Äntligen lite snö!!

Här i västsverige är vi inte så bortskämda med snö och kallt, har man tur kan det bli en eller två veckor med riktigt vinterväder om året och resten av tiden är det liksom lite glåmigt, gråtungt och blött. Det är regnkläder och stövlar som gäller och allt, precis allt, är alltid genomvått på barnen om dom varit ute, man blir skitig och frusen ända in i själen och det enda man har lust med är att ligga i soffan under en filt.
Men NU, lagom till sportlovet, har den kommit; vintern! Här ligger ett tunt lager med snö och det är runt tio grader kallt, sol och blå himmel, kan inte bli bättre. Idag har vi varit ute och promenerat, åkt tefat och lekt i fyra timmar, kinderna är sådär rosiga och till och med lite solbrända, och visst är det härligt när man kommer in efter en sån dag? Man äter lite gott och byter om till varma mjukisbrallor, tar tofflor på fötterna och kryper upp i soffan lagom till Bolibompa.
Det finns bara en sak som är lite jobbig med den här kylan och det är att lilla Vild alltid är så frusen (släktdrag från SysterYster.) Idag hade hon på sig; underställsbrallor och tröja, t-shirt, fodrade jeans, strumpor, vindtät fleecejacka, raggsockar, snövantar, mössa, overall och tjocka vinterskor och ÄNDÅ frös hon. Helt otroligt. Det är väl för att hon inte rör sig så mycket men mer kan hon knappast få på sig, då skulle hon inte kunna röra sig alls. Sen när hon kommer in kan man tycka att det vore skönt om hon behöll sin varma tröja och raggsockorna för att få upp temperaturen lite men nej, då ska hon slänga av sig allt och trampa runt i trosor och t-shirt.
Nu gäller det att hänga vantar och mössor på elementen och ställa skorna i stöveltorken för imorgon ska det bli strålande väder och känner jag barnen rätt så går dom ut så fort frukosten är avklarad.

Kommentarer
Postat av: Syster Yster

Ja det är troligt att nån gen har hamnat hos denna frusna flicka som även jag å kusin Måns har. Fast det här med trosor å t-shirt? Kan inte vara nåt annat än arvsmassa från dig. Fråga vad min mans första intryck av dig är. Kan vara en ledtråd...

2009-02-13 @ 23:49:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback