Familjen annorlunda

Alltså det här med "Familjen annorlunda", vad är det? Helt ärligt så står den serien mig ända upp i halsen och då har jag bara tvingat mig igenom ett enda avsnitt, men det räcker eftersom man ändå bara får se samma sak i avsnitt efer avsnitt.
Det är "oj titta på vår tvätthög! Jag tvättar nog tusen maskiner om dan och ändå ligger här arton strumpor och alla är omaka, tihi!" I vilken normal barnfamilj är tvättkorgen alltid tom? Min tvätthög är också enorm trots att jag bara har två barn, självklart blir det mer med fler familjemedlemmar, är det konstigt och värt att filma?
Eller så får man följa familjen som tar med sig alla hundra barn och storhandlar på Ica, där få man beskåda en kundvagn full med mjölkpaket, en med blöjor, en med mamma Scans köttbullar och oj vilken tokrolig situation det blev när tvååringen fick ett psykbryt och låg på golvet i en hög och skrek för full hals.
Vill dom verkligen att vi ska tro att dom brukar ta med sig varenda unge till Ica, att dom inte alls gör det för att det blir bättre tv, så måste dom ju tycka att vi är totalt hjärndöda.
Sen kan man ju undra om det verkligen är så annorlunda när det är "dina, mina och våra" barn, att någon med tre barn flyttar ihop med nån som har två och så får dom två gemensamma är ju inte så himla otroligt men det gör ju knappast familjen till "annorlunda" och dessutom är det ju bara en stor barnkull varannan vecka. Det borde vara en regel för att få delta att det i alla fall är en stor hoper med gemensamma barn.
Jag tycker väl i och för sig att det är lite sekt över att skaffa så många barn, men det är ju bara min personliga åsikt. Att inte kunna ta hand om dom själv utan att äldre syskon tvingas bli extraföräldrar känns inte så rätt, att ärva kläder och saker från sina syskon är kanske inte ett stort problem men att behöva stå på tur för mammas eller pappas odelade uppmärksamhet borde vara jobbigt för vilket barn som helst.
För hundra år sen var det ju mer vanligt att man fick många barn och det är ju inget större fel på den generationen men då fanns inte preventivmedel så det var kanske inte så efterlängtat det där sjunde barnet, och då var samhället mer tillåtande för stora barnkullar också. Man föddes typ med grepen i hand och var ett välkommet tillskott i arbetslaget, idag måste man gå i skolan, lära sig sociala samspel, har rätt kläder, rätt saker och delta i fritidsaktiviteter och det krävs också att två föräldrar jobbar för att få ekonomin att gå ihop. Om man nu inte är arbetsskygg och tycker att barnbidraget räcker och skaffar fler barn som en inkomst. Men om man vill nåt mer för sina barn är ärvda kläder, Eldorados konserver och trasiga leksaker så måste man nog ha ett jobb för det är ju inte några miljoner man får i barnbidrag direkt.
Jag tycker det räcker med tre barn, jag säger som min vän Lina att "det finns inte plats i hjärtat för fler." Jag vill vara med dom jag har, älska dom och ge dom min tid och inte känna ångest över att någon får stå tillbaka, kunna vara med på fritidsaktiviteter och växa med dom utan att behöva stå och rulla vagn, amma eller springa efter en tvååring.
Men det är ju bara jag och helt ärligt så är det ju tur att alla är olika, annars hade nog världen varit rätt trist.

Kommentarer
Postat av: Angelica

Tänk att jag lever precis det där livet du skriver om o jag älskar det o du älskar mig! hahaha!!! Det är som sagt tur att vi alla är olika!!

Men en sak är säker, det finns plats o kärlek i hjärtat till precis huuuur många som helst, där är man obegränsad konstigt nog! :) Puss

2011-02-09 @ 11:56:40
Postat av: Eva Sjöberg

Tro mig, det kan räcka att ha EN som kutar runt på Jätten som en skottspole och ger mamma hjärtinfarkt flera gånger om när hon försvinner utom synhåll vid varje handling. Som först bara MÅSTE ha en egen liten kundvagn för att 5 meter innanför grindarna komma på att det är MYCKET bättre med en "bilvagn" för den kan man klättra i och ur och i och ur och i och..... ge mamma ett par infarkter TILL innan man får släpa henne från godislådorna (som är förfärligt illa placerade!) när det är dags att betala och det inte ens hjälper att locka med att hon får sätta scannern i hållaren... PUST! Och snart har vi en till som snabbt som ögat kommer att lära sig av storasyster hur man gör... Hmm.

2011-02-10 @ 22:10:37
Postat av: Anonym

Att du ska var så otroligt märkvärdig hela tiden när du skriver!!!! Du måste tro att du är nått!!??

2011-02-11 @ 10:21:34
Postat av: JennyPenny

Trist att du "Anonym", som inte ens vågar stå för din åsikt, känner så. Här kommer ett litet tips; läs inte om du stör dig så.

2011-02-11 @ 15:06:37
URL: http://newsfromthecloset.blogg.se/
Postat av: Angelica

Ärligt talat, att folk orkar!!! Vadå tro att hon är nåt?? Klart att hon är nåt!! En människa med tankar o åsikter precis som alla andra!!! Å precis som hon skrev, ge fan i att läsa om du stör dig på det som skrivs!!! Suck!

2011-02-12 @ 10:49:06
Postat av: Lina FG

Bra Angelica! Du hann före att skriva det jag tänkte.

Men nu, Jenny, har du nästan Schulman-status när det droppar in sådana kommentarer :)

2011-02-12 @ 22:50:15
Postat av: JennyPenny

Solar mig i glansen

Ja nu är jag nog snart känd och kan mingla på dyra partyn!

Men kan man undra vad det är som är så jobbigt med inlägget att den här stackars människan går i taket? Tycker lite synd faktiskt.

För övrigt har jag både namn, adress och arbetsplats på vederbörande tack vare IP-spårning, känns bra att veta var jag har mina fiender haha!

2011-02-13 @ 16:05:32
URL: http://newsfromthecloset.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback