Paralympics

Jag undrar en sak om det där med Paralympics, kanske är jag inskränkt och puckad men jag känner ändå att frågan måste lyftas.
När man är i stort sett helt blind, varför väljer man då en sport som störtlopp eller storslalom? Eller om man är förlamad sen födseln, hur kan man då få för sig att "nämen, hockey är nog en gren för mig!"
Jag säger inte att man som handikappad eller rörelsehindrad av något slag måste sitta inne och tycka synd om sig själv, tvärtom så är jag djupt imponerad och hänförd över dessa människors drivkraft och viljestyrka. Jag tänker mest att det kanske inte är det mest naturliga att gå på i sportväg, jag själv hade till exempel inte känt att jag skulle vilja börja med curling om jag helt plötsligt blev förlamad.
Nu gillar ju inte jag curling överhuvudtaget så det finns ju fler anledningar till just det valet men ni fattar vad jag menar, det hade liksom känts lite onödigt att välja en sport som kräver armstyrka om det är just det jag inte har.
Men som sagt, tur är det att det finns människor som är mer våghalsiga än jag och som kan ge oss en lite mer intressant sida av sportens värld. En med lite mer utmaningar.
Heja på säger jag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback