Svikaren Skalman

Efter färdigläst saga ("Stora syster och Lille bror") hos barnen ikväll låg jag kvar och lyssnade på "Bamse i klämma" och fick mig ett uppvaknande. Jag har lyssnat på och läst Bamse ända sen jag var liten och alltid gillat hans coola attityd, han är liksom både snäll och rättvis och sen har uppläsaren (är det samma som författaren?) så skön röst, särskilt när han gör Lille Skutt. Hur som helst, det jag insåg idag och inte fattat förr var att Skalman är ju egentligen en jävla besserwisser! Han är alltid sådär överlägsen i allt han säger och gör, typ kommentaren till Lille Skutt "det förstår nog inte du som bara tänker med benen". Jag fattar inte varför han får vara med dom andra. Och så det där att han alltid ska somna i olämpliga situationer, jag hade blivit asförbannad om Angelica en dag på jobbet fick för sig att ta en tupplur precis vid kvällsmaten, "jaha, nu ringer mat-och-sovklockan, du får ta hand om allt själv ikväll."
Eller som stackars Bamse, han fastnade med en stor sten på huvudet och Lille Skutt sprang som en tok till Farmors berg för att hämta mer Dunderhonung (som visade sig vara slut!!) och grinar hela vägen tillbaka för han tror att Bamse och familjen Rödsvans ska dö. Då vaknar Skalman och bara "ööh...jaha men Dunderhonung har ju jag i skalet. Det har jag alltid till nödsituationer."
Men va fan! Sitt inte och sov medan Bamse riskerar livet för hela skogen! Sen bara vaknar han och ett tu tre har han fixat skivan och blir hjälte för dagen.
Skitstövel.


Kommentarer
Postat av: taurus

Ja så kan man ju se det också.....men i så fall är alla våra barnbokshjältar psykfall eller taskmörtar på något sätt. Se bara på Emil som var ett busfrö av guds nåde, pippi som var en opportunistisk rebell och skolkare vars enda uppgift i livet var att jävlas med vuxenvärlden, för att inte tala om Karlsson på taket....där kan man snacka självisk elak egofixerad mm dessutom går han på LSD eftersom han tror att han kan flyga. Ja listan kan göras lång, om vi skall räkna så. P.S Rune Andreasson som har skrivit bl a Bamse är en släkting till mig. Inget skryt bara en kuriosa......

2009-01-26 @ 00:22:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback