Platsbanken; noll jobb

Idag har jag pustat och suckat mer än jag trodde var möjligt, allt har varit såå jobbigt och varenda sak som stått på agendan har känts oöverstiglig. Igår var vi på trevlig fest hos Puddingen och det kan hända att jag drack ett glas vin eller två vilket resulterade i att jag inte kunde sova så när klockan ringde vid sju var jag inte glad.
Sen slet jag på Gullvivan ända till halv fem och var fullständigt slut i nerverna när jag kom hem, orkade knappt krama barnen, tack och lov hade min man maten klar - söndagsstek med vinbärssås - så jag kunde bara slå mig ner vid dukat bord.
Funderar ibland på om jag har nån konstig och sällsynt sjukdom eftersom jag är så trött hela tiden, liksom helt jävla utpumpad ända in i själen, men förmodligen beror det mesta på att jag arbetar som en slav i forntidens Egypten. Jag spenderar mer tid med dom boende på Gullvivan än med mina egna barn, jag ger mer av mig själv till dom än till min egen familj och det är helt skevt.
Alla i min närhet säger att jag måste börja läsa, det verkar vara den enda vägen ut ur helvetet men jag vill ju inte det, jag trivs med att vara undersköterska och få vara nära patienten. Problemet är att dom enda jobb som usk är inom äldrevården och om man får tro cheferna på Område 1 så är det ju ett jobb som aporna i djungeln kan utföra med bakbundna händer. Hade bara tiderna varit lite bättre så hade jag sökt mig därifrån men nu vågar man ju inte ens andas på fel sätt av rädsla att bli varslad, det gäller liksom bara att hålla huvudet kallt och stå ut tills vi är ur lågkonjunkturen (=tills borgarbracko... förlåt moderaterna inte längre kör Sverige i bott.)
Förhoppningsvis stämmer ryktena om att Trollhättan ska få en egen barnakut (och att det inte dröjer tjugo år) för ska man öppna en helt ny avdelning så måste man nog anställa i alla fall en eller två nya, alla kan ju inte komma internt, och det jobbet hade jag mördat för.

Kommentarer
Postat av: taurus

Dt är väl en jävla tur att det är borgarna som styr nu så att du kan skylla på dem........lågkonjunkturen hade kommit i alla fall även om sossarna hade regerat (gud förbjude). Så det har inte riktigt med saken att göra.

2009-01-19 @ 01:26:25
Postat av: Anonym

Håller faktiskt med ovanstående talare... det är så lätt att ha någon att skylla på... och lättast är det att skylla på den borgerliga sidan...tyvärr...

2009-01-19 @ 12:40:19
Postat av: kusin Idah

det var ett jädrans gnäll på oss extreeeemt perfekta underbara grymma blå...det e ju vi som rensar upp efter skiten de nedrans pottsorkarna sossarna ställt till med.. som ovanstående..det går jädra bra å gnälla på andra...

enl. mina interna rykten ang. barnakuten..så ser det rätt svart ut för extra personal.. de kommer ev. dra ner på en heeel avd. om en akut blir akutell.. vilket resulterar i att hela den personalstyrkan ska flyttas...men hoppas ska man alltid göra.. säkert flera av de dagisarna som vägrar gå skift...

hur gick det med jobbet på BB??

2009-01-19 @ 14:24:30
Postat av: Syster Yster

Men hallå! Det är väl klart att på en sån här sida så raljerar man lite emellanåt, det tror jag ni har förstått att syster Yster gör titt som tätt. Men hon har en stor poäng här. Det hon menar, tror jag iaf, är att situationen för alla oss arbetare/låg- och-medelinkomsttagaredet ju inte direkt blir så mycket bättre i en lågkonjunktur när vår underbara regering sparar och sparar där det inte går att spara mer. Eller tycker ni det har varit bra hittills? Alltså, hur koko är man när man går på sånt snack? Jag har sagt det förut och säger det igen, borgarna har säkert jättebra idéer i många avseenden, men det finns inget som kan få mig att gå på att de är det "nya arbetarpartiet". Eller hur? För alla dessa stackars satar som hade det kass redan INNAN en lågkonjunktur kommer inte att ha det bättre nu. Läget försämrats REDAN INNAN LÅGKONJUNKTUREN. Så mr Taurus och du som inte vågar skriva vem du är: läs på och kom in i matchen. Tycker ni verkligen att att har blivit så jättebra som borgarna lovade (skit i att det är lågkonjunktur, det har det bara varit en bråkdel av den tid de hittills suttit)? Kan ni ärligt säga att "yippi! det var verkligen så här jag ville att Företaget Sverige AB skulle drivas" Mindre pengar åt dem som inget har. Japp, men vad bra, då är det lugnt.



Alla vi andra som var kloka nog att inte gå på bullshiten får leva med ert urusla beslut i valstugorna.



Tack för mig.





2009-01-19 @ 14:27:05
Postat av: mannen

Nä för fan......... det e inget fel på moderater.. alla borde ha en.. Jag kan tänka mig att det kan bli lika poppis som en sån där liten hund som va så poppis i USA förra året.. Jag kan riktigt se det framför mig Paris Hilton komma gåendes med en liten Reinfeldt.. Smakligt..

2009-01-19 @ 19:45:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback