Välkommen på kalas

Här hemma råder bistra tider, Prinsens sjuårskalas står för dörren och injbudningslistan är helt omöjlig att kapa. Vi står inför följande val;
1, Bjuda hela klassen. Bra för att man slipper diskutera vem Prinsen leker med men dåligt för att man ställer högre krav på nästa kalasansvaria föräldrar och dessutom blir det så jäkla många barn.
2, Bjuda alla klassens killar och fem av tjejerna. Bra för att alla killar kommer och på så vis behöver vi inte utesluta nån som kanske leker med Prinsen utan att vi vet om det men dåligt för att det i så fall bara är fem tjejer som inte blir bjudna.
3, Bjuda alla killar och dom två tjejer som Prinsen faktiskt leker med rätt ofta. Bra för att alla killar kommer men dåligt för att det fanns fler tjejer som Prinsen verkligen ville bjuda.
En dålig sak med alla alternativ är att jag inte vill bjuda klassens alla killar, dels för att Prinsen inte leker med alla men också för att jag tycker en del av dom är direkt olämpliga och som antagligen inte kommer bjuda igen.
Sammanlagt är vi uppe i ungefär tjugofem barn oavsett hur vi kapar, plus minus ett par stycken, vilket med all säkerhet kommer få mig intagen på närmsta mentalsjukhus.


Kommentarer
Postat av: Anna m. Leo&Lovis

Aaaah, vi har samma problem ;) Men för oss har vi lite längre tid att fundera...han fyller ju i okt. puh Funderar på Storegården ...minus historien ;)

2009-05-06 @ 00:06:54
URL: http://niomanader.blogg.se/
Postat av: Gaby

Hallå Där...

Alltid lika återkommande dilemma... I Alex klass bjuder man alltid hela klassen men vi försöker att gå ihop minst 2 barn/kalas och försöööka hålla ner själva kalaset.

Du har ju världens möjligheter så här års!!!

1. kolla om någon mer fyller år nu...

2. Kolla om det finns någon bra lekplats (vi har haft det typ i Sunnanå/Vita sannars camping)... Grilla en korv, bjud på glasspinnar (som någon hastigt och lustigt åker och fixar)

På så vis håller nu NER kostnaden, slipper alla balonger, servietter, papptallrikar, serpentiner...bla, bla, bla och ungarna ÄLSKAR det... Ytterligare en vinst är att du inte behöver städa både före och efter kalaset...



Förstår hur du tänker med att inte bjuda alla och att man inte får lika många "tillbakabjudningar" men det känns inte som barnens fel när föräldrarna inte ger sina barn något barnkalas... Men faktiskt har det blivit så att de invandrarbarn som inte fått lov att ha kalas för sina föräldrar NU efter 3 år faktiskt får ha det och är jätteglada!!! De 2-3 extrakorvarna faller inte ekonomin på...

Good luck!

Kram kram Gaby

2009-05-06 @ 06:24:31
Postat av: Moster C

Att ha kalas ihop med ett födelsedagsbarn till är en jättebra idé som Gaby säger. Har varit vanligt förekommande bland våra ungars kompisar. Det har hållits kalas/disco i TFK´s klubbhus t.ex. Själva lånade vi Lyrf.skolans lilla gympasal en gång och hade kalas ihop med en annan. Månaden var januari och på en engångsgrill grillade vi korv. Andra mamman stack hem och hämtade glassen när det var dags för efterrätt. Lekandet gav sig själv. Hela havet stormar, innebandy. Ungarna var helt urlakade när de skulle hem. Maken som under årens lopp skaffat några riktiga trollerigrejor hade föreställning. Det blev så uppskattat att han fick anbud från andra familjer, vilket han vänligt men bestämt avböjde.

2009-05-06 @ 08:36:34
Postat av: Kurren

Lätt som en plätt, bjud de ungar han leker med. Varför ska ni ta dit de han kanske inte ens tycker om i klassen?

2009-05-06 @ 21:20:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback