Dessa förbannade kalas!!

Gaaahh!!! Varje år samma sak! Nu konverterar jag fan till Jehovas vilken dag som helst!
Jag pratar självklart om Prinsens födelsedagskalas, det är ju en förbannad soppa varenda gång. Vem ska man bjuda? Alla? Vilka ska man inte bjuda? Hur många kan man låta bli att bjuda innan det blir pinsamt och dålig stämning?
Mannen och jag har fört en vild diskussion hela veckan men utan nån lösning i sikte och nu börjar det dra ihop sig om vi ska ha nån som helst framförhållning.
Hade det varit ett "vanligt" kalas som firas hemma hade det inte funnits några problem överhuvudtaget, då hade vi bjudit hela klassen rakt av och alla hade varit nöjda, men i år tänkte vi göra något lite extra för Prinsen. Dels för att belöna honom för all hjälp jag fått under tiden som Mannen läst men också för att ge honom lite plåster på såren för alla saker och aktiviteter han fått avstå på grund av ekonomiska skäl, så han ska få ha ett coolt discokalas på Butler's.
För att ha råd med det har vi sålt det mesta av barnens fonder och på menyn dom närmsta åren står det "Luftsoppa med vattensås" men det får det vara värt.

Nu till problemet; Första vändan av inbjudningslistan bestod av 15 barn från klassen (Prinsen inkl), både killar och tjejer, och då återstod 9 som inte blev bjudna. Ett lagom antal för att det inte skulle bli känsligt och ett helt lagom antal att bjuda med tanke på priset.
Vid andra vändan hade antalet från klassen ökat till 17 barn (Prinsen inkl) och då återstod bara sju som inte blev bjudna, känsligt värre. Dom barn som var bjudna var dom som Prinsen leker med ofta och som är schyssta både mot vårt barn och mot andra, och dom som inte fanns med var några som han inte pratar med så mycket och ett par som faktiskt inte är hyggliga vare sig mot Prinsen eller andra. Att bjuda dom två extra gjorde inte så stor skillnad i pris så på den fronten var det helt ok.
Tredje vändan hade jag och Mannen för en stund sen och nu blev problemen genast mycket mycket värre. Han tyckte att vi skulle "make a statement" och bjuda alla barn i klassen utom två.
Det är två killar som sen dag ett kommit ihop sig med Prinsen, givetvis inte helt utan anledning alla gånger men många av dom, vilket vi även hör från annat håll så det är inte bara mitt ömma modershjärta som talar. Dessutom är dom snuskigt elaka mot andra barn vilket får mitt blod att koka. Inte ok och goa kompisar enligt mig och inga jag vill lägga en spänn på.
Så dår står vi där, jag är helt i linje med mannen och kan absolut stå för vårt beslut inför både dom oinbjudna barnen och deras föräldrar men Prinsen då? Hur blir det för honom? Det är ju inte meningen han ska få ta skit för en sak som vi vuxna tycker, att han ska skämmas för ett moralikst beslut som jag och Mannen tagit eller känna sig dum då dom två killarna frågar varför.
Och alla andra mammor och pappor? Vad ska dom säga och tänka om oss? Förvisso så står jag som sagt för beslutet i så fall och kan förklara för dom att jag inte vill bjuda in barn till Prinsens kalas för att det känns lite kymigt att han får höra att han är en "jävla bögjävel" av deras barn tre gånger i veckan. Men man vet ju hur snacket går; "Jaha, och dom tror att deras son är en sån ängel då?!" Och "minsann, om inte Prinsen skrek fula ord åt deras lilla raring igår?! Vilka tror dom att dom är?!"
Prinsen ska ju sällskapa med klassen i ett par år till menar jag så det kan ju vara dumt att sätta honom på kant redan i ettan, men å andra sidan känner jag som sagt inte för att ha dom här två barnen i min närhet.
Fanfanfanfan!
Mannen hävdar att det kommer lösa sig ändå eftersom det alltid blir ett par bortfall men nu handlar det ju inte om pengar längre, det handlar om vem som blev bjuden och vem som inte blev det.
Egentligen finns det ju bara två alternativ, det ena är att göra om hela listan och bara bjuda dom som han verkligen vill och låta "övriga" vara.
Eller att bjuda alla.
Vi får väl ta vända nummer fyra imorn.

Kommentarer
Postat av: Sofia

Kanske en tråkig tanke, men jag tycker absolut ni ska gå på första eller andra vändan. Då han själv bestämt vilka som ska få komma. Att bjuda alla utan två är aldrig bra, hur gärna ni än vill. Prinsen kommer garanterat i kläm nästa gång. Ha det gott, kram Sofia

2010-05-07 @ 07:36:56
Postat av: Angelica

Jag håller absolut med sofia!!!! Ni kan inte utelämna bara dom två även om jag förstår att tanken är lockande!!! Kanske bättre ett bjuda med dom o försöka etablera en relation med dom barnen så dom inte vill vara dumma längre för Jack har så coola föräldrar... Om inte så bjud bara dom han verkligen vill bjuda!! Kramis

2010-05-07 @ 09:21:02
Postat av: JennyPenny

Nej alternativet att bjuda alla utom två var egentligen aldrig mer än en frivolt med planeringen, det är en dålig idé även om Prinsen inte skulle få nån skit.

Vi får nog gå på alternativet att bjuda dom han verkligen vill ha med, ska kapa lite på listan ikväll, så han känner sig delaktig och att han kan stå för beslutet i skolan.

2010-05-07 @ 16:08:54
URL: http://newsfromthecloset.blogg.se/
Postat av: Angelica

Du kanske skulle läsa till pedagog istället... =)

2010-05-07 @ 23:01:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback