvar i sina dyra hus. Kanske lite pessimistiskt tänk men något att ha i åtankte om det nu var mer än taket som behövdes bytas!

2012-01-05 @ 20:45:50
Postat av: lilla linda

om ni nu skall köpa huset och byta tak kan jag medela att vi halverade kostnaden när vi gjorde det själv (förutom plåtjobben ) , men det var mycket jobb . Men jag kan även hålla med kurren , varför inte vänta ett tag och se vad som kommer ut , tänk om det kommer ut ett hus med mindre "måsten" på till bra pris. Vi har denna gång köpt ett hus med mindre att göra på och det känns så skönt att det bara är tapeter och färg som skall fixas.men vi fick vänta ett år innan detta dök upp . kram

2012-01-11 @ 16:43:36
Postat av: Anonym

Jo vi inser att det kommer bli en stor merkostnad på detta huset men kan vi få det till ett bra pris är det klart värt det. Det är inte så stort och ser inte alls ut som vi trott när vi drömt om hus men det räcker för oss och är supercharmigt. Att göra några som helst byggförändringar utöver tapeter är otänkbart, det måste vi ta hjälp till, men det har vi räknat med i lånet.

2012-01-26 @ 00:02:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback