Taxijävel!

Igår när jag och barnen var på väg hem från skolan hände en underlig sak, vi promenerade och skulle gå över en ganska trafikerad väg. När jag kom fram till övergångsstället var barnen en bit bakom, dom hade fullt upp med att kasta snö på varandra och sparka isbitar så jag ställde mig vid kanten och väntade. En taxi närmade sig och var för nära för att jag skulle våga mig ut med barnen i släptåg, dom kan ju helt plötsligt få för sig att bara gå på strecken eller hoppa på ett ben och det är inte alldeles säkert att man bara kan rusa för att hinna över. Nej, better safe than sorry är min paroll så vi väntade.
När taxin kom fram så släppte han över oss men han stannade liksom inte nån gång utan rullade framåt hela tiden och när han stod mitt på övergångsstället stannade han och vevade ner rutan. "Får jag fråga dig en sak?" sa han och jag tänkte att det nog var en viktig vägbeskrivning eller så eftersom han stoppade upp hela trafiken och hade tre bilar bakom sig.
Den viktiga frågan var; "varför stod du och väntade in mig?"
Jag häpnade och fann mig tyvärr inte riktigt, helst hade jag velat repa hans fula taxi och säga att det var väl på tiden som en taxijävel kunde kunde sakta ner och inte hålla tvåhundra men istället sa jag bara "du, att ta sig över en väg med små barn är inte så lätt som det ser ut och dessutom visade du inga tecken på att släppa fram oss så vi vågade inte chansa."
Resten av vägen retade jag upp mig mer och mer och önskade så att jag haft nåt mer isande svar, va fan ville han egentligen? Antagligen bara förstöra mitt goda humör, vilket han lyckades bra med. Tack för det taxi.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Du funderade aldrig på att lixom "vifta fram" taxin, så att han fattade att du inte hade några planer på att gå över... Fast å andra sidan behöver han inte vara otrevlig...

2009-01-21 @ 22:07:14
URL: http://www.sportigajenny.blogspot.com
Postat av: JennyPenny

Nej, han var typ så nära att jag inte ville gå ut i gatan utan att veta att han skulle stanna, barnen hade hunnit ikapp mig och vi stod och väntade alla tre på att han skulle köra förbi/ sakta in. Konstig typ.

2009-01-21 @ 23:06:10
URL: http://newsfromthecloset.blogg.se/
Postat av: Syster Yster

Tyckte det var ett bra svar på en mindre begåvad mans fråga. Du kunde oxå använt 'kör taxi'-kommentaren som kapten klänning fäller i percy tårar. Oxå helt ok;)

2009-01-21 @ 23:11:18
Postat av: Jenny

Nej men det förstår jag. Det finns en del konstiga taxichaufförer, men han kunde ju gott och väl stannat till, så att du och de små liven hade vågat er över stora trafikerade Tunhemsvägen. Jag antar att det var där ni skulle över. De allra flesta som är något så när normalt funtade där uppe, borde oxå förstå att med barn kan vad som helst hända. Typ hoppa på ett ben. Bara gå på de vita strecken. Nej, men hoppsan, där går en liten gråsugga över gatan, denna gråsugga MÅSTE jag ju bara titta en stund på... Sen är det ju så att många taxichaufförer tror att dom ÄGER vägen och kan göra precis som dom vill. Men jag håller med syster yster. Mycket bra svar på frågan! Kram

2009-01-22 @ 09:37:47
URL: http://www.sportigajenny.blogspot.com
Postat av: always



Namninsamling - Förbjud att barn hängs ut på nätet! - Hänger du med på det här?



Jag sa att jag skulle försöka göra något åt att inte barn får hängas ut på nätet, efter det här med de mördade Arboga barnen. För det är ju inte riktigt fastställt ännu hur det gått till.



Man får bara hoppas att några tar lärdom och är lite försiktigare och framför allt tänker sig för innan de hänger ut sina oskyldiga barn som kanske inte alls hade valt att finnas på nätet till allmän beskådan om de hade någon talan.



Det här får bli det första jag gör. Det återstår väl att se hur många som är intresserad av ett sånt förbud. Hur många som värnar om barnen och deras säkerhet. Eller jag ska kanske säga, hur många som förstår vilka risker det är med att lägga ut barn i bloggar .m.m.



Allt fler föräldrar publicerar bilder på sina barn på nätet, via bloggar eller sajter som Facebook. Men många tänker inte på att bilderna kan komma att utnyttjas av pedofiler. "Ibland finns det en naiv inställning till nätet".



Allt fler mammor och pappor bloggar om sitt liv och sin vardag och var och varannan har ett facebook-konto. Med detta följer att fler bilder på barn läggs ut på nätet. Bilder som i värsta fall kan utnyttjas av pedofiler. Man tror att tar jag bort den här bilden från nätet så är den borta. Det är helt fel. Man bör vara medveten om att bilder man lägger ut på nätet för alltid riskerar att finnas kvar.

Att spara ned en bild från nätet går på ett par klick – sedan är det lätt för den som gjort det att använda bilden på ett helt annat sätt än vad man själv kunnat föreställa sig.

– Att lägga ut bilder på en blogg är ungefär som att lägga ut sitt fotoalbum på tunnelbanan. Man får fråga sig om det är något man vill?

Ju unikare bilder desto högre status, därför finns det de som "dammsuger" olika sajter i jakt på bilder på barn.



Det är ju bara att kika runt bland de kommentarer jag fått i min blogg, så förstår man kanske att det inte bara är små änglar ute på nätet. Skenet kan nog bedra! Det ska man aldrig glömma.



Namnlista att skriva på:

http://www.namninsamling.com/always1




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback