Trädgårdsgöra

Idag har trädgården fått sig en rejäl omgång kan jag säga, ett tag kryllade det av upprörda hussniglar, spindlar och mördade mördarsniglar och nu hoppas jag verkligen vi fått kontroll över all ohyra. Reveljen gick redan tidigt i förmiddags då min fina mamma och pappa kom med häcksax, sekatörer och bra idéer och sen gick vi lös på alla buskar på baksidan.


Det visade sig att den fina rankan med vita blommor som klängde över staketet och runt komposten inte alls var en fin ranka utan ett galet jobbigt ogräs med slingrande grenar som kvävde allt det slingrade sig runt. Som en boaorm typ, jag fick nästan mardrömmar av bara åsynen till slut för när vi kommit en bit in i grönskan såg jag slingrande armar överallt.


Vinbären skulle grävas upp och flyttas till en annan del av trädgården där dom fick stå mer ifred.


Det lilla landet med pioner och rosor fick nytt liv efter att allt ogräs försvann!


Först hade vi bara tänkt trimma ner buskarna runt den lilla uteplatsen men det slutade med att allt sågades/klipptes ner, buskarna var rätt malätna märkte vi efter en stund och nu finns det istället plats för nytt fräscht liv att komma fram.


Fikadags! Hemgjord vinbärssaft och macka med pannbiff, kan det bli bättre?


En del träd hade visst stått lite sämre till än andra...


Vinbären blev ordentligt friserade och fick ny fin jord att stå i på andra sidan snickarboa, dom får också nya grannar i form av familjen krusbär.


Lilla ville inte vara med och gräva, hon gick istället lös på vattnet som stod på trappan.

Nu inväntar vi måndagen då ett släp ska frakta allt bortklippt och nedsågat till tippen, vi ska också göra oss av med komposten då eftersom den mest skapar ohyra och stinker. Sen är det fritt fram för alla som har bra tryckimpregnerat spillvirke över att komma förbi då vi ska göra ett plank.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback