Stora tjejen!

Så sorgligt var det ju inte. Jag som trott att tårarna skulle spruta på både mig och Lilla och att en internationell sorgedag skulle införas.
Jag har dragit ner på amningen. Utan att Lilla är det minsta sur och faktiskt nästan helt utan att jag sörjer, antagligen är vi båda mogna och kroppen säger ifrån att det är dags för annan mat. 
För ett par veckor sen märkte jag att Lilla ville ha mat oftare, ibland klarade hon sig knappt tre timmar mellan varje mål, och det var väl då jag började inse att min mat inte längre höll henne mätt så länge. Mentalt förberedde jag mig på att det snart skulle vara slut på våra egna stunder, Lilla krånglade så fort det var matdags och jag kände redan efter ett par dagar att jo, nu var det ok att byta ett mål mot gröt.
Ingen var gladare än Lilla när hon fick sitta med och äta vid frukosten, gröt och äpplemos serverades ur en rosa skål och hon tittade sig omkring vid bordet med en förnöjd min. "Vad mysigt" verkade hon tänka, "här sitter vi allihop och äter."
Nu ammar jag tre gånger per dag, morgon, middag och kväll och hon får även fylla på med lite gröt efter sista amningen för att klara sig natten igenom, och så får hon gröt och ett lagat mål där emellan. När jag är helt redo ska jag släppa på dom andra amningstillfällena med men inte riktigt än. Jag är nöjd med att ha kunnat ge henne mat i sex månader, med tanke på hennes viktkurva lär ju mjölken ha varit näringsrik, men vid sista invägningen såg vi att kurvan började plana och det kändes som ännu ett tecken på att det var dags för riktig mat.
Så nu blir det till att fylla kundvagnen med burkar igen, Prinsen är väl i stort sett uppvuxen på hemmagjord mat men när Vild kom fanns det varken tid eller ork för sånt präktighetstrams så hon framlevde sina dagar på Semperburkar och det gick rätt bra det med. Den här gången gör jag nog lite både och, än så länge äter hon mest vår mat men vi blandar nog upp med burkar också, på gården finns äppleträd så jag har fryst in både juice och mos men snart står jag där vid barnmatshyllan och prisar gud för att det finns på burk.
Enda nackdelen med att hon börjat äta vanlig mat är bajset, fy fan vad äckligt det luktar! Förut kunde man ju tömma soporna en gång per dag men nu måste man totalsanera efter varje bajsblöja och en gasmask står högt på önskelistan. Att Prinsen byter en enda blöja till kan vi ju bara fetglömma, han hulkar ju till och med i hallen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback